AD
AD
AD
play

 

ငါးဟင္း၊ ငါးေၾကာ္၊ ငါးကင္ စသျဖင့္ ဘယ္လိုပဲလုပ္လုပ္ စားလို႔ကေတာ့ ေကာင္းၿပီးသားပဲ။ ငါးစားျခင္းက အာဟာရလည္းရွိေစၿပီး လူကို အားျဖစ္ေစတယ္ေလ။ ျပႆနာကေတာ့ ငါးကို ကိုင္ဖုိ႔အတြက္ ခက္တာပါပဲ။ ငါးအနံ႕ကလည္း ညႇီေသးတာကိုး။ အေရခြံခြာ၊ အ႐ိုးထြင္၊ အသားကိုတံုးရတာ ေတာ္ေတာ္စိတ္ညစ္ရတယ္ဆုိသူေတြအတြက္ ဒီနည္းအတိုင္းလုပ္ပါလို႔...။

play

 

ငါးကထြက္တဲ့ေသြးညႇီနံ႔ကို မခံံႏိုင္ဘူးဆုိရင္ ငါးကိုေရခဲထဲမွာ ေအးခဲထားလိုက္ပါ၊ ကိုင္ေတာ့မယ္ဆုိရင္ ေရေတြသုတ္ၿပီးကိုင္ေတာ့ ေခ်ာမေနေတာ့ဘူး။ ငါးအေကာင္လိုက္ကို ေၾကးခြံခြာမယ္ဆို အၿမီးကို လက္တစ္ဖက္ကကိုင္ၿပီး ေခါင္းဘက္ကို ဓားနဲ႔ ကန္႔လန္႔တုိက္ဆြဲေပး႐ံုပါပဲ။ ဒါကေတာ့ သိၿပီးသားျဖစ္မွာပါ။ ေၾကးခြံမလိုခ်င္ဘူး အသားပဲလိုခ်င္တယ္ဆုိရင္ေတာ့ အသားတံုးခ်ည္းသက္သက္ ရလာေအာင္ ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲဆုိတာပါ ဆက္ေျပာပါ့မယ္။

 

ဓားကထက္ေနဖုိ႔ အေရးႀကီးတယ္ေနာ္။ တံုးေနတဲ့ဓားက ငါးကိုင္လို႔မေကာင္းသလို အခန္႔မသင့္ရင္ လက္ကိုထိသြားႏိုင္တယ္။ ပါးၿပီးထက္တဲ့ ခပ္ေကြးေကြးဓားကို ေရြးပါ။ ငါးရဲ႕ပါးဟက္အေနာက္ကေန ပါးဟက္အရာအတုိင္း ခပ္ေကြးေကြးလွီးလိုက္ပါ။ ေက်ာ႐ိုးကိုေရွာင္ၿပီး အသားကိုယူဖုိ႔အတြက္ ဂုတ္ကေနအၿမီးထိ ဓားနဲဲ႔ထိုးသြင္းၿပီး ဆြဲခ်လိုက္ပါ။ အ႐ိုးေတြ႐ွိေနေတာ့ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ဆြဲယူသြားရပါမယ္။ ငါးအသားျပားကိုယူဖုိ႔ ကန္႔လန္႔ျဖတ္လွီးေနတာမုိ႔လို႔ ဗိုက္အထိကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္းပဲ လွီးထုတ္လိုက္ရပါမယ္။ အေရခြံကို ခြာခ်င္ရင္ေတာ့ ငါးအသားျပားကို အၿမီးကေနကိုင္ၿပီး အေပၚဘက္ကို ဆြဲသြားလိုက္႐ံုပါပဲ။ ဒါဆုိရင္ အသားခ်ည္းပဲ ရသြားၿပီေလ။ ေနာက္ဆို ငါးကိုင္ရင္ ဒီ့ထက္ပိုျမန္ျမန္နဲ႔ အဆင္ေျပေျပ လုပ္ႏိုင္မယ္္လို႔ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္။

Source : FishingNetNZ

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD