Food & Recipe: ၾကက္ဥအေၾကာင္း သိထားသင့္တဲ့အခ်က္ (၅) ခ်က္

ၾကက္ဥနဲ႔ပတ္သက္ၿပီး သင္ဘယ္ေလာက္မ်ား သိထားပါသလဲ?

play

 

ပ႐ိုတင္းဓာတ္ (အသားဓာတ္) ၾကြယ္ဝတဲ့ ၾကက္ဥဟာ အရသာလည္းရွိသလို ခြန္အားလည္းျဖစ္ေစတဲ့အရာပါ။ ႀကိဳက္သည္ျဖစ္ေစ မႀကိဳက္သည္ျဖစ္ေစ က်န္းမာေရးအတြက္ေတာ့ ၾကက္ဥကိုစားေပးသင့္ပါတယ္။ ပ႐ိုတင္းဓာတ္က ခြန္အားျဖစ္ေစၿပီး ခႏၶာကိုယ္ႀကီးထြားဖြံ႔ၿဖိဳးဖုိ႔အတြက္လည္း အေထာက္အကူျပဳပါတယ္။ ၾကက္ဥနဲ႔ပတ္သက္ၿပီး သိထားသင့္တာေလးေတြကို Duwun က ေဖာ္ျပပါ့မယ္။

၁။ ျပင္ပအေရာင္

ၾကက္ဥအေရာင္နဲ႔ပတ္သက္လို႔ ပိုၿပီးညိဳတဲ့ၾကက္ဥက ပိုအားရွိတယ္ဆုိတာ မဟုတ္ပါဘူး။ ၾကက္မရဲ႕ ဥအုတဲ့ေနရာေၾကာင့္သာ အေရာင္ကြဲသြားတာပါ။ အာဟာရခ်င္းက အတူတူပါပဲ။

၂။ လတ္ဆတ္တဲ့ၾကက္ဥဆုိတာ

လတ္ဆတ္တဲဲ့ၾကက္ဥရဲ႕ အကာနဲ႔အႏွစ္ဟာ ၾကာေနၿပီျဖစ္တဲ့ၾကက္ဥထက္ ပိုၿပီး နီးနီးကပ္ကပ္တင္းတင္းက်ပ္က်ပ္႐ွိပါတယ္။

play

 

၃။ ၾကက္ဥလတ္၊မလတ္ စမ္းသပ္နည္း

ၾကက္ဥ/ဘဲဥ လတ္၊ မလတ္ သိခ်င္ရင္ ေရဇလံုထဲ ထည့္ၾကည့္ပါ။ ေရထဲျမႇဳပ္သြားတဲ့ဥက လတ္ပါတယ္။ ေရေပၚ ေပၚေနရင္ေတာ့ အဲ့ဒီၾကက္ဥက ၾကာေနပါၿပီ။

၄။ သန္႔စင္တဲ့အသားဓာတ္

ၾကက္ဥအကာမွာပါတဲ့ အသားဓာတ္ဟာ ၾကက္ရင္အံုသားမွာပါတဲ့ အသားဓာတ္ထက္ ပိုၿပီးေတာ့ သန္႔စင္ပါတယ္။

play

 

၅။ အသားဓာတ္မ်ားမ်ားပါဝင္

ၾကက္ဥတစ္လံုးထဲကရတဲ့ အကာမွာရွိတဲ့ အသားဓာတ္ဟာ အနည္းဆံုး ၅ ဂရမ္မွ ၆ဂရမ္ၾကား ရွိပါသတဲ့။

Source : ArchanasKitchen

ၾကက္ဥလတ္ေအာင္ ဘယ္လိုထားမလဲ၊ ၾကက္ဥလတ္မလတ္ ဘယ္လိုသိႏိုင္လဲ

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား