play

 

အရင္တစ္ေခါက္က ခ်ီလီ Hana ေခါက္ဆြဲထုပ္နဲ႔ ဘဲေပါင္းဆီခ်က္ လုုပ္စားျဖစ္တယ္။ အခုုလည္း မခ်ိဳဝတ္ရည္ ဆန္စီးရွမ္းေခါက္ဆြဲတဲ့ေလ။ ဟိုုေန႔က ဟိုုတယ္မွာနားေနတုန္း TV မွာေတြ႕လိုု႔ လိုုက္မွတ္ထားလိုုက္တယ္။ အခုခ်ီလီလည္း ရွမ္းျပည္ေရာက္ေနတာဆိုုေတာ့ အေတာ္ပဲ။ ကိုယ္ကလည္း ရွမ္းစာ သိပ္ၾကိဳက္တာေလ။ ဒါေၾကာင့္ နက္ျဖန္ ကယား ေရာက္ရင္ သူငယ္ခ်င္းအိမ္မွာ လုုပ္စားဖိုု႔ မွတ္ထားလိုုက္တယ္။ ေအာက္မွာ ဘယ္လိုုလုုပ္ရမယ္ ဆိုုတာေလး ပါတယ္။ အားလံုး လိုက္လုပ္စားၾကမလား? ဒီတစ္ပတ္ ပိတ္ရက္မွာ အိမ္ကလူေတြ လက္စြမ္းျပလိုုက္ၾကရေအာင္။

ဝက္သားကို စပါးလင္၊ ငါးငံျပာရည္ ႏုယ္ၿပီး အရင္ကင္ပါ။ ဒါမွ အနံ႔ေလး ေမႊးမယ္တဲ့။ ၿပီးမွ Hana ဆန္စီးေခါက္ဆြဲရယ္၊ သခြားသီး၊ မုန္လာဥနီ ၊ ဆလတ္ရြက္တုိ႔နဲ႔ ေရာသုပ္ထားပါ။ ကဲ ဆန္ဆီးေခါက္ဆြဲ လုုပ္မယ္ဆိုုရင္ေတာ့ ေအာက္က နည္းအတိုုင္းလုုပ္ရပါမယ္။

ဝက္သားႏွပ္ရန္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား -
ဝက္သား – ၃၀၀ ဂရမ္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းၿပီးသား)
စပါးလင္ – ၁ခု (ပါးပါးလွီးၿပီး ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
ငရုတ္ေကာင္းမွန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ(ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ)
ငါးငံျပာရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆန္ဝိုင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
Hana ဟင္းအႏွစ္ထုပ္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (Hana ဆန္စီးေခါက္ဆြထုပ္ထဲတြင္ ပါဝင္သည္)

play

 

ဆလတ္လုပ္ရာတြင္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
Hana ရွမ္းေခါက္ဆြဲ – ၃ထုပ္
မုန္လာဥနီ – ၁လံုး (အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
သခြားသီး – တစ္ဝက္ (အေစ႔ထုတ္ၿပီး ပါးပါးလွီးပါ)
ပစူနီ ံ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)
ပဲပင္ေပါက္ – လက္တစ္ဆုပ္စာ (ေရေႏြးေဖ်ာထားပါ)
ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (မညက္တညက္ ေထာင္းပါ)
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ျဖဴးရန္)

Sauce ျပဳလုပ္ရာတြင္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ငရုတ္သီးနီေတာင္႔ – ၁ေတာင႔္ (ပါးပါးလွီးပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မာႊ (ႏွုပ္နွပ္စဥ္းပါ)
ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
သံပရာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း

play


ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဝက္သား(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းၿပီးသား) မ်ားကို အရသာဝင္ရန္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားျဖင့္ နာရီအနည္းငယ္ႏွပ္ထားေပးပါ။ (ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ငါးငံျပာရည္၊ စပါးလင္၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မွုန္႔၊ သၾကား၊ ပ်ားရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆန္ဝိုင္) ။
၂။ၿပီးလွ်င္ ဒယ္ထဲဆီထည္႔ၿပီး ဆီပူလာလွ်င္ ဝက္သားကိုထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ Hana ဟင္းအႏွစ္ထုပ္ကို ထည့္ၿပီး ေရာေမႊပါ။ ပန္းကန္ထဲ သတ္သတ္ဖယ္ထားပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္အုိးထဲ ေရထည့္ၿပီး ဆူေအာင္ တည္ပါ။
၅။ ေရေႏြးဆူပါက Hana ရွမ္းေခါက္ဆြဲ (ဆန္ေခါက္ဆြဲ) ၃ထုတ္ထည့္ၿပီး ၂မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ပါ။
၆။ ရၿပီဆုိလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ Hana ဆန္ေခါက္ဆြဲ (ဆန္စီး) မ်ားကို ေရစစ္ထားပါ။
၇။ ထို႔ေနာက္ Sauce ျပဳလုပ္ရန္ အတြက္ (ငါးငံျပာရည္၊ သၾကား၊ သံပရာရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း) တုိ႔ကို သၾကားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိ ေရာေမႊပ ါ။
၈။ ပန္းကန္ထဲတြင္ Hana ဆန္စီးေခါက္ဆြ၊ဲ ဝက္သားေၾကာ္၊ ပဲပင္ေပါက္(ေရေႏြးေဖ်ာၿပီးသား)၊ မုန္လာဥနီ(ေရေႏြးေဖ်ာၿပီးသား)၊ ေျမပဲ(ေထာင္း)၊ ပစူနီ ံ တုိ႔ကုိ ျပင္ဆင္ပါ။
၉။ အေပၚမွ Sauce ရည္ေလာင္းထည့္ၿပီး အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီတဲ့

ဘယ္သူေတြ ကိုုယ္နဲ႔ တူတူ လိုုက္ခ်က္မလဲ သိခ်င္မိတယ္။

Ace cook အေၾကာင္း သိခ်င္ရင္ https://www.facebook.com/AcecookMyanmar/ #ACECOOK_Myanmar

(ဤေဆာင္းပါးသည္ Food Review အေကာင္းဆံုးေပးႏိုင္သည့္ Go With Me ေဖ့စ္ဘြတ္ေပ့ခ်္မွ ျဖစ္သည္။)

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video