Lifestyle: အလြန္ပူတဲ့ ေသာက္စရာေတြက အစာအိမ္ေရမ်ိဳ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္

အလံုျခံဳဆံုးအပူခ်ိန္ဟာ ၆၅ ဒီဂရီေအာက္ ျဖစ္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

play

 

အလြန္ပူတဲ့ အရည္ေတြကို ေသာက္တာဟာ အစာအိမ္ေရမ်ိဳကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

ကမာၻ႕က်န္းမာေရးအဖြဲ႕(WHO) ရဲ႕ေဖာ္ျပခ်က္အရ ၆၅ ဒီဂရီဆဲလ္စီးယပ္ အပူခ်ိန္ထက္ေက်ာ္တဲ့ အရည္ေတြကို ေသာက္ျခင္းနဲ႔ အစာအိမ္ေရမ်ိဳ ကင္ဆာျဖစ္ျခင္းဟာ ဆက္စပ္မႈရွိတယ္လို႔ သိရပါတယ္။  အလြန္ပူတဲ့ အရည္ေတြဟာ လည္ေခ်ာင္းနဲ႔ ပါးစပ္တြင္းသားေတြကို မခံရပ္ႏိုင္ေအာင္ ျဖစ္ေစျခင္းကေန ကင္ဆာဟာ အစျပဳလာတာ ျဖစ္ပါတယ္။

play

 

ဘယ္လို ေရအမ်ိဳးအစားကို ေသာက္တယ္ဆိုတာထက္ အပူခ်ိန္ဘယ္ေလာက္ကို ေသာက္တယ္ဆုိတာက ပိုအေရးၾကီးတယ္လို႔ WHO ရဲ႕ ႏိုင္ငံတကာ ကင္ဆာ သုေတသန ေအဂ်င္စီ ဒါရိုက္တာ ခရစၥတိုဖာဝိုင္းက ေျပာၾကားထားပါတယ္။ အလံုျခံဳဆံုးအပူခ်ိန္ဟာ ၆၅ ဒီဂရီေအာက္ ျဖစ္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

Photos & Source: Daily Mail

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား