Lifestyle: ျပန္ေႏႊးၿပီး မစားသင့္တဲ့ အစားအစာ (၄) မ်ိဳး

ဟင္းက်န္ေတြကို အပူေပးၿပီး ေႏႊးစားတုိင္း ေကာင္းတာေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ တခ်ိဳ႕ဟင္းေတြက အပူေပးခါမွ ဆုိးက်ိဳးေတြ ျဖစ္ကုန္လို႔ပါ။

play

 

တစ္ခါတစ္ေလ ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းေတြ မကုန္တဲ့အခါ ေနာက္တစ္ေန႔မွာ ျပန္ေႏႊးၿပီး စားၾကပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ဟင္းတုိင္းကိုေတာ့ ျပန္ေႏႊးစားဖုိ႔ မသင့္ပါဘူး။ အပူနဲ႔ ျပန္ေႏႊးလိုက္တဲ့အခါ အခ်ိဳ႕ဟင္းေတြက က်န္းမာေရးကို ထိခိုက္ေစႏိုင္လုိ႔ပါပဲ။

၁။ သစ္ျမစ္ေတြနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ

play

 

ဟင္းႏုႏြယ္၊ တ႐ုတ္နံနံနဲ႔ beetroot တုိ႔မွာ ၾကြယ္ဝတဲ့ အာဟာရဓာတ္ေတြ ပါဝင္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္အတြက္ ေကာင္းက်ိဳးကို ျဖစ္ေစပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ တစ္ႀကိမ္ ခ်က္ျပဳတ္ၿပီးသားကို ေနာက္တစ္ခါ အပူေပးရင္ေတာ့ ကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။

၂။ ဥအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ ၾကက္သား

play

 

ခ်က္ၿပီးသား ဥအမ်ိဳးမ်ိဳးဟာ အပူျပင္းျပင္းနဲ႔ ေနာက္တစ္ႀကိမ္ ထိေတြ႔ရင္ အဆိပ္ျဖစ္ေတာ့တာပါပဲ။ ၾကက္သားဟင္းကို ျပန္ေႏႊးၿပီး စားရင္ အစာမေၾကျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။ တကယ္လို႔ ျပန္ေႏႊးၿပီး စားမယ္ဆုိ အပူနည္းနည္းနဲ႔ပဲ ေႏႊးေပးရပါမယ္။

၃။ အာလူး

play

 

အာလူးဟင္းကို ျပန္ေႏႊးစားဖုိ႔ အၾကံကို ခ်က္ျခင္း ပယ္ဖ်က္လုိက္ပါ။ ဘယ္ေလာက္ပဲ အာဟာရ႐ွိပါေစ ျပန္ေႏႊးလိုက္ၿပီဆုိတာနဲ႔ အာဟာရေတြက အဆိပ္ျဖစ္သြားၿပီး အခန္႔မသင့္ရင္ အစာအဆိပ္သင့္တာေတာင္ ျဖစ္ႏုိင္ပါတယ္။

၄။ မႈိအမ်ိဳးမ်ိဳး

play

 

မႈိေတြမွာ ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ မ်ားစြာပါဝင္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ အဲ့ဒီဓာတ္ေတြက ခ်က္ျပဳတ္ၿပီးသြားရင္ ၾကာၾကာမခံေတာ့ပါဘူး။ ျပန္ေႏႊးစားရင္ အစာေျခစနစ္ကို ဒုကၡေပးႏုိင္ပါေသးတယ္။ မႈိေတြကို ခ်က္ၿပီးရင္ေတာ့ ျမန္ျမန္စားပစ္လိုက္တာ အေကာင္းဆံုးပါ။


Source & Photo : Stelthnews

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား