AD
AD
AD
play


အသစ္ေတြ႕႐ွိရတဲ့ သုေတသနရလဒ္အရ အသီးအ႐ြက္ စားသူေတြဟာ အသားစားသူေတြထက္ ဉာဏ္ပုိေကာင္းၿပီး ခံစား နားလည္ႏိုင္စြမ္းလည္း ပုိ႐ွိတတ္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။

play


သုေတသီေတြက အသက္ ၄၂ ႏွစ္အ႐ြယ္ လူ ၁၁ ဦးကုိ စမ္းသပ္စစ္ေဆးခဲ့ရာ အသီးအ႐ြက္စားသူေတြက အသားစားသူေတြထက္ ဉာဏ္ရည္ျပကိန္း (intelligence quotient - IQ) အမွတ္ ၁၀ အမွတ္နီးပါအထိ ပုိျမင့္ေနေၾကာင္း ေတြ႕႐ွိရပါတယ္။
ယခု ရလဒ္ကုိ သုေတသနတစ္ခုတည္းျဖင့္ အတည္မျပဳႏုိင္ေသးေပမဲ့ အစားအေသာက္နဲ႕ ဉာဏ္ရည္ဉာဏ္စြမ္းၾကား ဆက္ႏြယ္မႈ႐ွိေၾကာင္းကုိမူ သုေတသီေတြက လက္ခံထားၾကၿပီး ျဖစ္ပါတယ္။

play


ဒါ့ျပင္ အျခား သုေတသနတစ္ခုအရလည္း ဉာဏ္ရည္ဉာဏ္စြမ္း ပုိျမင့္ၿပီး ခံစားနားလည္ႏိုင္စြမ္း ပုိ႐ွိသူေတြဟာ အသားစားျခင္းကဲ့သုိ႕ ၎တုိ႕ရဲ႕ သဘာဝပတ္ဝန္းက်င္ကုိ ထိခိုက္ေစႏုိင္တဲ့ အေလ့အထေတြကုိ စြန္႕လႊတ္တတ္ၾကဖုိ႕ ဝန္မေလးဘူးလုိ႕ ဆုိပါတယ္။
အသီးအ႐ြက္ စားျခင္းက ဦးေႏွာက္က်န္းမာေရး ေကာင္းမြန္ေစၿပီး လုပ္ငန္းေဆာင္႐ြက္ႏိုင္မႈနဲ႕ ဉာဏ္ရည္ဉာဏ္စြမ္းကုိ တုိးတက္ေစေၾကာင္း သုေတသီေတြက ဆုိပါတယ္။
Source & Photo: LifeHack

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
More From

Lifestyle


AD