Food & Recipe: ပန္းင႐ုတ္ပြေတြရဲ႕ အေရာင္အလိုက္ ကြာျခားမႈေတြကိုသိလား?

, updated

အေရာင္ေတြအလိုက္ ထူးျခားတဲ့ ကြာျခားမႈေတြ ႐ွိေနတယ္ဆုိတာကေတာ့ သင္ သိခ်င္မွသိဦးမွာပါ။

ပန္းျငဳပ္ပြေတြကို အမ်ိဳးမ်ိဳးအဖံုဖံု ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ၾကတယ္။ ဒါမွမဟုတ္လည္း ဟင္းလ်ာကို ပိုမိုလွပသြားေအာင္ ျဖည့္စြက္တန္ဆာတဲ့အခါ အသံုးျပဳၾကပါတယ္။ ပန္းျငဳပ္ပြေတြမွာ အစိမ္းေရာင္၊ အဝါေရာင္၊ လိေမၼာ္ေရာင္၊ အနီေရာင္ဆိုၿပီး အေရာင္ေလးမ်ိဳး ေတြ႔ႏိုင္ပါတယ္။ ပန္းျငဳပ္ပြေတြဟာ အမွ်င္ဓာတ္ၾကြယ္ဝစြာပါဝင္ၿပီး ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းနဲ႔ ဗီတာမင္ C လည္း ပါဝင္ၾကပါတယ္။ သို႔ေပမဲ့လည္း အေရာင္ေတြအလိုက္ ထူးျခားတဲ့ ကြာျခားမႈေတြ ႐ွိေနတယ္ဆုိတာကေတာ့ သင္ သိခ်င္မွသိဦးမွာပါ။

play

 

၁။ အစိမ္းေရာင္က ဘာလို႔ေစ်းသက္သာတာလဲ?

ဘယ္ေစ်းမွာပဲဝယ္ဝယ္ ပန္းျငဳပ္ပြေတြထဲမွာ အစိမ္းေရာင္ပန္းျငဳပ္ပြက ေစ်းအသက္သာဆံုးပါပဲ။ တကယ္ေတာ့ သူတုိ႔က ေစာေစာစီးစီး ခူးထားလုိ႔သာ စိမ္းေနတာပါ။ မမွည့္ေသးေတာ့ အရသာလည္း မျပည့္စံုေသးဘူးေလ။

play

 

၂။ အာဟာရအ႐ွိဆုံးက ...

ပန္းျငဳပ္ပြေတြ အကုန္လံုးက ဗီတာမင္ A ေရာ C ပါ ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ Livestrong.com ကေတာ့ အစိမ္းေရာင္ျငဳပ္ပြနဲ႔ယွဥ္ရင္ အနီေရာင္ပန္းျငဳပ္ပြဟာ ကင္ဆာကိုတုိက္ထုတ္ႏိုင္တဲ့ ဘီတာကယ္႐ိုတင္းဓာတ္ေတြ ၁၁ ဆ ပိုမိုပါဝင္တယ္လု႔ိ ဆုိပါတယ္။ အဝါေရာင္ပန္းျငဳပ္ပြေတြကေတာ့ ဗီတာမင္ C ပိုမိုပါဝင္ပါသတဲ့။

play

 

၃။ အေရာင္ေတြ ကြာျခားရတာ ဘာေၾကာင့္?

အေပၚမွာ ေရးခဲ့သလိုပါပဲ။ အစိမ္းေရာင္ဆုိတာ မမွည့္ေသးတဲ့ အေနအထားမုိ႔ စိမ္းေနတာပါ။ အစိမ္းေရာင္ကေနမွ အနီေရာင္၊ လိေမၼာ္ေရာင္ သို႔မဟုတ္ အဝါေရာင္အျဖစ္ မွည့္သြားၾကတာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဘယ္ျငဳပ္ပြမဆုိ မမွည့္ခင္က စိမ္းေနလို႔ျဖစ္ပါတယ္။ မမွည့္ေသးတဲ့ ျငဳပ္ပြက စားရင္ နည္းနည္းေလး ပိုခါးပါတယ္။

Source : Huffpost

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား