Food & Recipe: ကိုကာကိုလာၾကက္သားဟင္း

အရသာခ်ိဳခ်ိဳေလးနဲ႔ အဆာေျပလုပ္စားလို႔ရတဲ့ အလြန္လြယ္ကူတဲ့ဟင္းတစ္မ်ိဳးပါ။ အရမ္းကိုစားေကာင္းတဲ႔ ဟင္းတစ္ခြက္မို႔ စမ္းၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္။

play

 

ကိုကာကိုလာနဲ႔ ၾကက္သားကို ေရာၿပီးခ်က္ၾကည့္တဲ့ အရသာဟာ စားေနက် ၾကက္သားဟင္းေတြနဲ႔ မတူပါဘူး။ ကိုလာရဲ႕အရသာနဲ႔ ႏူးအိသြားတဲ့ ၾကက္သားက လွ်ာေပၚမွာ စြဲမက္စရာေကာင္းလြန္းပါတယ္။ ကိုကာကိုလာၾကက္သားဟင္း ကိုယ္တုိင္ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ပါ။ ကိုကာကိုလာနဲ႔တင္ မဟုတ္ဘဲ တျခား Sprite၊ Orange စတဲ့ အခ်ိဳရည္နဲ႔လည္း ခ်က္လို႔ရပါတယ္။ ရုိးရွင္းလြယ္ကူၿပီး စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ့ ကိုကာကိုလာၾကက္သားဟင္းခ်က္ပံုခ်က္နည္းေလးကို ေအာက္မွာ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။

play

 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ၾကက္ေပါင္/ ၾကက္ေတာင္ပံ - ၅ ခု

ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း

ငရုပ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု

ၾကက္သားမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း

ကိုကာကိုလာ ၂၅၀ မီလီ - တစ္ပုလင္း

ၾကက္သြန္နီ - အၾကီး ၁လံုး  (ပါးပါးလွီးထားေပးပါ။)

ၾကက္သြန္ၿဖဴ  - ၃ မႊာ  (ဓါးၿပားရိုက္ထားပါ။)

ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္စာ (ပါးပါးလွီးထားေပးပါ။)

ငရုပ္ပြ - ၂ ခု

play

 

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

အရင္ဦးဆံုး ၾကက္သားကို ဆား၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ၾကက္သားမွဳန္႔၊ ႏွမ္းဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ တို႔နဲ႔ သမေအာင္ ေရာနယ္ထားပါ။ အသားထဲကို အရသာမႈန္႔ဝင္သြားေအာင္ နာရီဝက္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ။ ဒယ္အိုုးပူလာရင္ ဆီ ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း လွီးထားတာေတြကို ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီ နည္းနည္းႏြမ္းသြားၿပီဆိုရင္  နယ္ထားတဲ့ၾကက္သားေတြကိုထည္႔ၿပီး ခဏလံုးေပးပါ။ ၿပီးရင္ ေရနည္းနည္းထည္႔ၿပီး ကိုကာကိုလာေတြကိုပါ ေရာထည့္ၿပီး တည္ေပးပါ။ ဒယ္အိုးပြက္လာၿပီဆိုရင္ မီးေလ်ာ႔ၿပီး နာရီဝက္ေလာက္ အဖံုးအုပ္ၿပီး တည္ထားရပါမယ္။ ၾကက္သားႏူးေလာက္ၿပီဆိုရင္ ခ်ခါနီး ၅မိနစ္ေလာက္မွာ ငရုပ္ပြကို ပါးပါးလွီးၿပီး ထည္႔လုိက္ပါ။ ကိုလာအႏွစ္ေတြေတာ္ေတာ္ပ်စ္လာၿပီဆိုရင္ စားလို႔ရပါၿပီ။

Source : Cooking With Maylynn

Coca-Cola Chicken Wings Recipe
ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား