AD
AD
AD

ရိုးရိုးရွင္းရွင္း ကိုရီးယားစတိုင္လ္ ၾကက္ဥလိပ္ေတြက အရသာရွိတဲ႔ မနက္စာတစ္နပ္ကို လြယ္ကူလ်င္ျမန္စြာ ျပဳလုပ္ႏိုင္တဲ႔ နည္းလမ္းတစ္မ်ိဳးပါပဲေနာ္။ ျပဳလုပ္ရတာ လြယ္ကူရံု တစ္ခုတည္းတင္မကပါဘူး။ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကလည္း အနီးအနားမွာ အလြယ္တကူရရွိႏိုင္တဲ႔ အရာေတြပါ။

play

 

ေနာက္တစ္ခုကေတာ႔ ဒီကိုရီးယားစတိုင္လ္ ၾကက္ဥလိပ္ေလးက အာဟာရတန္ဖိုးလည္း ျပည္႔ဝ၊ စားရတာလည္း အဆင္ေျပတဲ႔အတြက္ ရံုးပိတ္ရက္ေလးမွာ အိမ္ရွင္မေတြအတြက္ေကာ၊ တစ္ကိုယ္တည္း ေနတဲ႔သူေတြအတြက္ပါ အဆင္ေျပေစမွာပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ႔ ၾကက္ဥ (၃) လံုး၊ ႏြားႏို႔ (၁) ဇြန္းခြဲ၊ ၾကက္သြန္နီ (၂) လံုး၊ မုန္လာဥနီ၊ နံနံပင္ (သို႔) ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္းစာ၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ အနည္းငယ္ တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

 

ျပဳလုပ္ပံု အဆင္႔ဆင္႔

 

အရင္ဆံုး ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးကိုယူၿပီး ၾကက္ဥ (၃) လံုးကို ေဖာက္ထည္႔လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္ဥထဲကို ဆားနဲ႔ ႏြားႏို႔ ေရာၿပီး သမေအာင္ ေရာေမႊ ခေလာက္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ႔ မုန္လာဥနီရယ္၊ ၾကက္သြန္နီရယ္၊ နံနံပင္ရယ္ကို ၾကက္ဥအႏွစ္ရည္ထဲမွာ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ အေပၚကေန ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔နည္းနည္း ျဖဴးေပးလိုက္ပါဦး။ အဲဒါၿပီးရင္ေတာ႔ ၾကက္ဥေၾကာ္ဖို႔ ျပင္ဆင္ႏိုင္ပါၿပီ။

ၾကက္ဥေၾကာ္ဖို႔အတြက္ ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီအနည္းငယ္ကို ေလာင္းထည္႔ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္ဥလိပ္ လိပ္လို႔ရတဲ႔ ပမာဏရရွိေစဖို႔အတြက္ မိမိအသံုးျပဳမယ္႔ ဒယ္အိုးျပားဟာ အနည္းငယ္ (၁၀) လက္မ ပတ္လည္ရွိရပါမယ္။ ေၾကာ္မယ္႔ဆီကို ပဲပိစပ္ဆီ သံုးလို႔လည္းရပါတယ္ေနာ္။

play

 

ဆီပူၿပီဆိုတာနဲ႔ ေစာေစာက အသင္႔ျပင္ထားတဲ႔ ၾကက္ဥအႏွစ္ရည္ထဲက တစ္ဝက္ခန္႕ကို ဒယ္အိုးျပားထဲ ေလာင္းထည႔္ၿပီး ဒယ္အိုးျပားတစ္ခုလံုးမွာ ညီသြားေအာင္ ညွိေပးလိုက္ပါ။ ခဏေလာက္ေၾကာ္ၿပီးရင္ ၾကက္ဥေၾကာ္ကို အစြန္းကေန ဇြန္းနဲ႔ေကာ္ၿပီး တစ္ဝက္ေလာက္က လိပ္ထားေပးလိုက္ပါ။ ဒီလိုလုပ္ျခင္းျဖင္႔ ဒယ္အိုးျပားရဲ႕ဧရိယာတစ္ဝက္ေလာက္ လြတ္သြားၿပီး က်န္ေနေသးတဲ႔ ၾကက္ဥအႏွစ္ကိုေၾကာ္ဖိုု႔ ေနရာရသြားေစပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ႔ က်က္ၿပီးသားၾကက္ဥေၾကာ္ကို ဆယ္ထုတ္လိုက္ပါ။

လြတ္သြားတဲ႔ေနရာမွာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ နည္းနည္းထပ္ထည္႔ၿပီး က်န္ေနေသးတဲ႔ ၾကက္ဥအႏွစ္ရည္ကို ေလာင္းထည္႔လိုက္ပါ။ က်က္သြားၿပီဆိုရင္ေတာ႔ ေစာေစာကအတိုင္း တစ္ဖက္ကို လိပ္ေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ေတာ႔ ၾကက္ဥလိပ္လုပ္ဖို႔ အဆင္သင္႔ျဖစ္ပါၿပီ။

ၿပီးရင္ ရလာတဲ႔ ၾကက္ဥေၾကာ္ကို ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲ ဂရုတစိုက္ထည္႔ၿပီး လိပ္ေပးလိုက္ပါ။ အလိပ္ေလးေတြရၿပီဆိုရင္ အေအးခံၿပီးမွ တစ္ကိုက္စာ အတံုးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးျဖတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ အရသာလည္းရွိ၊ အာဟာရတန္ဖိုးလည္း ျပည္႔ဝတဲ႔ ကိုရီးယားၾကက္ဥလိပ္ေလးကို ရရွိပါၿပီ။ ထမင္းနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္သလို ေပါင္မုန္႔တို႔၊ ေကာ္ဖီတို႔နဲ႔လည္း တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

Source: indianspot

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD