Food & Recipe: စဥ္းတီတံုးနဲ႔ပတ္သက္ျပီး သင္မွားယြင္းျပဳလုပ္ေနတဲ့ အခ်က္ (၄) ခ်က္

ပိုးမႊားေတြ ရွိေနျပီး စဥ္းတီတံုးကတစ္ဆင့္ အသီးအရြက္နဲ႔ ၾကက္သြန္လို အရာမ်ိဳးေတြဆီ ကူးစက္သြားႏုိင္ပါတယ္။

play

 

၁ - အရြယ္အစား

စဥ္းတီတံုးကို အရြယ္အစားၾကီးၾကီး သံုးသင့္ပါတယ္။ ေသးတဲ့ စဥ္းတီတံုးဟာ မီးဖိုေခ်ာင္ထဲမွာ ေနရာမယူဘူးဆိုေပမဲ့ လွီးတဲ့အခါ က်ယ္က်ယ္ဝန္းဝန္းမရွိပါဘူး။ ဓားကို လိုသလို ေရႊ႕ဖို႔လည္း ေနရာက်ယ္က်ယ္ဝန္းဝန္း မရွိဘူး ျဖစ္ေနျပီး သင့္ကို ထိခိုက္ႏုိင္ေျခက ျမင့္မားေနပါတယ္။

၂ - သီးျခားသံုး

play

 

တကယ္ေတာ့ အသားေတြအတြက္ သီးျခားစဥ္းတီတံုး သံုးသင့္ပါတယ္။ အသားငါးေတြမွာ E.coli နဲ႔ salmonella ပိုးမႊားေတြ ရွိေနျပီး စဥ္းတီတံုးကတစ္ဆင့္ အသီးအရြက္နဲ႔ ၾကက္သြန္လို အရာမ်ိဳးေတြဆီ ကူးစက္သြားႏုိင္ပါတယ္။ အသီးအရြက္နဲ႔ ၾကက္သြန္ေတြကို ေၾကာ္ခ်က္တာမ်ိဳးမဟုတ္ဘဲ ခ်က္စားတဲ့အခါ သင့္က်န္းမာေရးအတြက္ မေကာင္းႏုိင္ပါဘူး။

၃ - ေဆးေၾကာမႈ

play

 

ေဆးေၾကာျပီးတဲ့အခါ ေကာင္းစြာအေျခာက္မခံဘဲ ဒီအတုိင္း ျပန္တင္ထားတာ ျဖစ္ပါတယ္။ စိုထုိင္းေနတဲ့ စဥ္းတီတံုးဟာ ပိုးမႊားေတြ ခိုေအာင္းဖို႔ ဖိတ္ေခၚသလို ျဖစ္ေနပါတယ္။

၄ - ဆီ

play

 

သစ္သားစဥ္းတီတံုးကို ဆပ္ျပာေတြ၊ေရေတြနဲ႔ ေဆးျပီးတဲ့အခါ ဒီအတုိင္း အေျခာက္ခံရင္ အက္ကြဲတာေတြ၊ ၾကမ္းရွတာေတြ ျဖစ္လာတတ္ပါတယ္။ ေဆးေၾကာအေျခာက္ခံျပီးတဲ့အခါတိုင္း ဆီနဲ႔ ပြတ္ေပးသင့္ပါတယ္။ အျမဲလုပ္ဖို႔ မလိုဘဲ တစ္ခါတစ္ရံမွသာ ျဖစ္ပါတယ္။

Photos & Source: Prevention

စဥ္းတီတံုးနဲ႔ပတ္သက္ျပီး ဒီအမွားေတြကို လုပ္မိေနတယ္»

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား