AD
AD
AD
play

 

ေစ်းသြားလို႔ အသားဝယ္မယ္ဆို ၾကက္သား၊ ဝက္သား၊ အမဲသားတုိ႔ကုိပဲ ဝယ္ျဖစ္ေနလို႔ စားရတာ ၿငီးေငြ႔ေနၿပီလား။ ဆိတ္သားက်ေတာ့လည္း ညႇီနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ ၾကာၾကာေဆးရတယ္၊ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ မ်ားမ်ားထည့္ရတယ္ေလ။ ဒါနဲ႔ပဲ ဝယ္ရလြယ္၊ ခ်က္ရလြယ္တဲ့ ၾကက္သားကို မၾကာခဏစားျဖစ္ေနေတာ့ စားရတာ ၿငီးေငြ႔လာၿပီ။ ၾကက္သားကို ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္ဖူးမွာပါ။ ဆန္နဲ႔ေရာၿပီး ပူတင္းလို ဖုတ္စားတာမ်ိဳးေရာ လုပ္စားဖူးလား? အာဟာရလည္း႐ွိ၊ အရသာလည္း႐ွိတာမို႔ အခ်ိန္ရရင္ လုပ္စားၾကည့္ပါ။

play

 

ဆန္နဲ႔ၾကက္သားအျပင္ ဟင္းသီးႏွံေတြ ေရာေႏွာကာ ပူတင္းလိုမ်ိဳး ဖုတ္ရတာဆုိေတာ့ ဆန္နဲ႔ၾကက္သား ေရာေႏွာထားတဲ့ အာဟာရပူတင္းလို႔ပဲ ေျပာရေအာင္ပါ။ လုပ္စားခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ ... ေထာပတ္ လက္ဖက္စားဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္လာဥနီ၊ တ႐ုတ္နံနံႀကီး၊ ၾကက္ကင္၊ ဆန္၊ ၾကက္သားျပဳတ္ရည္၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္အႏွစ္၊ ဆား၊ ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔နဲ႔ ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔တုိ႔ လိုအပ္ပါတယ္။

 

ဒယ္အိုးကို မီးဖုိေပၚမွာ အပူေပးပါ။ ပူလာၿပီဆုိရင္ ေထာပတ္ကိုထည့္ရပါမယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓားျပား႐ိုက္ၿပီးထည့္ပါ။ ခပ္ေသးေသးတံုးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္လာဥနီနဲ႔ တ႐ုတ္နံနံႀကီးတုိ႔ကို ေရာထည့္ၿပီး အိုးထဲမွာ ႏြမ္းသြားတဲ့အထိ ထားေပးရပါမယ္။ မုန္လာဥနီနဲ႔ တ႐ုတ္နံနံႀကီးက ႏြမ္းလာၿပီဆုိ အိုးကို မီးဖုိေပၚကခ်ပါ။ ပူတင္းဖုတ္မယ့္ ဗန္းထဲကို ေျပာင္းထည့္လိုက္ပါဦး။ ၾကက္ကင္ကို အသားေတြခ်ည္း ႏႊင္ထားပါ။ ပူတင္းဗန္းထဲကို ၾကက္သား၊ ေရေဆးသန္႔စင္ထားတဲဲ့ဆန္၊ ၾကက္သားျပဳတ္ရည္၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္အႏွစ္၊ ဆား၊ ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔တုိ႔ပါ ထပ္ထည့္ၿပီး သမသြားေအာင္ ေမႊေပးကာ အပူခ်ိန္ ၂၂၀ ဒီဂရီဆဲလ္စီးယပ္စ္နဲ႔ မီးဖိုထဲမွာ မိနစ္ ၃၀ ၾကာ ဖုတ္ေပးရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဗန္းကို အုပ္ၿပီးေတာ့ ဖုတ္ပါ။ ဒါမွ အနံ႔ပိုေမႊးၿပီး အရသာေပၚလြင္ပါတယ္။ မိနစ္ ၃၀ ျပည့္ရင္ ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔ျဖဴးကာ ေနာက္ထပ္ ၂၀ မိနစ္ေလာက္ ထပ္ဖုတ္လို႔လည္း ရပါေသးတယ္။ ဒါကေတာ့ ကိုယ့္စိတ္ႀကိဳက္ပါပဲ။ အာဟာရလည္း႐ွိ အနံ႔အရသာလည္းေကာင္းတဲ့ ဆန္နဲ႔ၾကက္သား ေရာေႏွာထားတဲ့ အာဟာရပူတင္းကို အခ်ိန္ရရင္ေတာ့ လုပ္စားၾကည့္ေစပါတယ္။

Source : Tasty

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD