ကာဘုိဟိုက္ၿဒိတ္ဟာ ကစီဓာတ္တစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အေရးပါတဲ့ဓာတ္တစ္မ်ိဳးလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ ကာဘုိဟိုက္ၿဒိတ္ဓာတ္ (ကစီဓာတ္)ပါတဲ့ စားစရာေတြကို စားေပးရင္ ေန႔စဥ္လႈပ္ရွားေဆာင္ရြက္မႈေတြအတြက္ အားျဖစ္ေစပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ မ်ားမ်ားစားရင္ေတာ့ ဝိတ္တက္လာမွာေပါ့။ အသားဓာတ္ကလည္း လူကို ခြန္အားျဖစ္ေစတယ္၊ ခႏၶာကိုယ္ဖြ႕ံထြားေစတယ္ေလ။ ကစီဓာတ္နည္းၿပီး အသားဓာတ္မ်ားတဲ့ အစားအစာေတြက ဝိတ္မတက္ဘဲနဲ႔ လူကို အားရွိေစပါလိမ့္မယ္။

၁။ ၾကက္ဥ

play
 

အမ်ိဳးမ်ိဳး ခ်က္ျပဳတ္ေၾကာ္ေပါင္း စားလို႔ရတဲ့ ၾကက္ဥက ပ႐ိုတိန္းဓာတ္ (အသားဓာတ္) အမ်ားႀကီး ပါဝင္ပါတယ္။ မနက္စာစားဖုိ႔ အခ်ိန္မရရင္ ၾကက္ဥျပဳတ္တစ္လံုး ဒါမွမဟုတ္ ေပါင္မုန္႔မီးကင္တစ္ခ်ပ္နဲ႔ ၾကက္ဥေၾကာ္တစ္လံုးတုိ႔ကို တြဲစားေပးသင့္တယ္။

၂။ Protein Smoothie

play

အယ္လ္မြန္ႏို႔ရည္၊ နာနတ္သီး၊ ငွက္ေပ်ာသီး၊ ဟင္းႏုႏြယ္တုိ႕ကို ေရာစပ္ကာ blender ထဲမွာ ထည့္ေဖ်ာ္ၿပီး smoothie အျဖစ္ ေသာက္သံုးႏိုင္ပါတယ္။ Gym မွာ အားကစားလုပ္ၿပီး ျပန္လာရင္ ေသာက္ဖုိ႔အတြက္ အသင့္ေတာ္ဆံုးျဖစ္ပါတယ္။ ကယ္လိုရီနဲ႔ ကာဘိုဟိုက္ၿဒိတ္ အလြန္နည္းပါးၿပီး အားရွိေစမယ့္ ပရိုတိန္းဓာတ္ေတြ ပါ၀င္ပါတယ္။

၃။ အုတ္ဂ်ံဳ

play
 

အုတ္ဂ်ံဳ (Oatmeal) ကို ေန႔စဥ္စားသံုးေပးရင္ တစ္ေန႔တာလိုအပ္တဲ့ ပရိုတိန္းပမာဏရဲ႕ ၁၀ % မွ ၁၄ % အထိ ျဖည့္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ သစ္သီးေတြ၊ အခြံမာသီးေတြနဲ႔ ေရာၿပီး စားၾကတယ္ေလ။

၄။ ပုစြန္

play
 

ပုစြန္ကို အျခားအရာေတြနဲ႔ ေရာၿပီး အမ်ိဳးမ်ိဳး ျပဳလုပ္ စားေသာက္ေပးႏိုင္တယ္။ စားသေလာက္ ဝိတ္မတက္ဘူး။ ပရိုတိန္းဓာတ္လည္းရတယ္။

၅။ ၾကက္သား

play
 

အသားေတြထဲမွာ ဝိတ္မတက္တဲ့အသားကေတာ့ ၾကက္သားပါပဲ။ ၾကက္သားလိုမ်ိဳး (အပူေပးၿပီးတဲ့အခါ) အျဖဴေရာင္အသားေတြက ဝိတ္ခ်ေနသူေတြ ေရြးခ်ယ္သင့္တဲ့အသားပါ။

Source : Beautiful

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video