AD
AD
AD
play

 

အာလူးကို ဟင္းအျဖစ္နဲဲ႔ အမ်ိဳးမ်ိဳး ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္ၿပီး စားေလ့႐ွိပါတယ္။ ေၾကာ္စားတာ၊ ခ်က္စားတာအျပင္ အရသာမႈန္႔နဲ႔နယ္ၿပီး ကင္စားရင္လည္း အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ စြပ္ျပဳတ္အေနနဲ႔လည္း လုပ္စားလို႔ရေသးတယ္။ အာလူးေၾကာ္ကေတာ့ အႀကိဳက္ဆံံုးေပါ့။ ကစီဓာတ္လည္းၾကြယ္ဝတဲ့ အာလူးဟာ ထမင္းေလွ်ာ့စားလိုသူေတြအတြက္ အဓိကေရြးခ်ယ္စရာလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ အာလူးကို ခ်က္ျပဳတ္ရာမွာ လုပ္ေနမိတဲ့အမွားေတြ ႐ွိပါတယ္။ ဒါေတြကိုသာ ျပင္ဆင္လိုက္မယ္ဆုိ အာလူးရဲ႕အာဟာရဓာတ္ကို အျပည့္အဝ ရရွိမွာျဖစ္ကာ အရသာလည္းပိုကဲလာပါလိမ့္မယ္။

၁။ အာလူးေထာင္း လုပ္စားမယ္ဆုိ ေစးတဲ့အာလူးကိုေရြးပါ။ အာလူးျပဳတ္တဲဲ့အခါ ေရထဲကိုဆားေလးနည္းနည္း ထည့္ျပဳတ္ရင္ ပိုစားေကာင္းပါတယ္။

play

 

၂။ အလံုးလိုက္ကင္စားလို႔လည္း အရသာရွိပါတယ္။ မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဗ္မီးဖုိထဲဲမွာ ထည့္ကင္မယ္ဆို အာလူးကိုေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး အခြံကိုေျခာက္ေအာင္သုတ္ပါ။ တကယ္လို႔ အခြံက စိုေနရင္ အာလူးကင္မျဖစ္ဘဲ အာလူးေပါင္းျဖစ္သြားပါလိမ့္မယ္။

၃။ အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ ျပဳလုပ္မယ္ဆို အာလူးကို ေရခဲေရထဲမွာ မိနစ္ ၃၀ ၾကာ ႏွစ္ႀကိမ္ေလာက္ စိမ္ေပးရပါမယ္။ ၿပီးေတာ့မွ ေျခာက္ေအာင္သုတ္ၿပီး ေၾကာ္ရပါတယ္။ ဒီအဆင့္က အရမ္းအေရးပါပါတယ္။ ဒါမွသာ ေၾကာ္ရင္ အာလူးေတြညိဳမသြားမွာပါ။

play

 

၄။ အာလူးကို စြပ္ျပဳတ္မွာထည့္ၿပီးေတာ့လည္း ျပဳတ္စားၾကပါတယ္။ အာလူးစြပ္ျပဳတ္လည္း လုပ္စားၾကတယ္ေလ။ အဲ့ဒီအခါမွာ အာလူးကို အိုးထဲကိုေစာေစာထည့္ထားတာမ်ိဳး မလုပ္ပါနဲ႔။ စြပ္ျပဳတ္ဆုိတာမ်ိဳးက မီးေအးေအးနဲ႔ အခ်ိန္ၾကာၾကာခ်က္မွအရသာရွိတာေလ။ အာလူးကို ေစာေစာထည့္ထားရင္ ေပ်ာ့ၿပဲသြားႏုိင္ပါတယ္။ မီးေပၚကခ်ခါနီး တစ္နာရီေလာက္အလိုမွ အာလူးေတြကိုထည့္ပါ။ ႏူးလည္းႏူး၊ ပံုစံလည္းမပ်က္ေတာ့ဘူး။

Source : Mash

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD