AD
AD
AD

ညစာအတြက္ ဘာခ်က္ရမလဲမသိျဖစ္ေနတဲ႔ အိမ္ရွင္မေတြအတြက္ အေကာင္းဆံုးဟင္းတစ္ခ်က္ကေတာ႔ တရုတ္ရိုးရာ သခြားသီးသုပ္ပါပဲ။ လုပ္ရတာအလြန္လြယ္ကူသလို ျမန္လည္းျမန္ဆန္ပါတယ္။

play

 

ပူအိုက္တဲ႔ရာသီဥတုမွာ ေအးစက္ခ်ိဳေမႊးတဲ႔ သခြားသီးေတြထက္ စိတ္ကိုၾကည္လင္လန္းဆန္းေစတာ ဘာရွိဦးမလဲ။ ေအာက္မွာေတာ႔ တရုတ္ရိုးရာ သခြားသီးသုပ္ လုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးထားပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

အသုပ္အတြက္ လိုအပ္တဲ႔ပစၥည္းေတြကေတာ႔ အရြယ္ေတာ္ အခြံပါး သခြားသီး (၂) လံုုး၊ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႔ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သားျပဳတ္ကို အမွ်င္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ဖြာထားတဲ႔ၾကက္သားမွ်င္ (၁) ေပါင္၊ ႏွမ္းေစ႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ နံနံပင္အနည္းငယ္၊ ငရုပ္သီးမႈန္႔အနည္းငယ္၊ ရွာလကာရည္ (၁/၄) ခြက္၊ ပဲငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ပ်ားရည္ (၂) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၁) ပင္ တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး သခြားသီးေတြကို ေရစင္ေအာင္ေဆးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဓားမတစ္လက္ရဲ႕ဓားျပားနဲ႔ (သို႔) အေႏွာင္႔နဲ႔ သခြားသီးေတြကို ထုႏွက္ေပးလိုက္ပါ။ အဲဒီအခါမွာ သခြားသီးေတြက အဆစ္လိုက္ ကြဲထြက္သြား ပါလိမ္႔မယ္။ ၿပီးရင္ေတာ႔ သခြားသီးေတြကို လက္နဲ႔ပဲ တစ္ကိုက္စာအတံုးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ စိတ္ပိုင္းလိုက္ပါ။

 

ရလာတဲ႔ တစ္ကိုက္စာသခြားသီးတံုးေလးေတြကို ဆန္ကာတစ္ခုထဲမွာထည္႔ၿပီး အဲဒီဆန္ကာေတြကို အိုးႀကီးတစ္လံုးထဲမွာ ထည္႔လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ စားပြဲတင္ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္းစာေလာက္ကို အေပၚကျဖဴးေပးၿပီး သခြားသီးတံုးေလးေတြ ႏွံ႕စပ္သြားေအာင္ ညင္သာစြာလႈပ္ခါေပးလိုက္ပါ။

 

play

 

ၿပီးရင္ေတာ႔ အဲဒီအိုးကို ေရခဲေသတၱာထဲမွာ နာရီဝက္ေလာက္ အေအးခံထားလိုက္ပါ။ အဲဒီလို အေအးခံထားျခင္းျဖင္႔ ဆားေတြက သခြားသီးထဲက အစုိဓာတ္ေတြကို စုပ္ယူေပးၿပီး အဲဒီဆားေရေတြဟာ အိုးေအာက္ေျခမွာ သြားစုေနပါလိမ္႔မယ္။

ရွာလကာရည္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ပ်ားရည္၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း၊ နံနံပင္တို႔ကို အားလံုးသမသြားေအာင္ ေရာႏွယ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရခဲေသတၱာထဲဲမွာ ထည္႔ၿပီး ႏွပ္ထားေပးလုိက္ပါဦး။ ရလာတဲ႔ သခြားဆားနယ္ေတြကိုေတာ႔ ဇလံုအႀကီးတစ္လံုးထဲကို ေျပာင္းထည္႔လိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ ၾကက္သားမွ်င္ေတြနဲ႔ ေစာနက အေအးခံထားတဲ႔ အႏွစ္ရည္တို႔ကို အေပၚကေလာင္းထည္႔လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ ပလတ္စတစ္လက္အိတ္ေလးစြပ္ၿပီး နယ္ေပးႏိုင္ပါၿပီ။ အရသာကိုျမည္းၾကည္႔ၿပီး လိုအပ္ရင္ ရွာလကာရည္ (သို႔) ပဲငံျပာရည္ ထပ္ထည္႔ႏိုင္ပါတယ္။

ရလာတဲ႔ သခြားသီးသုပ္ကို ပန္းကန္ျပားေတြထဲေျပာင္းထည္႔ၿပီး အေပၚကေန ႏွမ္းေစ႔၊ ငရုပ္သီးေျခာက္၊ နံနံပင္တို႔နဲ႔ အုပ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ တစ္ခုရွိတာက သခြားသီးသုပ္ကို တာရွည္ထားလို႔မရပါဘူး။ သုပ္ၿပီးတာနဲ႔ ခ်က္ခ်င္းစားမွ အရသာေကာင္းမွာပါ။ ဒီေနရာမွာ သက္သတ္လြတ္သမားေတြကေတာ႔ ၾကက္သားအစား တုိ႔ဟူးကို အစားထိုးအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။

Source: simplrecipes

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD