AD
AD
AD
play

 

ေခ်ာကလက္ရနံ႔ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ဘေရာင္နီ (brownie) မုန္႔ေလးေတြ စားရတာ အရသာ႐ွိတယ္။ စိတ္ခံစားခ်က္ကိုလည္း ေကာင္းမြန္ေစတယ္။ အနံ႔၊ အရသာေကာင္းမြန္တာမို႔ ကေလးေရာလူႀကီးပါ ႀကိဳက္ၾကတဲ့မုန္႔ေလး ျဖစ္ပါတယ္။ ဘေရာင္နီကို ေထာပတ္သီး၊ ဟင္းႏုႏြယ္တုိ႔နဲ႔ ေရာစပ္ၿပီး လုပ္စားၾကရေအာင္...

 

လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ဂ်ံဳမႈန္႔ ၂ ခြက္၊ မုန္႔ဖုတ္ဆိုဒါ - လက္ဖက္စားဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ကိုကိုးမႈန္႔ ခြက္တစ္ဝက္၊ ၾကက္ဥ ၂ လံုး၊ ဗနီလာ - လက္ဖက္စားဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ပ်ားရည္ ခြက္တစ္ဝက္၊ ဒိန္ခ်ဥ္ ခြက္တစ္ဝက္၊ ငွက္ေပ်ာသီး ၁ လံုး၊ ေထာပတ္သီး ၁ လံုး၊ ဟင္းႏုႏြယ္႐ြက္ ၂ ခြက္၊ ေခ်ာကလက္ခဲ ခြက္တစ္ဝက္တို႔ လိုအပ္ပါတယ္။ ခ်က္ျပဳတ္ရာမွာ ခ်င္တြယ္တုိင္းတာတဲ့ ဖန္ပန္းကန္လံုးေလးေတြနဲ႔ ခ်င္တြယ္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။

play

 

ဂ်ံဳမႈန္႔၊ ဆိုဒါ၊ ကိုကိုးမႈန္႔တုိ႔ကို ခြက္တစ္လံုးထဲမွာ ေရာထည့္ေမႊထားပါ။ ၾကက္ဥ၊ ဗနီလာ၊ ပ်ားရည္၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ငွက္ေပ်ာသီး၊ ေထာပတ္သီးနဲ႔ ဟင္းႏုႏြယ္႐ြက္တုိ႔ကိုေတာ့ Blender ထဲထည့္ၿပီး ေရာေမႊေပးရပါမယ္။ ၿပီးသြားရင္ အမႈန္႔ေတြေရာထားတဲ့ခြက္ထဲကို ေလာင္းထည့္ၿပီး ေခ်ာက္ကလက္ခဲေတြပါ ထပ္ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ။ ပံုစံခြက္ေလးထဲကိုျဖည့္ၿပီး မီးဖိုထဲမွာ အပူခ်ိန္ ၃၅၀ ဒီဂရီဖာရင္ဟိုက္ (၁၈၀ ဒီဂရီဆဲလ္စီးယပ္စ္) နဲ႔ မိနစ္ ၂၀ ၾကာ ဖုတ္ေပးလိုက္မယ္ဆုိ အရသာထူးျခားတဲဲ့ ေထာပတ္သီး၊ ဟင္းႏုႏြယ္ ဘေရာင္နီမုန္႔ေလးကို ရပါၿပီ။

Source : Tasty

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD