AD
AD
AD
play

 

၁။ ဆီနဲ႔အငံမ်ားတဲ့ အသားေတြ

မနက္စာမွာ အသားဓာတ္ကို ထည့္စားတဲ့အခါ တစ္ေန႔တာ လႈပ္ရွားေဆာင္႐ြက္မႈေတြကို ေကာင္းမြန္စြာျပဳလုပ္ႏိုင္ဖုိ႔ ခြန္အားကို ေပးပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ေအးခဲထားတဲ့ အသားေတြကို ဆီမ်ားမ်ား၊ ဆားမ်ားမ်ားနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္ထားတဲဲ့ အစားအစာေတြကိုေတာ့ မစားသင့္ပါဘူး။ ဥပမာေျပာရရင္ ခ်ိစ္မ်ားမ်ားပါတဲ့ ဝက္ေပါင္ေျခာက္ဟာ သင့္ကိုေပးႏိုင္မယ့္အာဟာရထက္ က်န္းမာေရးဆိုးက်ိဳးဆီကို ဦးတည္သြားႏိုင္ပါတယ္။

play

 

၂။ အစိမ္းေရာင္ေဖ်ာ္ရည္

အထူးသျဖင့္ အ႐ြက္ေတြကို ေဖ်ာ္တာေပါ့။ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ေတြမွာ ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြ ပါဝင္ၿပီး လူကိုက်န္းမာေစပါတယ္။ သတိထားရမွာကေတာ့ အစိမ္းေရာင္အရြက္ေတြကို ေဖ်ာ္ရာမွာ ထည့္သြင္းရတဲ့ သၾကားပါပဲ။ အရြက္ေတြရဲ႕အရသာက ဒီတုိင္းစားလို႔မေကာင္းေတာ့ သၾကားေတြ၊ အခ်ိဳေတြ ပိုထည့္မိသြားေရာေလ။ သစ္သီးေတြကို ေဖ်ာ္ေသာက္ျခင္းကသာ အေကာင္းဆံုးပါ။

 

၃။ ေပါင္မုန္႔မီးကင္ ေထာပတ္သုတ္

ေပါင္မုန္႔က က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းပါတယ္။ အာဟာရလည္းျဖစ္ေစတယ္ေလ။ ဒါေပမဲ့ မီးကင္ထားတဲ့ေပါင္မုန္႔ကိုမွ ေထာပတ္ေတြသုတ္ၿပီး စားမယ္ဆုိရင္ အာဟာာရတန္ဖိုးက ထင္သေလာက္မရေတာ့ပါဘူး။ ေထာပတ္ကလည္း ကိုလက္စထေရာေတြ ပါဝင္လို႔ ႏွလံုးေရာဂါနဲ႔ ဆီးခ်ိဳေရာဂါေတြ ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။ ေပါင္မုန္႔ခ်ည္းပဲ စားတာ ဒါမွမဟုတ္ ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးနဲ႔စားတာက ပိုေကာင္းပါတယ္။

Source : Women Health

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD