AD
AD
AD
play


ငါးစားျခင္းက က်န္းမာေရးအတြက္ အေရးပါတဲ့ အစားအစာအျဖစ္ ညႊန္းဆုိေလ့႐ွွိၾကေပမဲ့ အသစ္ျပဳလုပ္ခဲ့တဲ့ သုေတသနအရ ပင္လယ္ငါး အပါအဝင္ ပင္လယ္စာေတြမွာ တိမ္ျမဳပ္ပါဝင္ေနတတ္တဲ့ ညစ္ညမ္းတဲ့ အဆိပ္အေတာက္ေတြက ခႏၶာကိုယ္အတြက္ ဆုိးက်ဳိးျဖစ္ေစႏုိင္တယ္လို႕ သိရပါတယ္။

play


ကယ္လီဖုိးနီးယားတကၠသုိလ္မွ သိပၸံပညာ႐ွင္ေတြက အစားအစာေတြမွာ ပါဝင္တဲ့ အဆိပ္အေတာက္ ျဖစ္ေစတဲ့ ညစ္ညမ္းဓာတ္ပစၥည္း ၃၇ မ်ဳိးကုိ စမ္းသပ္ေလ့လာခဲ့ၾကပါတယ္။ သိပၸံပညာ႐ွင္ေတြရဲ႕ စမ္းသပ္ေလ့လာမႈအရ အဆုိပါ အဆိပ္အေတာက္ ဓာတ္ပစၥည္း ၃၇ မ်ဳိးအနက္ ထက္ဝက္နီးပါးမွာ ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ ခုခံႏုိင္စြမ္းကုိ ေလ်ာ့က်ေစတယ္လုိ႕ သိရပါတယ္။

ပင္လယ္ငါးေတြမွာ ပါဝင္တတ္တဲ့ အဆိပ္အေတာက္ေတြက ခႏၶာကိုယ္ ခုခံအားစနစ္ကုိ ေလ်ာ့နည္းေစၿပီး ခုခံအားစနစ္ ေကာင္းမြန္စြာ မဖြံ႕ၿဖဳိးေသးတဲ့ ႏွစ္ႏွစ္အ႐ြယ္အထိ ကေလးငယ္ေတြမွာ ပုိမုိ သက္ေရာက္မႈ႐ွိေၾကာင္း သုေတသနက ဆုိပါတယ္။ ကယ္လီဖုိးနီးယား တကၠသုိလ္မွ သိပၸံပညာ႐ွင္ေတြရဲ႕ သုေတသန ေတြ႕႐ွိခ်က္ကုိ Science Advances ဂ်ာနယ္မွာ ေဖာ္ျပထားေၾကာင္း သိရပါတယ္။
Source & Photo: DM

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
More From

Lifestyle


AD