AD
AD
AD
play

 

ေအာင္ပြဲခံတဲ့အခါ ေသာက္သံုးၾကတဲ့ ရွန္ပိန္နဲ႔ ဝုိင္တို႔လိုေသာက္စရာမ်ိဳးေတြကို ေန႔စဥ္ေသာက္သံုးရင္ ဦးေႏွာက္မွတ္ဥာဏ္ ပိုေကာင္းေစတယ္လို႔ သုေတသီေတြက အႀကံျပဳလိုက္ပါတ္။ အထူးသျဖင့္ မွတ္ဥာဏ္ေကာင္းေစတဲ့ဓါတ္ကို ဝိုင္ထုတ္လုပ္တဲ့ စပ်စ္သီးအနက္ေရာင္နဲ႔ အနီေရာင္တို႔မွာ ေတြ႔ရတာျဖစ္ပါတယ္။

play

 

ဒါကိုေလ့လာခဲ့တဲ့ ဇီဝဓါတုပါေမာကၡ ဂ်ရယ္မီးစပန္ဆာက “ မွတ္ဥာဏ္ခ်ိဳ႕ယြင္းတာက အသက္ ၄၀ ေလာက္မွာ စတက္တယ္။ အသက္ ၈၀ ေလာက္အထိေပါ့။ အသက္ ၄၀ မတိုင္ခင္ ဒါေတြမ်ားမ်ား ေသာက္သံုးထားမယ္ ဆိုရင္ မွတ္ဥာဏ္ေကာင္းဖို႔ အကူညီေပးမွာပါ” ဆိုၿပီး ဒါကိုေလ့လာခဲ့တဲ့ ဇီဝဓါတုပါေမာကၡဂ်ရယ္မီးစပန္ဆာက ေျပာထားတာပါ။ ၂၀၀၉ ခုႏွစ္တုန္းကလည္း ဒီသုေတသီေတြေလ့လာခ်က္အရ ရွန္ပိန္နဲ႔ ဝိုင္တို႔ဟာ ႏွလံုးကို အားေကာင္းေစတာ ေသခ်ာတယ္လို႔ ေတြ႔ရွိထားခဲ့ဖူးပါတယ္။ အယ္လ္ကိုေဟာ အနည္းအက်ဥ္း ေသာက္သံုးျခင္းက မွတ္ဥာဏ္ပိုၿပီးအားေကာင္းေစတယ္ဆိုတာကို ၾကြက္ေတြနဲ႔ အရင္စမ္းသပ္ခဲ့ၿပီး ၅၀ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္ ေအာင္ျမင္ခဲ့တာပါ။

play

 

ဒါေပမယ့္ ေလ့လာမႈကို ျပဳလုပ္ထားတာ အစပဲရွိေသးလို႔ လူေတြအေနနဲ႔ ကန္ပိန္းလုပ္ဖို႔ ရွန္ပိန္နဲ႔ ဝိုင္ေတြ အလန္အကၽြံအေသာက္သင့္ေသးတဲ့အေၾကာင္း အတိတ္ေမ့ေရာဂါနဲ႔ပတ္သတ္တဲ့ အဖြဲ႔အစည္းက တာဝန္ရွိသူကက တိုက္တြန္းထားေၾကာင္းပါ။

Source : www.telegraph.co.uk

Photos : www.medicaldaily.com, www.telegraph.co.uk

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
More From

Lifestyle


AD