AD
AD
AD

အျမန္ရအစားအစာေတြ၊ အခ်ိဳပါဝင္မႈမ်ားျပားတဲ႔ အစားအေသာက္ေတြက ဒီေန႔ေခတ္မွာ အလြယ္တကူရရွိႏိုင္ပါတယ္။ စားရေသာက္ရတာ အရသာရွိေပမယ္႔ ဒီအစားအစာေတြကို ပံုမွန္စားေနမယ္ဆိုရင္ က်န္းမာေရးကို ေရရွည္မွာ ထိခိုက္ေစႏိုင္မွာ အမွန္ပါပဲ။ ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္လို႔ေခၚတဲ႔ က်န္းမာေရးကို ေရရွည္မွာ ဆိုးက်ိဳးသက္ေရာက္ေစႏိုင္တဲ႔ အရာေတြ ပါဝင္မႈမ်ားျပားတဲ႔ အစားအစာေတြအစား ပရုိတိန္းပါဝင္မႈမ်ားျပားတဲ႔ အစားအစာေတြကို ေျပာင္းလဲစားသံုးေပးသင္႔ပါတယ္။

play

 

ပရိုတိန္းပါဝင္မႈမ်ားျပားတဲ႔ အစားအေသာက္ေတြကေတာ႔... ၾကက္သား၊ ဝက္ေပါင္ေျခာက္၊ တူနာငါး၊ ဆယ္လ္မြန္ငါး၊ အယ္လ္မြန္ေစ႔၊ ေနၾကာေစ႔၊ ဒိန္ခဲ၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ေျမပဲ၊ ပဲေတာင္႔ရွည္ တို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။

၁။ ဝိတ္ျမန္ျမန္က်ေစတယ္

play
 

တကယ္လို႔ ခႏၶာကိုယ္က အဆီပိုေတြကို ဖယ္ထုတ္ပစ္ဖို႔က သင္႔ရဲ႕အႏၱိမရည္မွန္းခ်က္ျဖစ္ေနမယ္ဆုိရင္ ပရိုတိန္းမ်ားၿပီး ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္ပါဝင္မႈနည္းပါးတဲ႔ အစားအေသာက္ေတြက အသင္႔ေတာ္ဆံုးပါပဲ။ Gym Trainer ေတြကလည္း ဒီလိုပဲ ညႊန္ၾကားမွာဆိုေတာ႔ ပူစရာေတာ႔ မရွိပါဘူး။ Gym ေဆာ႔ၿပီးတိုင္း ႏြားႏို႔ (၁) ခြက္ေသာက္ေပးတာတို႔၊ ညစာမွာ ၾကက္သားဟင္းနဲ႔ စားေပးတာတို႔ေလာက္ဆို လံုေလာက္မွာပါ။

၂။ ကင္ဆာကာကြယ္ေပးတယ္

play
 

ကြ်န္ေတာ္တို႔ရဲ႕ စားေသာက္ေနထိုင္မႈ ပံုစံေတြေၾကာင္႔ ကမၻာတဝွမ္းလံုးမွာ ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ပြားမႈႏႈန္းေတြ ျမင္႔တက္ေနပါတယ္။ မၾကာေသးခင္က ကင္ဆာသုေတသနတစ္ခုအရဆိုရင္ ပရိုတိန္းဓာတ္ၾကြယ္ဝတဲ႔ အစားအေသာက္ေတြက ဝိတ္က်ျခင္းမွာ အေထာက္အကူျပဳရံုတင္မက ကင္ဆာဆဲလ္ပြားႏႈန္းကိုလည္း တားဆီးေပးႏိုင္သလို ျဖစ္မလာေအာင္ ကာကြယ္ေပးရာမွာလည္း ကူညီေပးႏိုင္ပါတယ္တဲ႔။

 

၃။ ဆီးခ်ိဳေရာဂါတိုက္ဖ်က္ေရးမွာ ပါဝင္ကူညီေပးတယ္

play
 

ပရိုတိန္းပါဝင္မႈျမင္႔မားၿပီး ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္နည္းပါးတဲ႔ အစားအေသာက္ေတြရဲ႕ ေကာင္းက်ိဳးေနာက္တစ္ခုကေတာ႔ Type 2 ဆီးခ်ိဳေရာဂါကို ထိန္းခ်ဳပ္ရာမွာ ကူညီေပးႏိုင္တာပါပဲ။ အေမရိကန္ အာဟာရဂ်ာနယ္မွာ ေဖာ္ျပထားတဲ႔ ေလ႔လာမႈတစ္္ခုအရဆိုရင္ ပရုိတိန္းမ်ားတဲ႔ အစားအေသာက္ေတြဟာ Type-2 ဆီးခ်ိဳေရာဂါသည္ေတြမွာ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ ထိန္္းခ်ဳပ္ၿပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ က်ဆင္းေစဖို႔အတြက္ ကူညီေပးႏိုင္ပါတယ္တဲ႔။

၄။ ဆာေလာင္မႈကို ေလ်ာ႔နည္းေစတယ္

play
 

အေမရိကန္ Dietic Association ႀကီးက ထုတ္ေဝတဲ႔ ဂ်ာနယ္တစ္ေစာင္မွာ ေဖာ္ျပထားတဲ႔ ေလ႔လာမႈတစ္ခုအရဆိုရင္ ကာဘုိဟိုက္ဒရိတ္နည္းပါးေပမယ္႔ ပရိုတိန္းျမင္႔မားတဲ႔ အစားအေသာက္ေတြဟာ ခဏခဏဗိုက္ဆာတတ္ၿပီး အစားနဲ႔ပါးစပ္ မျပတ္ေအာင္စားေနမိတတ္တဲ႔ အက်င္႔ကို ေလ်ာ႔ပါးေစႏိုင္သလို ဆာေလာင္မႈကိုလည္း က်ဆင္းေစႏိုင္ပါတယ္။ အဲဒီကမွတဆင္႔ ဝိတ္လည္းက်ေစႏိုင္ပါတယ္။

၅။ ဦးေႏွာက္နဲ႔ဆိုင္တဲ႔ ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခ ေလ်ာ႔နည္းေစတယ္

play
 

အသက္အရြယ္ႀကီးသူေတြမွာ ျဖစ္ပြားတတ္တဲ႔ အယ္လ္ဇိုင္းမားတို႔၊ အေမ႔လြန္ေရာဂါတို႔ဟာ ဦးေႏွာက္၊ အာရံုေၾကာနဲ႔ဆိုင္တဲ႔ ေရာဂါေတြပါ။ ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္ေတြ အမ်ားႀကီးစားမိရင္ အသက္အရြယ္္ႀကီးရင္႔တဲ႔အခါ ဒီေရာဂါေတြ ျဖစ္ႏိုင္ေျခမ်ားပါတယ္။ အဲဒီအစား ပရိုတိန္းပါဝင္မႈမ်ားျပားတဲ႔ အစားအေသာက္ေတြကို ေျပာင္းလဲစားသံုးေပးမယ္ဆိုရင္ ဦးေႏွာက္ အာရံုေၾကာနဲ႔ဆိုင္တဲ႔ ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခေတြကို ေလွ်ာ႔ခ်ေပးႏိုင္မွာပါ။

Source: Stylecraze

Postby
ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD