Food & Recipe: ေစ်းဝယ္ရင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ လတ္ဆတ္လား ဘယ္လိုၾကည့္ဝယ္ရမလဲ

ဝယ္တတ္ေအာင္ ေလ့လာထားသင့္ပါတယ္

အိမ္္မွာ ကိုယ့္ဖာသာကိုယ္ဟင္းခ်က္စားမယ္ဆိုၿပီး လိုအပ္တာေတြ ဝယ္ဖို႔ လုပ္တဲ့အခါမွာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို ေရြးခ်ယ္ဝယ္တတ္ဖို႔ လိုပါတယ္။ စီးတီးမတ္မွာ ဝယ္ရင္ေတာ့ စိတ္ခ်ရပါတယ္။ အကုန္လံုးက အရည္အေသြးျပည့္မီွေအာင္ ေသခ်ာစစ္ေဆးၿပီး ထုပ္ပိုးထားတာမို႔လို႔ ဘယ္ဟာက လတ္ဆတ္တယ္၊ မလတ္ဆတ္ဘူးရယ္လို႔ ေရြးေနစရာ မလိုပါဘူး။ ရပ္ကြက္ကေစ်းထဲမွာ ဝယ္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ေရြးတတ္မွ ရပါမယ္။ တစ္ေယာက္တည္းသြားၿပီးလည္း ဝယ္တတ္ေအာင္ သိသေလာက္ ေဝမွ်ေပးျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။

play

 

မုန္လာဥနီ –  အေရာင္ပိုနီေလ၊ ပိုရင့္ေလ ေကာင္းေလပါပဲ။

မုန္လာဥအျဖဴ – အရြက္စိမ္းေတြပါတယ္ဆိုရင္ ပိုၿပီး လတ္ဆတ္ပါတယ္။ အရြက္မပါတဲ့ဟာ ဆိုရင္ေတာ့ ေပ်ာ့ေနရင္ မဝယ္သင့္ပါဘူး။

ဘူးသီး – မ ၾကည့္ပါ ။ ေလးၿပီး အိတစ္ေနတာမ်ိဳးက ပိုေကာင္းပါတယ္။

ခရမ္းသီး – အညိဳေရာင္ ျဖစ္ေနရင္ မေကာင္းပါဘူး။ ခရမ္းေရာင္ကို အေပၚကအခံြေျပာင္လက္ေနတာမ်ိဳးကို ဝယ္ပါ။

ၾကက္ဟင္းခါးသီး – အစိမ္းရင့္ေရာင္ရွိေလ ပိုေကာင္းေလပါပဲ။

ဒန္႔ဒလြန္သီး – ကိုင္လိုက္ရင္ တင္းတင္းရင္းရင္း ျဖစ္ေနတာ စားဖို႔ အသင့္ေတာ္ဆံုးပါ။ ပိန္လိမ္ေနတာ ဒါမွမဟုတ္ ေပ်ာ့ေနတာဆိုရင္ မေကာင္းပါ။

play

 

အုန္းသီး – အသီးကို လွႈပ္ၾကည့္လိုက္ပါ။ အထဲက အုန္းေရမ်ားမ်ားပါၿပီး လႈပ္ေနတဲ့ အသံၾကားရရင္ ဝယ္လို႔ ရပါတယ္။

ေဂၚဖီထုပ္ – မ ၾကည့္လို႔ ေလးၿပီး တစ္ေနရင္ ေကာင္းပါတယ္။

ငွက္ေပ်ာဖူး – ကိုင္ၾကည့္ရင္ ေလးၿပီး တစ္တစ္ေလး ျဖစ္ေနရပါမယ္။ အထဲက ငွက္ေပ်ာသီးအဆံေလးေတြက လတ္ဆတ္ေနရပါမယ္ ။

play

 

ၾကက္သြန္နီ – မည္းေနတာမ်ိဳး မ၀ယ္ပါနဲ႔ ။ အေလးခ်ိန္ မစီးခ်င္ရင္ေတာ့ အညွာက်စ္က်စ္ေလးေတြကိုသာ ေရြးဝယ္ပါ။

ေဂၚဖီပြင့္ အျဖဴ/အစိမ္း – အေပၚက ေဂၚဖီရြက္က ညိဳၿပီး မဲေနရင္ မေကာင္းပါဘူး။

င႐ုတ္သီးစိမ္း – သူကေတာ့ အျမင္နဲ႔ ဆံုးျဖတ္လို႔ ရပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ တခ်ိဳ႕ အေတာင့္ေတြက အစိမ္းႏုေရာင္ ခပ္ေဖ်ာ့ေဖ်ာ့ဆို ႏုေနပါေသးတယ္။ စားရင္ မစပ္ပါဘူး။

ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္၊ မန္က်ည္းရြက္ – သူကလည္း အျမင္နဲ႔တင္ ရပါတယ္။ အစည္းကို ကိုင္လိုက္လို႔ အရြက္ေလးေတြ တစ္ရြက္ ႏွစ္ရြက္ပါ ေၾကြက်သြားတယ္ ဆိုရင္ သိပ္မလတ္ဆတ္ေတာ့ပါဘူး။

ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ဘယ္လိုေရြးမလဲ

 

႐ုံးပတီသီး – အဖ်ားပိုင္း အခြ်န္ေလးကို ခ်ိဳးၾကည့္ပါ။ က်ိဳးသြားရင္ ႏုပါတယ္။ တခ်ိဳ႕ဆိုင္ေတြက ေပးမခ်ိဳးပါဘူး။ ဒါဆို ကိုင္ၿပီး ဖ်စ္ၾကည့္ပါ။ ေပ်ာ့ရင္ ႏုပါတယ္။

ဘိုစားပဲ – အညွာထိပ္ေလးကို ခ်ိဳးၾကည့္လိုက္ပါ။ က်ိဳးသြားရင္ လတ္ဆတ္ၿပီး ေကြးရံုပဲ ေကြးသြားတယ္ဆိုရင္ မလတ္ဆတ္ေတာ့ပါဘူး။

သခြားသီး – လတ္ဆတ္တဲ့ သခြားသီးဟာ ေပ်ာ့မေနပါဘူး။

play

အာလူး – ေပ်ာ့ေနတယ္ဆိုရင္ေတာ့ မဝယ္သင့္ေတာ့ပါဘူး။ မၾကာခင္မွာ ပုပ္ေတာ့မယ့္ အလံုးေတြ ျဖစ္တာေၾကာင့္ပါ။ တခ်ိဳ႕အာလူးေတြမွာ အျမစ္ေလးေတြ ထြက္ေနတာ ေတြ႔ဖူးပါလိမ့္မယ္။ ဒီလို အာလူးေတြက ဟင္းခ်က္ဖို႔အတြက္ မေကာင္းေတာ့ပါဘူး။

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား