AD
AD
AD

ရာမင္ (Ramen) ဆိုတာ ဂ်ပန္႐ိုးရာ ေခါက္ဆြဲတစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲ၊ အသား သို႔မဟုတ္ ငါးျပဳတ္ရည္ကို အေျခခံၿပီး ခ်က္ထားတာပါ။ ရာမင္ရဲ႕အရသာက ခ်ိဳျမျမေလးနဲ႔ စားေကာင္းပါတယ္။ ရာမင္ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုပ္ေတြလည္း ေစ်းကြက္မွာ အလြယ္တကူ ဝယ္ႏိုင္ပါတယ္။ ကိုယ္တုိင္ခ်က္မယ္ဆုိရင္ေတာ့ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုတ္ကိုပဲ ျပန္လည္ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ရေအာင္ပါ။

ၾကက္ရင္ပံုသား၊ ဘဲဥတစ္လံုး၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္တစ္ပင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္၊ ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ဆား၊ ႐ွာလကာရည္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္တုိ႔ လိုအပ္ပါတယ္။ ဆီကိုသံုးမယ့္အစား ေထာပတ္ကို သံုးၾကည့္ရေအာင္ေလ။ ဘဲဥကေတာ့ ျပဳတ္ၿပီး အခြံခြာ ထက္ျခမ္းျခမ္းထားၾကတာေပါ့။

play

 

ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ဂ်င္းကို ေရာေထာင္းထားပါ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကိုလည္း အရြယ္ေတာ္လွီးထားပါ။ ရာမင္တစ္ပြဲစာအတြက္ ၾကက္ရင္ပံုသား ၁၀ က်ပ္သားေလာက္ကို အတံုးလိုက္ ျငဳပ္ေကာင္း၊ ဆားတို႔နဲ႔ နယ္ေပးထားရပါမယ္။ အိုးကိုမီးေပၚတင္ၿပီး ပူလာရင္ ေထာပတ္ေလးနည္းနည္းထည့္ကာ ၾကက္ရင္ပံုသားကို အပူေပးရပါမယ္။ ႏွစ္ဘက္လံုး အညိဳေရာင္သမ္းရင္ ဖယ္ထားလိုက္ပါ။ ဒါက မက်က္ေသးဘူးေနာ္။ အနံ႔ပိုေမႊးသြားေအာင္လို႔ oven ထဲမွာ မီးအသင့္အတင့္နဲ႔ မိနစ္ ၂၀ ၾကာ ထပ္အပူေပးလိုက္ပါဦး။ အခ်ိန္ေစ့ရင္ ၾကက္သားကိုထုတ္ၿပီး လွီးထားရပါမယ္။

play

 

ဟင္းရည္စခ်က္ပါေတာ့မယ္။ ေစာနကလိုပဲ အိုးကို ေထာပတ္ေလးသုတ္ၿပီး ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္အနည္းငယ္တို႔ ေရာထည့္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာရင္ ပဲငံျပာရည္နဲ႔ ရွာလကာရည္ကိုထပ္ထည့္ပါ။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို ထပ္ထည့္၊ ႏွမ္းဆီေလးနည္းနည္းထည့္လိုက္ရင္ ဟင္းရည္ရပါၿပီ။ စားမယ့္ပန္းကန္လံုးထဲကို ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ထားတာထည့္၊ အေပၚက ဟင္းရည္ေလာင္းထည့္ၿပီးရင္ ၾကက္သား၊ ဘဲဥ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္တုိ႔ျဖည့္စြက္ကာ သံုးေဆာင္ၾကည့္ပါေနာ္။ အစပ္ႀကိဳက္ရင္ ျငဳပ္သီးစိမ္းေလးလည္း ညႇပ္ထည့္ကာ စားႏိုင္ပါတယ္။

Source : Marin Parro YouTube

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD