Food & Recipe: ပိုေနတဲ့အစားအေသာက္ေတြကို ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ဒီလိုသိမ္း

ဒါေတြကိုသာ သိထားမယ္ဆို အစားအစာေတြ အလဟႆမျဖစ္ေတာ့ဘူး။

play

 

ပိုေနတဲ့ အစားအေသာက္ေတြ၊ မခ်က္ျပဳတ္ရေသးတဲ့ အသား၊ငါး၊ အသီးအ႐ြက္ေတြကို အထားခံဖုိ႔အတြက္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အေအးဓာတ္နဲ႔ သိုေလွာင္သိမ္းဆည္းၾကပါတယ္။ ဒီလိုသိမ္းဆည္းတဲ့အခါ အခ်ိန္ပိုၾကာၾကာသိမ္းႏိုင္ဖုိ႔အတြက္ လွ်ိဳ႕ဝွက္ခ်က္ေတြ ႐ွိပါတယ္။ သိမ္းဆည္းနည္းသာ မွန္ကန္မယ္ဆုိ အခ်ိန္ၾကာၾကာ အထားခံမွာျဖစ္ၿပီး အရသာလည္း မေလ်ာ့ေတာ့ပါဘူး။ မီးပ်က္သြားလို႔ ေရခဲေသတၱာ မေအးေတာ့ခ်ိန္မွာ သိမ္းထားတာေတြ လႊင့္ပစ္လိုက္ရတာမ်ိဳးလည္း မၾကံဳရေတာ့ဘူးေလ။ ဇစ္္ပါတဲ့ ေလလံုအိတ္ေလးေတြကိုလည္း မ႐ွိမျဖစ္ ေဆာင္ထားသင့္ပါတယ္။

၁။ ပိုေနတာေတြကို သိမ္းမယ္ဆို ေလလံုတဲ့အိတ္ထဲမွာထည့္ၿပီး ျပားေနေအာင္ဖိကာ ေရခဲဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းပါ။ အိတ္ထဲကို ေလမဝင္ပါေစနဲ႔။ ေလက အစားအစာေတြ ပုပ္သိုးလြယ္ေစမယ့္ အႀကီးမားဆံုးရန္သူပါ။

 

၂။ စားၿပီးလို႔ပိုေနတဲ့ ဟင္းအၾကြင္းအက်န္ေတြကို သိမ္းတဲဲ့အခါ အိတ္ေပၚမွာ စာေရးၿပီးသိမ္းသင့္ပါတယ္။ ဘယ္ေန႔ေနာက္ဆံုး အထားခံတယ္ဆုိတာကို ေရးပါ။ သိမ္းတဲ့ေန႔ကို မေရးရပါဘူး။ ခ်က္ျပဳတ္ထားတဲ့ ဟင္းလ်ာေတြကို ေအးခဲထားမယ္ဆို ၃ လေလာက္ အထားခံပါတယ္။ ျပန္ေႏႊးၿပီး စားေပါ့။

၃။ ခ်က္ျပဳတ္ရာမွာ အသံုးျပဳၿပီး ပိုေနတဲ့ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္၊ အုန္းႏို႔ရည္၊ ျငဳပ္ပြ စတာေတြကိုေတာ့ ေရခဲတံုးျပဳလုပ္တဲ့ ခြက္ေလးေတြထဲကို ထည့္သိမ္းလိုက္ပါ။ ေရခဲတံုးအတြင္းထဲမွာ ေအးခဲၿပီးသိမ္းထားေတာ့ ေနာက္တစ္ေခါက္ခ်က္ျပဳတ္တဲ့အခါ အလြယ္တကူသံုးလို႔ရပါတယ္။

၄။ ခ်က္ျပဳတ္ဖုိ႔ ျပင္ထားၿပီးမွ မခ်က္ျဖစ္ေသးတဲ့ အသားေတြကိုေတာ့ အလံုးေလးေတြလံုးၿပီး ဗန္းထဲမွာျဖန္႔ကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အရင္ဆံုးေအးခဲေစလိုက္ပါ။ ခဲသြားၿပီဆုိေတာ့မွ ေလလံုအိတ္ထဲမွာ သိမ္းရပါမယ္။ ဒီလိုဆုိရင္ ပိုၿပီးၾကာၾကာ အထားခံပါတယ္။

play

 

၅။ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ေအးခဲထားမယ္ဆိုရင္ ဘယ္အရာေတြက အခ်ိန္ဘယ္ေလာက္ထိ အထားခံသလဲ?

ဝက္သား - ၁ လ

ဝက္အူေခ်ာင္း - ၂ လ

ငါးအသားေခ်ာင္း - ၃ လ

ႏုပ္ႏုပ္စင္းထားတဲ့ အသား - ၄ လ

လွီးျဖတ္တံုးတစ္ထားတဲဲ့ ၾကက္သား - ၆ လ

ၾကက္အေကာင္လိုက္ (သို႔မဟုတ္) ကင္ထားတဲ့ၾကက္သား - ၉ လ မွ ၁၂ လ

Source : BBC

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား