Food & Recipe: ဘာဟင္းခ်က္မလဲ၊ ဘယ္လိုၾကက္သြန္နီ ဝယ္မလဲ

သင္ခ်က္တဲ့ ဟင္းနဲ႔ လိုက္ဖက္တဲ့ ၾကက္သြန္နီကို ေရြးႏုိင္ဖို႔ပါ။

play

 

၁ - အဝါဝိုင္း

play

 

အလယ္မွာကားဝိုင္းျပီး ရိုးတံက ေသးေသးပါ။ အခြံက အလြန္ပါးလႊာျပီး အဝါေရာင္ဘက္ အနည္းငယ္သန္းပါတယ္။ ဒီလိုၾကက္သြန္မ်ိဳးဟာ အလြန္ခ်ိဳပါတယ္။ အသားက ၾကြပ္ပါတယ္။ အသုပ္ေတြထဲမွာ အစိမ္းထည့္ဖို႔ အေကာင္းဆံုး ၾကက္သြန္ျဖစ္ပါတယ္။

၂ - အဝါလံုး

play

 

သူလည္း အဝါေရာင္သန္းေပမဲ့ ေဂါက္သီးလို လံုးဝန္းပါတယ္။ အရြယ္အစားကလည္း အၾကီးအေသး ပံုစံမ်ိဳးစံုရွိပါတယ္။ အစိမ္းဆိုရင္ အနံ႔ အရသာ ျပင္းတတ္ျပီး ခ်က္စားရင္ေတာ့ အလြန္ခ်ိဳပါတယ္။ စြပ္ျပဳတ္ေတြ၊ ေပါင္းစားတဲ့ ဟင္းေတြမွာ ၾကက္သြန္နီထည့္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ ဒီေကာင္က အဆင္ေျပဆံုးျဖစ္ပါတယ္။ သူ႔ရဲ႕ အသားက နည္းနည္းလည္း ေစးခ်င္ပါတယ္။

၃ - အနီမိႈင္း

play

 

အရြယ္အစားအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ နီမိႈင္းမိႈင္းအေရာင္မ်ိဳး ရွိပါတယ္။ အစိမ္းဆိုရင္ အနံ႔ တအားျပင္းပါတယ္။ ခ်က္ရင္ေတာ့ သူက အခ်ိဳဆံုးျဖစ္ပါတယ္။ ဘာဂါတုိ႔၊ ပီဇာတို႔မွာသံုးရင္ အဆင္ေျပပါတယ္။ ၾကက္သြန္ကို အနည္းငယ္ ဆီနဲ႔လွိမ့္ျပီး ေရာစပ္စားေသာက္ရတဲ့ အစားအစာေတြမွာ အဆင္ေျပဆံုး ျဖစ္ပါတယ္။

၄ - အနီ

play

 

ေစ်းထဲမွာ အေတြ႕ရအမ်ားဆံုး ၾကက္သြန္နီျဖစ္ပါတယ္။ အရြယ္အစားအမ်ိဳးမ်ိဳး၊ ပုံသဏၭာန္ အမ်ိဳးမ်ိဳး ရွိပါတယ္။ ရွည္ေမွ်ာသြယ္လ်တဲ့ ပံုစံမ်ိဳးလည္း ေတြ႕ရတတ္ပါတယ္။ အနီမိႈင္းေရာင္ရွိတဲ့ ၾကက္သြန္နီေလာက္ အနံ႔မျပင္းပါဘူး။ အဝါေရာင္သန္းတဲ့ ၾကက္သြန္ေတြထက္လည္း အနံ႔ျပင္းျပီး အသားမာပါတယ္။ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ၾကက္သြန္ေၾကာ္လုပ္ဖို႔အတြက္ အေကာင္းဆံုး ျဖစ္ပါတယ္။ အနံ႔အရသာက အရမ္းအျပင္းၾကီးမဟုတ္တာေၾကာင့္ ဘယ္လိုဟင္းမ်ိဳးနဲ႔ မဆို ေပါင္းစပ္လို႔ ရပါတယ္။

Photos & Source: Serious

သင္ ဟင္းခ်က္ရင္ ၾကက္သြန္နီ ဘယ္လိုသံုးလဲ»

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား