Food & Recipe: ျပည္ႀကီးငါး အစပ္ေၾကာ္ မြမြေလး

အိမ္မွာကိုယ္တုိင္ေၾကာ္စားရင္ သံုးပြဲစာမကဘူး ပိုေတာင္ရေသးတယ္။

play

 

ျပည္ႀကီးငါးႀကိဳက္တဲ့လူေတြအတြက္ ျပည္ႀကီးငါးကိုၾကြပ္ရြေနေအာင္ အစပ္ေၾကာ္ထားတာေလး လုပ္စားနည္း ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။ ျပည္ႀကီးငါး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ရတဲ့အခါ ေၾကာ္စားၾကည့္ပါ။ ကိုယ္တုိင္ေၾကာ္စားတာက ဆုိင္ေတြမွာ ဝယ္စားရတာထက္ ေငြကုန္ေၾကးက် ပိုၿပီးသက္သာတယ္။ ဆိုင္ကေန ၀ယ္စားတဲ့ တစ္ပြဲစာက အိမ္မွာကိုယ္တုိင္ေၾကာ္စားရင္ သံုးပြဲစာမကဘူး ပိုေတာင္ရေသးတယ္။

play

 

ျပည္ႀကီးငါး လတ္ဆတ္ၿပီး အေကာင္မႀကီးမေသး အရြယ္ကို ေရြးပါ။  ေခါင္းေတြကိုမယူဘဲ ကိုယ္လံုးကိုပဲ ယူပါမယ္။ အကြင္းေလးေတြ လွီးထားပါ။ ၾကက္ဥကိုေဖာက္ၿပီး အေၾကာျပတ္ေအာင္ေမႊထားပါ။ ဂ်ံဳမႈန္႔၊ ဆား၊ ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔တုိ႔လည္း လိုအပ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္းကို ေထာင္းထားပါ။ င႐ုတ္ပြအနီ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ င႐ုပ္သီးစိမ္းတုိ႔ကို ပါးပါးလွီးထားဖုိ႔ ရပါမယ္။ ၾကက္သြန္၊ ငရုတ္သီးတုိ႔ကို မျပင္ဆင္မီမွာ ျပည္ႀကီးငါးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ဆား၊ ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔၊ အရသာမႈန္႔တုိ႔နဲ႕နယ္ၿပီး ႏွပ္ထားရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

 

အားလံုးျပင္ဆင္ၿပီးသြားၿပီဆုိရင္ ပထမဆံုးအေနနဲ႔ ျပည္ႀကီးငါးကို ေၾကာ္ပါမယ္။ ျပည္ႀကီးငါးကို ဂ်ံဳမႈန္႔လူး၊ ၾကက္ဥထဲႏွစ္ၿပီး ဂ်ံဳမႈန္႔နဲ႔ ျပန္လူးကာ ေၾကာ္ေပးရပါမယ္။ ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ေၾကာ္မွသာ ျပည္ႀကီးငါးေတြက ၾကြပ္မွာပါေနာ္။ ေၾကာ္ၿပီးသြားရင္ ဆယ္ထားပါ။ ေနာက္ထပ္ အိုးတစ္ခုထဲမွာ ဂ်င္းနဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီသတ္ပါ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုထည့္ပါ။ မီးကိုပိတ္လိုက္ပါ။ ေၾကာ္ထားတဲ့ ျပည္ႀကီးငါးေတြကို ထပ္ထည့္ၿပီး ပန္းင႐ုတ္ပြ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ ျဖဴးၿပီး ေမႊလိုက္ရင္ အရသာရွိရွိနဲ႔ ပူစပ္ၾကြပ္ရြတဲ့ ျပည္ႀကီးငါးအစပ္ေၾကာ္ ရပါၿပီ။

Source : Chef Ron

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား