AD
AD
AD

ဒီေန႔မွာေတာ႔ မကၠစီကန္အစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ႔ ၾကက္ဥခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔စ္အေရာကို မီးဖုတ္ထားတဲ႔ မကၠစီကန္ ၾကက္ဥခ်က္ကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။ ဒီအစားအစာေလးကေတာ႔ သက္သတ္လြတ္သမားေတြ (ၾကက္ဥကို သက္သတ္လြတ္တယ္လို႔ သတ္မွတ္ထားသူေတြ) သာမက အသားမပါရင္ ထမင္းမစားတတ္သူေတြပါ ခံတြင္းေတြ႕ေစမယ္႔ ပူပူစပ္စပ္ အစားအစာေလးတစ္မ်ိဳးပါ။

play

 

မကၠစီကန္အေခၚအေဝၚနဲ႔ေတာ႔ ဒီအစားအစာေလးကို shakshuka လို႔ေခၚပါတယ္။ ဒီအစားအစာခ်က္ျပဳတ္ရာမွာ မီးအပူဒဏ္ခံႏိုင္မယ္႔ ဒယ္အိုးျပားေလးတစ္လံုးေတာ႔ ရွိေနဖို႔ လိုအပ္ပါလိမ္႔မယ္။

 

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

သံလြင္ဆီ (၃) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္နီအႀကီး (၁) လံုး၊ ငရုပ္ပြသီးအနီ (၁) လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီး လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ဇီရာေစ႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ မကၠဆီကန္ငရုပ္သီးအႏွစ္ (၁) ဘူး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၂) လံုး၊ ဆား (၁) ဇြန္းခန္႔၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ cotija cheese (cotija ဒိန္ခဲ) ခြက္ဝက္ခန္႔၊ ၾကက္ဥ အရြယ္ေတာ္ (၆) လံုး၊ နံနံပင္အနည္းငယ္နဲ႔ ေထာပတ္သီးတစ္ျခမ္းတို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး မုန္႔ဖုတ္မီးဖိုကို (၃၇၅) ဒီဂရီေလာက္ အပူခ်ိန္ရေအာင္ အပူေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာ သံလြင္ဆီကိုထည္႔ၿပီး ဆီပူေအာင္ အပူေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးမွ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ငရုပ္ပြသီးေတြကို ဆီပူထိုးလိုက္ပါ။ မိနစ္ (၂၀) ေလာက္ၾကာေအာင္ ဆီပူထိုးၿပီးရင္ အထဲကပါဝင္ပစၥည္းေတြ ေပ်ာ႔ေျပာင္းၿပီး အညိဳေရာင္သမ္းလာမွာပါ။ ၿပီးရင္ အေပၚက ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတာကို အုပ္ၿပီး (၂) မိနစ္ေလာက္လံုးေပးလိုက္ပါဦး။

play

(၂) မိနစ္ေက်ာ္ရင္ ဇီရာေစ႔တို႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔တို႔ပါထည္႔ၿပီး ေနာက္ထပ္တစ္မိနစ္ေလာက္ လံုးေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးတာနဲ႔ ငရုပ္ပြသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ မကၠဆီကန္ငရုပ္သီးအႏွစ္၊ ဆားနဲ႔ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔တို႔ကို ဒယ္အိုးထဲထည္႔ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ေဆာ႔စ္အႏွစ္ေလးျဖစ္လာသည္အထိ (၁၀) မိနစ္ခန္႔ အပူေပးထားလိုက္ပါ။ ၿပီးမွ အေပၚကေန အမွ်င္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ျခစ္ယူထားတဲ႔ cotija cheese ကို အုပ္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ေဆာ႔စ္က်က္ေလာက္ၿပီဆိုရင္ ၾကက္ဥေတြကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔စ္ထဲမွာ အႏွစ္မကြဲေအာင္ သတိထားၿပီး ေဖာက္ထည္႔လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အေပၚက ဆားနဲ႔ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ နည္းနည္းထပ္ျဖဴးေပးလိုက္ပါဦး။

ၿပီးတာနဲ႔ ဒယ္အိုးျပားကို မုန္႔ဖုတ္မီးဖိုထဲေျပာင္းထည္႔ၿပီး (၁၀) မိနစ္ခန္႔ ဖုတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ မုန္႔ဖုတ္မီးဖိုထဲက ျပန္ထုတ္ၿပီး ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲကို ေျပာင္းထည္႔လိုက္ပါ။ အေပၚကေန နံနံပင္တို႔၊ ေထာပတ္သီးကို အေခ်ာင္းေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားတာတို႔နဲ႔ တြဲဖက္လိုက္ရင္ ၿပီးျပည္႔စံုတဲ႔ မကၠစီကန္အစားအစာေလးတစ္မ်ိဳးကို ရရွိပါၿပီ။ ေပါင္မုန္႔နဲ႔ တို႔စားလို႔ရတဲ႔ အစားအစာေလးတစ္မ်ိဳးပါ။

Source: isabeleats

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD