AD
AD
AD

မနက္ခင္းအခ်ိန္ေလးကို ေပါင္မုန္႔မီးကင္ေလး (၂) ခ်ပ္ေလာက္ကို ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးနဲ႔ တို႔စားၿပီး ေကာ္ဖီေလးတစ္ခြက္ ေသာက္လိုက္ရတာဟာ ကရိကထအရမ္းမမ်ားဘဲ အာဟာရတန္ဖိုးျပည္႔ဝတဲ႔ ဥေရာပ မနက္စာေလးတစ္နပ္ကို ျဖစ္ေစမွာပါ။ ဒါဆိုရင္ ေထာပတ္သီးအႏွစ္ေလးပါ သုတ္လိုက္မယ္ဆိုရင္ေကာ...။

play

 

ေထာပတ္သီးအႏွစ္သုတ္ထားတဲ႔ ေပါင္မုန္႔မီးကင္ကို ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးကို အုပ္ထားတာက အရသာရွိတဲ႔ စားေသာက္ဖြယ္ရာတစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး ေထာပတ္သီးတို႔၊ ၾကက္ဥတို႔က ရတဲ႔ အာဟာရတန္ဖိုးေတြလည္း အျပည္႔အဝ ရရွိေစႏိုင္ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး အရသာေလးကလည္း ခ်ိဳခ်ိဳစပ္စပ္နဲ႔ စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ မနက္စာေလးတစ္နပ္ ျဖစ္ေစမွာပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းေလးေတြကေတာ႔...

play
 

ေထာပတ္သီးအမွည္႔ တစ္ျခမ္း၊ ပင္လယ္ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ႀကိတ္ထားတဲ႔ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ ၾကက္ဥအႀကီး (၂) လံုး၊ သံလြင္ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ေပါင္မုန္႔မီးကင္ (၂) ခ်ပ္၊ ငရုပ္သီးမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္းနဲ႔ အမႈန္႔ေျခထားတဲ႔ cotija cheese လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္းတို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

 

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ေထာပတ္သီးကိုျခစ္ထည္႔ၿပီး ခက္ရင္းတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ညက္ညက္ေၾကေအာင္ ေျခေပးပါ။ အေကာင္းဆံုးကေတာ႔ ေထာပတ္သီးအႏွစ္ကို အရမ္းႀကီးျပဲသြားတဲ႔အထိ မေျခဘဲ ေထာပတ္သီးဖတ္ေလးေတြ ဟိုတစ္စ၊ ဒီတစ္စ က်န္ေနေအာင္ ေျခေပးသင္႔ပါတယ္။

play

 

ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးျပားတစ္ခ်ပ္ထဲမွာ သံလြင္ဆီကို အပူေပ်ာ႔ေပ်ာ႔ေလးနဲ႔ အပူေပးလိုက္ပါ။ ဆီပူၿပီဆိုရင္ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔လိုက္ၿပီး အႏွစ္မေပါက္ေအာင္ ဟက္ဖ္ရိုက္ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ က်က္ေလာက္ၿပီဆိုရင္ ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးေတြကို ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲထည္႔ထားေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ ေပါင္မုန္႔ (၂) ခ်ပ္ကို မီးကင္လိုက္ၿပီး ေပါင္မုန္႔မီးကင္ေပၚမွာ ေစာနကေျခထားတဲ႔ ေထာပတ္သီးအႏွစ္ကို ေထာပတ္သုတ္သလို သုတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္အေပၚကေနၿပီး ပင္လယ္ဆားရယ္၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ရယ္ကိုလည္း ျဖဴးေပးလိုက္ပါ။

play

 

ေထာပတ္သီးအႏွစ္ေပၚကမွ ခုနက ေၾကာ္ၿပီးဖယ္ထားတဲ႔ ၾကက္ဥေၾကာ္ကိုအုပ္ၿပီးရင္ အေပၚကေန ဆား၊ ငရုပ္သီး၊ ငရုပ္ေကာင္းစတာေတြနဲ႔ ျဖဴးေပးလိုက္ပါဦး။ cotija cheese မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႔ တစ္ဝက္ေလာက္ကိုပဲ ျဖဴးေပးလို႔ရပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ႔ အေပၚကေန ေနာက္ထပ္ေပါင္မုန္႔မီးကင္တစ္ျခမ္းနဲ႔ အုပ္ေပးၿပီး အရသာရွိတဲ႔ ေပါင္မုန္႔မီးကင္ ေထာပတ္သီးအႏွစ္သုပ္ စပ္စပ္ေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: isabeleats

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD