play

 

ခရမ္းသီးဟာ ကယ္လိုရီနည္းပါးစြာ ပါဝင္တဲ့ အသီးတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ဟင္းအျဖစ္နဲ႔သာ ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္ စားေသာက္ၾကၿပီး အာဟာရဓာတ္လည္း ၾကြယ္ဝတဲ့အသီးပါ။ တကယ္လို႔မ်ား ဝိတ္ခ်ဖုိ႔အတြက္ ၾကံစည္ေနတယ္ဆုိရင္ ခရမ္းသီးကိုထည့္သြင္းစဥ္းစားဖုိ႔ အၾကံေပးလိုက္ပါရေစ။

သင္အႀကိဳက္ေတြ႔မယ့္ေဆာင္းပါး ---> ခရမ္းသီးေပးတဲ့ အက်ိဳးေက်းဇူး (၅) ခု

play

 

ဘာေၾကာင့္လဲဆုိေတာ့ ခရမ္းသီးမွာ ပါဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြေၾကာင့္ပါပဲ။ ကိုလက္စထေရာ (cholesterol) လံုးဝ မပါဝင္ဘဲ ပိုတက္ဆီယံ (potassium) ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ေနပါတယ္။ အဓိကပါဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ဟာ ဆာေလာင္မႈေတြကို ေလ်ာ့က်ေစတယ္ေလ။ ဘယ္ေလာက္စားစား ဝိတ္မတက္တဲ့ ခရမ္းသီးကို ပံုစံမ်ိဳးစံုလုပ္စားၿပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ထိန္းသိမ္းထားလို႔ ရပါတယ္။ ခရမ္းသီးက အပူနဲ႔ထိေတြ႔တဲ့အခါ ခ်ိဳၿမိန္တဲ့အရသာ ပိုုမိုထြက္ေပၚလာေတာ့ စားခ်င္စဖြယ္လည္းေကာင္းပါတယ္။

 

က်န္းမာေရးေကာင္းက်ိဳးအေနနဲ႔ ေျပာရရင္ ဗီတာမင္ B6 လည္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ အာ႐ံုေၾကာေတြကို အားေကာင္းေစပါတယ္။  ေသြးအားနည္းေရာဂါကိုလည္း သက္သာေစပါတယ္။ ေသြးအားနည္းေရာဂါရဲ႕ လကၡဏာေတြျဖစ္တဲ့ ေခါင္းတစ္ျခမ္းကိုက္တာ၊ ေမာပန္းႏံုးခ်ိတာ၊ အားနည္းတာ စတဲ့အရာေတြကိုလည္း ခရမ္းသီးစားျခင္းက သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္မွာပါ။

Source : Vegefruit

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video