Food & Recipe: သရက္သီးစားျခင္းေၾကာင့္ ရလာမယ့္ေကာင္းက်ိဳးေတြ

ရာသီေပၚအသီးေလးဆိုေတာ့ ေပၚတုန္းေလးစားရတာ....

ေႏြရာသီေရာက္ၿပီဆုိတာနဲ႔ ေမွ်ာ္ေနရတဲ့ သစ္သီးတစ္မ်ိဳးကေတာ့ သရက္သီးပါ။ အသီးမွာသရက္ရယ္လို႔ ဆိုစကားေတာင္ ရွိေသးတယ္။

play

 

သရက္သီးကို အသီးကင္းေလးကအစ မွည့္တဲ့အထိ အမ်ိဳးမ်ိဳးစားလို႔ရပါတယ္။ အစိမ္းကို ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ဥ္ေပါင္းလုပ္ၿပီးစားသလို မွည့္သြားရင္လည္း ထမင္းစားၿပီးအခ်ိဳတည္းလို႔ရတယ္။ ယိုေတြထိုးစားၾကတယ္၊ သရက္ပ်ဥ္လုပ္စားၾကတယ္။ အမ်ိဳးမ်ိဳးပါပဲ။ သရက္သီးႀကိဳက္ပါတယ္ဆုိတဲ့သူေတြအေနနဲ႔ သရက္သီးစားလို႔ ရလာမယ့္ က်န္းမာေရးေကာင္းက်ိဳးေတြကိုေရာ သိပါရဲ႕လား။

၁။ အစာေျခစနစ္ကိုေကာင္းမြန္ေစ

အမွ်င္ဓာတ္ေတြပါဝင္လို႔ အစာေျခစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ဝမ္းခ်ဳပ္ေနသူေတြအေနနဲ႔ သရက္သီးကို စားသံုးေပးသင့္ပါတယ္။ အမ်ားႀကီးေတာ့ မစားသင့္ဘူးေနာ္။

၂။ ခႏၶာကိုယ္တြင္းရွိအရည္မ်ားကိုမွ်တေစ

ပိုတက္ဆီယံ (potassium) နဲ႔ မဂၢနီစီယံ (magnesium) ဓာတ္ေတြ ပါဝင္လို႔ ခႏၶာကိုယ္တြင္းက အရည္ေတြကို မွ်ေျချဖစ္ေအာင္ ထိန္းထားေပးပါတယ္။ ေသြးေပါင္က်ျခင္း၊ ေသြးတုိးျခင္းေတြကို မျဖစ္ေစပါဘူး။

play
Photo - Khek Savinnet Facebook

 

၃။ ဗီတာမင္ C

ကင္ဆာေရာဂါေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ Free radical ေတြကို ဆန္႔က်င္ႏိုင္စြမ္း ရွိပါတယ္။

၄။ စြမ္းအင္တိုးေစ

သရက္သီးမွာ ပါဝင္တဲ့ sucrose လို႔ေခၚတဲ့ သၾကားဓာတ္တစ္မ်ိဳးဟာ ခႏၶာကိုယ္ကိုအားျဖစ္ေစတဲ့ ကာဘိုဟိုက္ၿဒိတ္ဓာတ္လည္းျဖစ္ပါတယ္။ သက္လံုအားေကာင္းေစပါတယ္။

 

၅။ အျမင္အာ႐ံုအားေကာင္းေစ

ေနာက္ထပ္ ေကာင္းက်ိဳးတစ္မ်ိဳးကေတာ့ သရက္သီးစားျခင္းဟာ အျမင္အာရံုကိုလည္း အားေကာင္းေစႏိုင္တာပါပဲ။ အပ်င္းေျပ သြားေရစာေတြ စားတာထက္စာရင္ သရက္သီးေလးေတြ စားတာက ပိုၿပီးေကာင္းပါတယ္။

Source : Vege Fruits

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား