Food & Recipe: က်န္းမာေရးမထိခိုက္ဘဲ ဝိတ္က်ေစမယ့္ ကန္စြန္းဥျပဳတ္ရည္

ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့က်သြားသကဲ့သို႔ ကိုလက္စထေရာ၊ ထ႐ိုင္ဂလစ္ဆ႐ိုက္၊ လက္ပ္တင္ ပမာဏေတြပါ ေလ်ာ့က်လာတာကိုလည္း ေတြ႔ရွိရပါတယ္။

play

 

ကန္စြန္းဥကိုျပဳတ္ထားတဲ့ အရည္ကို ေသာက္သံုးျခင္းဟာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ခ်ခ်င္သူေတြအတြက္ ထိေရာက္တဲဲ့အရာတစ္ခုျဖစ္ေၾကာင္း ဂ်ပန္သုေတသီေတြက ဆုိပါတယ္။ သိပၸံံသုေတသီေတြဟာ အဆီမ်ားတဲ့ၾကြက္ေတြကို အုပ္စုႏွစ္ခုခြဲၿပီး ေလ့လာခဲ့ၾကတာပါ။ ၾကြက္အုပ္စုတစ္စုကိုေတာ့ ပ႐ိုတိန္းျမင့္မားစြာပါဝင္တဲ့ ကန္စြန္းဥျပဳတ္ရည္ကို ၂၈ ရက္ၾကာ တုိက္ေကၽြးၿပီးေနာက္ ယင္းတုိ႔ရဲ႕ ကိုယ္အေလးခ်ိန္၊ အသည္းထုထည္နဲ႔ အဆီတည္ရွိေနမႈေတြကို တုိင္းတာခဲ့ပါတယ္။ အဲ့ဒီအခါမွာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့က်သြားသကဲ့သို႔ ကိုလက္စထေရာ၊ ထ႐ိုင္ဂလစ္ဆ႐ိုက္၊ လက္ပ္တင္ ပမာဏေတြပါ ေလ်ာ့က်လာတာကိုလည္း ေတြ႔ရွိရပါတယ္။

play

 

ကန္စြန္းဥျပဳတ္ရည္ေသာက္သံုးျခင္းရဲ႕ အာနိသင္ဟာ ၾကြက္ေတြမွာ သက္ေရာက္သလို လူေတြေပၚမွာလည္း သက္ေရာက္မႈရွိေၾကာင္း ဂ်ပန္သုေတသီေတြက ေျပာပါတယ္။ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့က်လိုသူေတြအေနနဲ႔ ကန္စြန္းဥျပဳတ္ရည္ကို ေသာက္သံုးျခင္းေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ထဲက အဆီေမာ္လီက်ဴးေတြ ေလ်ာ့က်ကာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့က်မွာျဖစ္ၿပီး က်န္းမာေရးကိုလည္း မထိခိုက္ေစဘူးလို႔ သိရပါတယ္။

Source : Mail Online

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား