AD
AD
AD
play

 

၁။ ဘ႐ိုကိုလီ

ပန္းေဂၚဖီစိမ္းလို႔ ေခၚၾကတဲ့ ဘ႐ိုကိုလီကို ဒီစာရင္းမွာ ထိပ္ဆံုးကေန ေရြးခ်ယ္သင့္ပါတယ္။ ဘာေၾကာင့္လဲဆုိေတာ့ ဘ႐ိုကိုလီက ရင္သားကင္ဆာကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္လို႔ပါပဲ။ ဗီတာမင္ စီ၊ ဗီတာမင္ ေအ တုိ႔ ပါဝင္ေနၿပီး ကယ္လုိရီပမာဏလည္း နည္းပါးပါတယ္။ ဝိတ္ခ်လိုသူေတြအတြက္ က်န္းမာေရးနဲ႔သင့္ေတာ္ၿပီး အဆာခံေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒါတင္မက အမွ်င္ဓာတ္ေတြလည္း ပါဝင္ၿပီး အမ်ိဳးသမီးတုိင္း အဓိကလုိအပ္တဲ့ ေဖာလစ္အက္ဆစ္ဓာတ္ေတြကိုလည္း ရ႐ွိဦးမွာပါ။ ဘ႐ိုကိုလီမွာ ကယ္လ္ဆီယံ၊ သံဓာတ္နဲ႔ ပိုတက္ဆီယံဓာတ္ေတြလည္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ အနည္းဆံုး တစ္ပတ္ကို တစ္ႀကိမ္ေလာက္ေတာ့ စားေပးသင့္ပါတယ္။

play

 

၂။ ေထာပတ္သီး

အဆာခံႏိုင္စြမ္းေတြနဲ႔ ဗိုက္ေခါက္ထူတာကို ေလ်ာ့က်ႏိုင္စြမ္းေတြအျပင္ ႏွလံုးေရာဂါေတြ မျဖစ္ေအာင္လည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္စြမ္းရွိပါတယ္။ ေနာက္တစ္ခုကေတာ့ မ်ိဳးပြားျခင္း (သေႏၶတည္ျခင္း)ဆိုင္ရာ ျပႆနာအခ်ိဳ႕ကိုေတာင္ ကာကြယ္ႏိုင္ပါသတဲ့။ ပိုတက္ဆီယံလည္း ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ မဂၢနီစီယမ္၊ ေဖာလိတ္ (ေဖာလစ္အက္ဆစ္)၊ ပ႐ိုတင္း၊ ဗီတာမင္ B6 ၊ ဗီတာမင္ E နဲ႔ ဗီတာမင္ K တို႔လည္း ပါဝင္ေနျပန္ပါတယ္။ တစ္ေန႔ကို ေထာပတ္သီးတစ္စိတ္ အၿမဲတမ္းစားေပးရင္ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။

play

 

၃။ အနက္ေရာင္ေခ်ာကလက္

ကိုကိုးစစ္စစ္နဲ႔ခ်ည္း ျပဳလုပ္ထားၿပီး ႏုိ႔နဲ႔သၾကား မပါဝင္တဲ့ ေခ်ာကလက္စစ္စစ္ကို ေခၚတာပါ။ ေခ်ာကလက္က ႏွလံုးအားေကာင္းေစပါတယ္။ မဂၢနီစီယမ္၊ မဂၢနိစ္၊ ေကာ့ပါး၊ ဇင့္နဲ႔ ေဖာ့စ္ေဖာရပ္တုိ႔လို အ႐ိုးကိုသန္မာေစတဲ့ဓာတ္ေတြ ပါဝင္ပါတယ္။ အမ်ိဳးသမီးေတြဟာ အသက္ႀကီးလာရင္ အ႐ိုးပြေရာဂါျဖစ္ႏိုင္တာေၾကာင့္ ေခ်ာကလက္ရဲ႕ အ႐ိုးသန္မာေစတဲ့ အာနိသင္က အမ်ိဳးသမီးေတြအတြက္ ေကာင္းက်ိဳးပါပဲ။ ဒါတင္မကေသးပါဘူး။ အေရျပားကို စိုေျပေစႏိုင္ပါတယ္။ စိတ္ကိုေပ်ာ္႐ႊင္လာေအာင္ လႈံ႔ေဆာ္ေပးႏိုင္လို႔ စိတ္ခံစားလြယ္တဲ့ အမ်ိဳးသမီးေတြအဖုိ႔ရာ ေခ်ာကလက္အနက္ေရာင္က စူပါအစားအစာတစ္ခုလည္း ျဖစ္ပါတယ္။

Source : Health

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD