AD
AD
AD

ဆူရွီ (sushi) ဆုိတာ နာမည္ေက်ာ္ ဂ်ပန္အစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္သလို ကြ်န္ေတာ္တို႔အားလံုးရဲ႕ အႏွစ္သက္ဆံုးစားစရာေတြထဲမွာ တစ္ခုအပါအဝင္ပါပဲ။ ေဘာ္ဒါေတြစုမိလို႔ မုန္႔သြားစားမယ္ဆိုရင္ (၁၀) ေယာက္မွာ (၅) ေယာက္ေလာက္က "ဆူရွီသြားစားမယ္" လို႔ပဲ ေျဖတတ္ၾကမွာပါ။ ကြ်န္ေတာ္တို႔ႏွစ္သက္တဲ႔ ဆူရွီကို အရသာ တမူထူးျခားေအာင္ သစ္သီးဝလံေတြနဲ႔ ေျပာင္းလဲျပဳလုပ္လို႔လည္း ရပါေသးတယ္။

play

 

အဲဒီ သစ္သီးဆူရွီေလးဟာ ပံုမွန္ဆူရွီနဲ႔ ဓာတ္မတည္႔တဲ႔သူေတြ၊ ဆူရွီအရသာဆန္းဆန္းေလးကိုမွ ျမည္းစမ္းခ်င္ပါတယ္ဆုိတဲ႔ သူေတြအတြက္ အထူးသင္႔ေတာ္သလို ပြဲလမ္းသဘင္ေတြမွာ သေရစာအျဖစ္ ထည္႔သြင္းလို႔လည္း မ်က္ႏွာပန္းလွပါတယ္။ ေအာက္မွာ သစ္သီးဆူရွီျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပထားပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

 

ဆူရွီလုပ္ဖို႔ ရွမ္းဆန္ (သို႔) ဂ်ပန္ဆန္ (၁ ၁/၂) ခြက္၊ ေရ (၂) ခြက္၊ သၾကား (၃) ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္၊ အုန္းႏို႔ (၁) ခြက္၊ ဗနီလာ extract ရည္ (၁ ၁/၂) ဇြန္း၊ မိမိႏွစ္သက္ရာသစ္သီးအနည္းငယ္ (နာနတ္သီး၊ ကီဝီသီး၊ သရက္သီး၊ ငွက္ေပ်ာသီး၊ စေတာ္ဘယ္ရီသီး စသျဖင္႕) တို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။

 

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆန္ေတြကိုထည္႔ၿပီး ေရနဲ႔ေရာၿပီး ဆန္ေဆးေပးလိုက္ပါ။ သံုုးေလးေရေလာက္ က်င္းၿပီးရင္ေတာ႔ ဇကာတစ္လံုးနဲ႔စစ္ၿပီး ဆန္ေဆးရည္ေတြကို ဖယ္ရွားလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲမွာ ေရရယ္၊ ဆန္ရယ္၊ ဆားရယ္၊ သၾကားရယ္ကို ထည္႔ၿပီး ထမင္းတည္လိုက္ပါ။ (၁၅) မိနစ္ေလာက္ ဆိုရင္ေတာ႔ ထမင္းက်က္ေလာက္ပါၿပီ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ ထမင္းအေပၚကေနၿပီး အုန္းႏို႔ (၁) ခြက္ေလာင္းထည္႔လိုက္ပါဦး။ အုန္းႏို႔ရယ္၊ ထမင္းရယ္သမေအာင္ေမႊၿပီး ေစးပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္သြားတဲ႔ ထမင္းကို ေက်ာက္ကပ္ထည္႔တဲ႔ လင္ပန္းလိုမ်ိဳး လင္ပန္းတစ္ခ်ပ္ထဲမွာ ေျပာင္းထည္႔ၿပီး အေအးခံထားလိုက္ပါ။

မိမိႏွစ္သက္ရာ သစ္သီးဝလံ (၃) (၄) မ်ိဳးေလာက္ကို ပံုပါအတိုင္း အေခ်ာင္းရွည္ရွည္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးစိတ္ျဖတ္ေတာက္ၿပီး လင္ပန္းတစ္ခ်ပ္ထဲမွာ ထည္႔ထားလိုက္ပါဦး။ သစ္သီးလွီးရာမွာ ပံုမွန္ဆူရွီထဲမွာ ထည္႔တဲ႔ ပုဇြန္တုိ႔၊ ဆာရွိမီတို႔လို ဌာပနာ ပံုစံေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးရမွာပါ။

play

 

ေစာနက လင္ပန္းထဲမွာထည္႔ထားတဲ႔ ဆူရွီထမင္းကို ပံုမွန္ဆူရွီလိပ္တဲ႔ ဝါးယင္းလိပ္ေပၚမွာ အစားအေသာက္ထုပ္တဲ႔ ပလတ္စတစ္စေလးခင္းၿပီး ေလးေထာင္႔ပံုေလးျဖစ္ေအာင္ ျဖန္႔ခင္းေပးထားလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အေခ်ာင္းပံုစံလွီးထားတဲ႔ သစ္သီးေလးေတြကိုလည္း ဆူရွီထမင္းေပၚမွာ တင္ေပးထားလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ေတာ႔ ဝါးယင္းလိပ္ေလးကိုဆြဲၿပီး ဆူရွီလိပ္လို႔ရပါၿပီ။ ဆူရွီထမင္းနဲ႔ သစ္သီးဌာပနာေလးေတြ ျပဳတ္မက်ေအာင္ တင္းတင္းရင္းရင္းျဖစ္သြားၿပီဆိုရင္ေတာ႔ ပံုမွန္ဆူရွီဆုိဒ္ေလာက္ အတံုးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးျဖတ္ၿပီး ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ေပၚမွာ တည္ခင္းလိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ႔ လွပၿပီး အရသာရွိတဲ႔ သစ္သီးဆူရွီပြဲေလးကို ရရွိပါၿပီ။ သစ္သီးဆူရွီေလးေတြကို ဂ်င္းသနပ္တို႔၊ သစ္သီးအႏွစ္ရည္တို႔နဲ႔လည္း တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

Source: Wikihow

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD