Food & Recipe: ခ်ိစ္ႀကိဳက္တယ္ဆို ဒါေလးေတြသိထားရင္ေကာင္းမယ္

ခ်ိစ္နဲ႔ဝိုင္နဲ႔ တြဲစားရင္ ဝိုင္အရသာပိုေကာင္းတယ္။

ခ်က္ျပဳတ္တဲ့အခါ ထည့္သံုးတယ္၊ ဒီအတုိင္းစားတယ္။ အစားအစာေတြမွာ ေရာေႏွာသံုးတယ္။ ခ်ိစ္ကေတာ့ ကိုယ့္အႀကိဳက္ပဲဆုိသူေတြအတြက္ ခ်ိစ္နဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ သိေကာင္းစရာေလးေတြ မွ်ေဝလုိက္ပါတယ္။

play

 

၁။ ခ်ိစ္ကို မဝယ္ခင္ ျမည္းၿပီးမွဝယ္တာ အေကာင္းဆံုးပဲ။ အေရာင္းျမႇင့္တင္ေရးလုပ္ေနတဲ့ ခ်ိစ္ေတြကို ဝင္ျမည္းၾကည့္တာ မမွားဘူးေနာ္။

၂။ ခ်ိစ္အေပ်ာ့ေတြက လတ္ဆတ္ၿပီး အရသာေပ်ာ့ပါတယ္။ ခ်ိစ္အမာေတြကေတာ့ အငံမ်ားတယ္၊ အနံ႔အရသာလည္း စူး႐ွတယ္။

၃။ ကိုယ့္အႀကိဳက္ ခ်ိစ္က ဘယ္လိုမ်ိဳးလဲဆုိတာ သိထားရင္ ဝယ္တဲ့အခါ ႏြားႏို႔နဲ႔လုပ္တဲ့ခ်ိစ္လား၊ သိုးႏို႔ ဒါမွမဟုတ္ ဆိတ္ႏို႔နဲ႔လုပ္တဲ့ခ်ိစ္လားဆုိတာ ၾကည့္ၿပီး ေရြးႏိုင္တယ္။

play

 

၄။ ခ်ိစ္ကို ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထည့္သိမ္းမယ္ဆုိ ေရခဲေသတၱာ တံခါးဘက္ျခမ္းမွာ မသိမ္းရဘူး။ အပူခ်ိန္အေျပာင္းအလဲေၾကာင့္ ျမန္ျမန္ပ်က္စီးလြယ္သြားတယ္။

၄။ ခ်ိစ္အခဲရဲ႕ ေထာင့္ေတြမွာ အစိမ္းေရာင္၊ အျပာေရာင္ ေပၚလာတယ္ဆုိလည္း ဖယ္ထုတ္ၿပီး ဆက္စားလို႔ရေသးတယ္။ တစ္လက္မရဲ႕ ေလးပံုတစ္ပံု၊ ဒါမွမဟုတ္ လက္မဝက္ေလာက္ လွီးထုတ္ၿပီး က်န္တဲ့အပိုင္းကို စားလို႔ရတယ္။

play

 

၅။ Parmesan ခ်ိစ္ အမ်ိဳးအစားေတြကိုလည္း ဝယ္ထားပါဦး။ ခ်က္ျပဳတ္တဲ့အခါမွာေရာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္သုပ္ေတြမွာပါ ျဖည့္စြက္စားရင္ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။

Source : Cooking

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား