play

 

ခ်ိစ္ကို တြဲဖက္စားသံုးျခင္းဟာ ဝိုင္ရဲ႕အရသာကို ပိုမိုေကာင္းမြန္ေစႏိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈတစ္ခုအရ သိရပါတယ္။  ဒီေလ့လာမႈကို ျပင္သစ္ႏိုင္ငံ ဒီဂၽြန္းၿမိဳ႕က "အရသာနဲ႔စားေသာက္မႈအေလ့အထ ေလ့လာေရးစင္တာ" ရဲ႕ သုေတသီေတြက ေတြ႔ရွိခဲ့ၾကတာျဖစ္ပါတယ္။

play

 

မတူညီတဲ့ ဝုိင္ ၃၁ မ်ိဳးကို ခ်ိစ္နဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ေစၿပီး ရလဒ္ကို ေလ့လာခဲ့ၾကတာပါ။ မည္သည့္ဝိုင္မဆို ခ်ိစ္နဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ရင္ အနံ႔အရသာ ပိုမိုေပၚလြင္လာတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ ဒါ့ျပင္ ပါးစပ္ေျခာက္ေသြ႕ျခင္းလည္း မ႐ွိေတာ့ပါဘူး။

play

 

ခ်ိစ္အမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ ဝိုင္အမ်ိဳးမ်ိဳးကို တြဲဖက္သံုးေဆာင္ရာမွာ မည္သည့္ခ်ိစ္အမ်ိဳးအစားမဆို ဝိုင္တိုင္းကို အရသာရွိေစႏိုင္တာျဖစ္ေၾကာင္း သိရွိခဲ့ရပါတယ္။ ဒီသုေတသန ရလာဒ္ကို Food Science ဂ်ာနယ္မွာေဖာ္ျပခဲ့ပါတယ္။

Source : Telegraph

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video