AD
AD
AD
play

 

အသားငါးေတြ စားရတာ ၿငီးေငြ႔လာတဲ့အခါ အသီးအရြက္ေတြကိုပဲ စားၾကည့္တာကလည္း တစ္မ်ိဳးေကာင္းတာပါပဲ။ အူကို သန္႔ရွင္းေစတယ္ေလ။ ဝိတ္ခ်ေနသူေတြကလည္း အသားငါးေလွ်ာ့စားၿပီး ႏိုိ႔နဲ႔ အသီးအရြက္ေတြကို စားေပးမယ္ဆုိ သိသာလာမွာပါ။ အေၾကာင္းအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ သက္သက္လြတ္စားၾကေပမဲ့ ဘာစားရမလဲဆုိတာ စဥ္းစားမရသူေတြအတြက္ ပန္းေဂၚဖီေပါင္း ျပဳလုပ္နည္းေတာ့ ႐ွိပါတယ္။

play

 

လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းမ်ား - ပန္းေဂၚဖီတစ္ပြင့္ (အရြယ္ေတာ္လွီးထားပါ)၊ ျငဳပ္ပြနီ တစ္ေတာင့္ (အေစ့ထုတ္ၿပီးလွီးထားပါ)၊ ဘိုစားပဲ ၁၇၅ ဂရမ္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၂ ပင္ (၁ လက္မအရြယ္ လွီးထားပါ) တို႔ကို ခ်က္ျပဳတ္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဟင္းခတ္ေတြအေနနဲ႔ကေတာ့ သံလြင္ဆီ ၊ အနံံ႔မပါတဲ့ ဆန္ဗီနီဂါ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ မႊာ (ဓားျပား႐ိုက္ထားပါ)၊ အရည္ညႇစ္ထားတဲ့ ဂ်င္းရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ျငဳပ္သီးခြဲၾကမ္းမႈန္႔၊ ဆား၊ ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔နဲ႔ တ႐ုတ္ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ အနည္းတုိ႔ လိုအပ္ပါတယ္။

play

 

ျပဳလုပ္ပံုကို ေျပာျပပါ့မယ္။ ပန္းေဂၚဖီေတြကို ေပါင္းအိုးထဲမွာ ၅ မိနစ္ထည့္ေပါင္းပါ။ ၅ မိနစ္ျပည့္ရင္ ျငဳပ္ပြနီ၊ ဘိုစားပဲ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္တုိ႔ကို ပန္းေဂၚဖီေပၚကတင္ၿပီး ေနာက္ထပ္ ၃ မိနစ္ေလာက္ ေပါင္းေပးရပါမယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို ေပါင္းထားစဥ္အတြင္းမွာ ဟင္းခတ္ပစၥည္းေတြအားလံုးကို ပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲမွာ ေရာသေမႊထားပါ။ ေပါင္းထားတာ ရၿပီဆုိတာနဲ႔ ေရာေမႊထားတဲ့ ဟင္းခတ္ေတြကို အေပၚကျဖဴး၍ ျဖစ္ေစ၊ ေရာနယ္၍ျဖစ္ေစ ျပဳလုပ္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ ပူပူေႏြးေႏြးစားမွ အရသာပိုရွိမွာပါ။ ပန္းေဂၚဖီနဲ႔ ဘိုစားပဲတုိ႔က အဆာလည္းခံသလို က်န္းမာေရးအတြက္လည္း သင့္ေလ်ာ္တာမို႔ သက္သက္လြတ္စားသူေတြအတြက္ အရသာရွိၿပီး အာဟာရျဖစ္ေစပါလိမ့္မယ္။

Source : Healthy foodie

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD