AD
AD
AD

ထိုင္းအစားအစာႏွစ္သက္တဲ႔သူေတြရွိလား။ ကြ်န္ေတာ္တို႔ႏုိင္ငံနဲ႔အိမ္နီးခ်င္းႏိုင္ငံတစ္ခုျဖစ္တဲ႔ ထိုင္းရိုးရာအစားအေသာက္ေတြကို ကြ်န္ေတာ္တို႔ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြ ႏွစ္သက္စြာ စားသံုးၾကပါတယ္။ ဥပမာ... သေဘၤာသီးေထာင္းတို႔၊ ေကြ႕တီယိုတို႔၊ တုန္ယမ္းဟင္းခ်ိဳ တို႔ေပါ႔။ ပူစပ္ပူေလာင္အရသာေရာယွက္ေနတဲ႔ ထုိင္းရိုးရာအစားအစာေတြဟာ မိုးေအးေအးနဲ႔လည္း အလြန္လိုက္ဖက္ပါတယ္။ ဒီေန႕မွာေတာ႔ ထိုင္းရိုးရာ ၾကက္သား ရာမင္ေခါက္ဆြဲေလးကို ဘယ္လိုခ်က္ျပဳတ္ရမလဲဆိုတာ ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

play

 

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

ပါဝင္တဲ႔ပစၥည္းေတြကေတ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ (၁) ဇြန္း၊ ငရုပ္ပြသီး (၁)လံံုး ( တစ္လက္မအရြယ္အစိတ္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးၿပီးသား)၊ မုန္လာဥနီ (စိတ္ပိုင္းၿပီး) (၁) ခြက္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၄) ပင္၊ ထိုင္း အစိမ္းေရာင္ဟင္းႏွစ္ (၁) ထုပ္၊ ေရ (၄) ခြက္၊ အုန္းႏို႔ (၁၄) ေအာင္စ၊ ငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ Nissin RAOH Umami Tonkotsu Flavor တံဆိပ္ (သို႕) မိမိႏွစ္သက္ရာ ရာမင္ေခါက္ဆြဲ ေျခာက္ထုပ္ (၂) ထုပ္၊ ျပဳတ္ၿပီးသား ၾကက္ရင္အုံသား (၁၀) ေအာင္စ၊ သံပုရာရည္ (၁) ဇြန္း၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ႔ နံနံပင္ (၁) ပန္းကန္၊ ေျမပဲေထာင္းနဲ႔ ႏွမ္းေစ႔အနည္းငယ္ တို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္ပံုအဆင္႔ဆင္႔ကေတာ႔ အရင္ဆံုး အပူခ်ိန္ (medium-high) ေလာက္နဲ႔ မီးဖိုတစ္လံုးေပၚမွာ ဒယ္အိုးတစ္လံုးတင္ၿပီး ဆီပူသတ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ငရုပ္ပြသီး၊ မုန္လာဥနီနဲ႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၃) ပင္တို႔ကို လွီးျဖတ္ၿပီး ဒယ္အိုးထဲထည္႔လိုက္ပါ။ တစ္မိနစ္ေလာက္ဆီပူထုိးၿပီးရင္ ထိုင္းအစိမ္းေရာက္ဟင္းအႏွစ္ (Thai Green Curry paste) ကို ထည္႔ၿပီး ေနာက္ထပ္ တစ္မိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရ၊ အုန္းႏို႔၊ ငံျပာရည္တို႔ကိုပါ ထပ္မံေရာထည္႔ၿပီး ဆူပြက္လာသည္အထိ ခ်က္ျပဳတ္လုိက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ေတာ႔ ရာမင္ေခါက္ဆြဲကို ထည္႔လို႔ရပါၿပီ။ ေခါက္ဆြဲကို ဒယ္အိုးထဲထည္႔ၿပီးရင္ အိုးကိုအဖံုးပိတ္ၿပီး (၄) မိနစ္ေလာက္ၾကာေအာင္ ခ်က္ျပဳတ္လိုက္ပါ။ အဲဒီလိုခ်က္ျပဳတ္ေနခ်ိန္မွာ ရာမင္ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုပ္ထဲက အရသာမႈန္႔ေတြကို ပန္းကန္တစ္လံုးထဲ ထည္႔ထားလိုက္ပါ။ စြပ္ျပဳတ္အိုးထဲက စြပ္ျပဳတ္ရည္ကို တစ္ဇြန္းေလာက္ခပ္ၿပီး အရသာမႈန္႔ပန္းကန္ထဲ ထည္႔ေမႊထားေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အရသာမႈန္႔အရည္ကို အိုးထဲျပန္ထည္႔ေပးလိုက္ပါ။

(၄) မိနစ္ျပည္႔ၿပီဆိုရင္ ၾကက္သားျပဳတ္ကို အမွ်င္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လုပ္ထားတာရယ္၊ သံပုရာရည္ရယ္၊ နံနံပင္ရယ္ကို အိုးအေပၚကေနအုပ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ ပန္းကန္ (၄) လံုးယူၿပီး ပန္းကန္ေတြထဲမွာ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ေျမပဲေထာင္း၊ ႏွမ္းေစ႔တို႔ထည္႔ထားလိုက္ပါ။ ၿပီးမွ ေခါက္ဆြဲအိုးထဲကေခါက္ဆြဲေတြကို ပန္းကန္လံုးေတြထဲကို အညီအမွ်ခြဲထည္႔ၿပီး ျပင္ဆင္လိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ႔ မိသားစုဝင္ (၄) ေယာက္စာ ဝဝလင္လင္စားသံုးႏိုင္တဲ႔ ထိုင္းၾကက္သား ရာမင္ေခါက္ဆြဲေလးကို ရရွိပါၿပီ။

Source: cookingclassy

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD