Lifestyle: ေဆးေပါင္းခတဲ့ညနဲ႔ မယ္ဇလီဖူးသုပ္ ျပဳလုပ္နည္း

, updated

ေတာက္ပတဲ့ လေရာင္ေအာက္မွာ ေဆးဘက္ဝင္ မယ္ဇလီဖူးသုပ္ကို ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔ တြဲဖက္စားေသာက္ရတာကိုက ျမန္မာ့ဓေလ့အစစ္ ျဖစ္ပါတယ္။

play

 

ႏွစ္စဥ္ႏွစ္တုိင္း တန္ေဆာင္မုန္း လျပည့္ေန႔ ေရာက္ၿပီဆုိရင္ မယ္ဇလီဖူးသုပ္ လုပ္စားေလ့႐ွိၾကပါတယ္။

တန္ေဆာင္မုန္းလျပည့္ညကို ေဆးေပါင္းခတဲ့ညလို႔ သတ္မွတ္ၾကၿပီး မယ္ဇလီဖူးသုပ္ စားရင္ က်န္းမာတယ္လို႔ ျမန္မာေတြက ယံုၾကည္ၾကလို႔ပါပဲ။ တန္ေဆာင္မုန္းလျပည့္ေန႔ညမွာ ႏြယ္ျမက္ကအစ သစ္ပင္ေတြအားလံုး ေဆးဘက္ဝင္တယ္လို႔ နကၡတ္ေဗဒင္ဆရာေတြက ဆိုခဲ့ၾကပါတယ္။ တန္ေဆာင္မုန္းလျပည့္ညရဲ႕ ေကာင္းကင္ဟာ ၾကည္လင္ေနၿပီး ၾကယ္တာရာနဲ႔ နကၡတ္ေတြ စံုလင္ၾကတာမို႔လို႔ ေဆးေပါင္းခတဲ့ညလို႔ သတ္မွတ္ကာ ေလာကီအစီအရင္နဲ႔ ေဗဒင္ ယၾတာေတြလည္း ျပဳလုပ္ၾကပါေသးတယ္။

အဲ့ဒီညမွာ နတ္မင္းအေပါင္းတို႔က မယ္ဇလီပင္ကို ေစာင့္ေ႐ွာက္တဲ့ နတ္မင္းထံကို လာေရာက္ၾကရလို႔ မယ္ဇလီပင္ဟာ ေဆးဘက္ဝင္ အစြမ္းသတၱိေတြ ကိန္းေအာင္းေနတယ္ဆုိတဲ့ အယူနဲ႔ မယ္ဇလီဖူးသုပ္ကို ညဘက္မွာ သုပ္စားၾကပါတယ္။ မယ္ဇလီဖူးသုပ္ရဲ႕ အရသာဟာလည္း အခါးဓာတ္၊ အဆိမ့္ဓာတ္ ႐ွိတာေၾကာင့္ ေဆာင္းရာသီနဲ႔ ကိုက္ညီတဲ့ ဓာတ္စာအဟာရလည္း ျဖစ္တာေၾကာင့္ ျမန္မာေတြကေတာ့ ေ႐ွး႐ိုးရာမပ်က္ မယ္ဇလီဖူးသုပ္ စားေနၾကဦးမွာပါ။

မယ္ဇလီဖူးသုပ္ ျပဳလုပ္နည္း

play

 

မယ္ဇလီဖူးမ်ားကို သန္႔စင္ေအာင္ေဆးၿပီး ျပဳတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ျငဳပ္ဆံုထဲထည့္၍ မညက္တညက္ ေထာင္းပါ။ ႏွမ္း၊ ေထာင္းထားေသာေျမပဲ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဆီခ်က္၊ ဆားနဲ႔ ဟင္းခတ္မႈန္႔တုိ႔ကို ထည့္ၿပီး သုပ္လုိက္ရင္ ခါးဆိမ့္တဲ့အရသာနဲ႔ ေဆးဘက္ဝင္တဲ့ မယ္ဇလီဖူးသုပ္ကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Photo : www.2.bp.blogspot.com, www.snowrecipe.blogspot.com

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား