Lifestyle: အဆစ္အျမစ္ေတြ ေရာင္ေနရင္ ဘာေတြ စားသင့္လဲ

ေရွာင္ရမယ့္အစားအစာေတြလည္း ရွိျပီး ေရွာင္သင့္တာေတြကေတာ့ အဆီမ်ားတဲ့အစားအစာ၊ အငန္ကဲတဲ့ အစားအစာေတြနဲ႔ ဘီယာတို႔ ျဖစ္ပါတယ္။

play

 

၁ - ငါး

ငါးၾကီးဆီနဲ႔ အဆီထူတဲ့ ငါးအမ်ိဳးမ်ိဳးစားသင့္ပါတယ္။ ငါးေတြမွာ ဖက္တီးအက္ဆစ္ ပါဝင္မႈ ျမင့္မားပါတယ္။ အဆစ္ေရာင္တာကို ဖက္တီးအက္ဆစ္က သက္သာေစပါတယ္။

play

 

၂ - လတ္ဆတ္တဲ့ သီးနွံ

ပဲအမ်ဳးိမ်ိဳးနဲ႔ လတ္ဆတ္တဲ့ သီးနွံေတြ စားသင့္ပါတယ္။ က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္ေအာင္စားရင္လည္း အဆစ္ေရာင္တာဟာ သက္သာပါတယ္။

play

 

၃ - သံလြင္ဆီ

သံလြင္ဆီကိုလည္း စားေပးသင့္ပါတယ္။

play

 

၄ - အပူ

နႏြင္းကိုလည္း စားေပးသင့္ပါတယ္။ အျခားပူစပ္တဲ့ ငရုတ္သီးတို႔၊ခ်င္းတို႔ကိုလည္း စားေပးသင့္ပါတယ္။ ပူစပ္တဲ့အစာေတြမွာ အေရာင္က်ေစတဲ့ သတၱိရွိပါတယ္။

***ေရွာင္သင့္တာေတြကေတာ့ အဆီမ်ားျပီး အငန္ကဲတဲ့ အစားအစာေတြနဲ႔ ဘီယာတို႔ ျဖစ္ပါတယ္။

Photos & Source: Health Digest

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား