Food & Recipe: အစားအေသာက္ေတြ လတ္၊ မလတ္ သိရေအာင္ ဒီလိုေ႐ြး

ဆးထိုးခံထားရတဲ့ၾကက္ဆုိေတာ့ စားလို႔လည္းမေကာင္းဘူး၊ က်န္းမာေရးအတြက္လည္းမေကာင္းဘူး။

အစားအေသာက္ေကာင္းမွ က်န္းမာေရးေကာင္းမွာေနာ္။ ကိုယ္စားေနတဲ့ အစားအေသာက္ေတြက က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္ရဲ႕လား။ လတ္ဆတ္ရဲ႕လား။ မဝယ္ခင္တည္းက ေသေသခ်ာခ်ာေလး စစ္ေဆးႏိုင္ေအာင္ အလြယ္ဆံုးနည္းေတြ ေျပာျပလိုက္ပါတယ္။

၁။ ၾကက္သား

play
 

ၾကက္ရင္ပံုသားေကာင္းေကာင္းရခ်င္ရင္ အဆီလႊာေတြနဲ႔ အသားေပၚက အဆီလႊာနဲ႔ အျဖဴေၾကာင္းေတြကိုၾကည့္ပါ။ အဆီထူေနမယ္၊ အျဖဴေၾကာင္းေတြ မ်ားေနမယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဒီၾကက္ဟာ ႀကီးထြားေစတဲ့ေဟာ္မုန္းေတြ ထိုးခံထားရလို႔ပါ။ ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္ အေလးခ်ိန္စီးလာေအာင္ ေဆးထိုးခံထားရတဲ့ၾကက္ဆုိေတာ့ စားလို႔လည္းမေကာင္းဘူး၊ က်န္းမာေရးအတြက္လည္းမေကာင္းဘူး။ ၾကက္သားရဲ႕အေရာင္က အဝါေရာင္သမ္းေနရင္ေတာ့ မလတ္လို႔ပါ။ လတ္ဆတ္တဲ့ၾကက္သားက ပန္းေရာင္သမ္းေနၿပီး အရမ္းမႏူးညံ့ဘူး။

၂။ ပ်ားရည္

play
 

ပ်ားရည္စစ္၊ မစစ္ စမ္းတဲ့နည္းေတြကေတာ့ အမ်ားႀကီးရွိလိမ့္မယ္။ ဒီနည္းကေတာ့ အလြယ္ဆံုးပဲ။ ပ်ားရည္ကို ၾကမ္းျပင္ (ညီညာျပန္႔ျပဴးတဲ့ပန္းကန္)ေပၚကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ေလာင္းခ်လိုက္။ ပ်ားရည္ေတြက ခ်က္ျခင္းပ်ံ႕မသြားဘဲ အပံုလိုက္ေလးျဖစ္ၿပီးမွ ပ်ံ႕သြားရင္ အစစ္။

၃။ ငါး

play
 

ငါး လတ္၊ မလတ္ သိခ်င္ရင္ ငါးရဲ႕မ်က္လံုးကိုၾကည့္ၾကည့္ပါ။ မ်က္လံုးနဲ႔ ပါးဟက္ေတြက အနီေရာင္ေတာက္ေတာက္ေလး ျဖစ္ေနရမယ္။ ေၾကးခြံေတြကလည္း ကိုယ္လံုးမွာ တင္းတင္းက်ပ္က်ပ္ ကပ္ေနရမယ္။

၄။ အသား

play
 

အသားေရြးမယ္ဆို လက္ညႇိဳးေလးနဲ႔ဖိၾကည့္။ အသားလတ္ရင္ ခ်ိဳင့္ဝင္မသြားဘူး။ တင္းတင္းရင္းရင္း႐ွိတယ္။ လက္နဲ႔ဖိလိုက္လို႔ ခ်ိဳင့္ဝင္ၿပီး ေတာ္ေတာ္နဲ႔ျပန္ျပည့္မလာဘူးဆို မလတ္လို႔။

၅။ ေရခဲမုန္႔

play
 

ပါဝင္ပစၥည္းေတြက က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္ေအာင္ သံုးထားရဲ႕လားဆိုတာ သိခ်င္ရင္ေတာ့ တစ္ခြက္စာေလာက္ ရင္းရမယ္။ ေရခဲမုန္႔ကို အခန္းအပူခ်ိန္မွာပဲ ေပ်ာ္သြားေအာင္ထားလိုက္ပါ။ လြယ္လြယ္နဲ႔မေပ်ာ္ဘူး၊ ေပ်ာ္သြားရင္လည္း အရည္ေတြျဖစ္ကုန္တယ္ဆုိရင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီေတြကို သံုးထားလို႔ျဖစ္ပါတယ္။ စားမေကာင္းဘူးေပါ့။ အီတယ္။ ကြာလတီေကာင္းတဲ့ ေရခဲမုန္႔ဆုိတာ ေပ်ာ္က်သြားရင္ ျဖဴျဖဴပ်စ္ပ်စ္ (ခရင္မ္)လို ျဖစ္သြားေရာ။

Source : Bright Side

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား