AD
AD
AD

ဘယ္ေလာက္ပဲ အခ်က္အျပဳတ ္မကြ်မ္းက်င္တဲ႔သူပဲျဖစ္ျဖစ္ ၾကက္ဥတစ္လံုးကိုေတာ႔ ျဖစ္ေျမာက္ေအာင္ ေၾကာ္တတ္တယ္လို႔ အထင္ရွိၾကပါတယ္။ ဒါဟာမွန္ပါသလား။ ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ "ၾကက္ဥျပဳတ္တာေတာင္ ဆရာမရွိရင္ အထာမက်ဘူး" ဆိုတဲ႔ ရိုးရာစကားကိုလည္း မေမ႔နဲ႔ဦးေနာ္။ ဒါေပမယ္႔ ေမးစရာရွိတာက ၾကက္ဥေၾကာ္တာကေကာ ဘယ္ေလာက္မ်ား ရႈပ္ေထြးနက္နဲ ေနလို႔လဲ ဆုိတာပါပဲ။

play

 

ၾကက္ဥတစ္လံုးကိုယူမယ္။ အခြံအက္သြားေအာင္ အမာေစာင္းတစ္ခုနဲ႔ အသာေလးရိုက္လိုက္မယ္။ အက္သြားရင္ လက္သည္းေလးထိုးထည္႔ၿပီး အထဲက အႏွစ္ေတြထြက္က်လာေအာင္ ဆြဲဖြင္႔ထုတ္လိုက္မယ္။ က်လာတဲ႔ အႏွစ္ေတြကို ဆီပူအိုးထဲ ထည္႔ၿပီး ေၾကာ္လိုက္မယ္။ ဒါပဲမလားလို႔ ေမးစရာရွိလာပါတယ္။

ဒါေပမယ္႔ ၾကက္ဥေၾကာ္တဲ႔အခ်ိန္မွာ ကြ်န္ေတာ္တို႔အားလံုး ျပဳလုပ္မိတတ္တဲ႔ အေသးအဖြဲအမွားေလးေတြ ရွိပါေသးတယ္။ MSN ရဲ႕ အစားအေသာက္ေရးရာ စီနီယာအယ္ဒီတာျဖစ္တဲ႔ Tim Cebula က အရသာအေကာင္းမြန္ဆံုး ၾကက္ဥေၾကာ္တစ္လံုးကုိ ရရွိေစႏိုင္ဖုိ႔အတြက္ သတိျပဳမိသင္႔တဲ႔ အေသးအဖြဲအမွားေလးေတြကို ေထာက္ျပထားပါတယ္ေနာ္။

၁။ မီးဖို အပူမ်ားလြန္းျခင္း

play
 

ၾကက္ဥမေၾကာ္ခင္ ဆီပူေပးရမယ္ဆိုတာ အားလံုးသိထားၿပီးသား အခ်က္ပါ။ မီးဖိုေပၚမွာ ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးတင္၊ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီနည္းနည္းထည္႔၊ ဆီကိုပူလာေအာင္ အပူေပးၿပီးမွ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ၾကတာပါ။ ဒါေပမယ္႔ တခ်ိဳ႕ေတြက စိတ္ေလာႀကီးၿပီး ဆီကို ျမန္ျမန္ပူေအာင္ဆိုၿပီး မီးအပူခ်ိန္ကို အျမွင္႔ဆံုုးထိ တင္ထားတတ္ၾကပါတယ္။ ဒါဟာ မွားယြင္းတဲ႔လုပ္ေဆာင္မႈပါ။

ၾကက္ဥေတြဟာ အက်က္အရမ္းျမန္ၿပီး ေျခာက္ေသြ႕တာလည္း ျမန္ပါတယ္။ တကယ္လို႔ ခင္ဗ်ားဟာ အရမ္းက်က္ေအာင္ေၾကာ္ထားတဲ႔ ၾကက္ဥေၾကာ္မ်ိဳးကို စားခ်င္တာမဟုတ္ရင္ မီးအပူခ်ိန္ကို medium ေလာက္ပဲ ထားသင္႔ပါတယ္။ မဟုတ္ရင္ ၾကက္ဥေဘး အနားသားေတြက ညိဳမဲၾကြတ္ရြၿပီး စားလို႔ အဆင္ေျပမွာ မဟုတ္ပါဘူး။ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္၊ ဟက္ဖရိုက္ေၾကာ္နဲ႔ အုန္းမလက္ေၾကာ္ စားခ်င္တယ္ဆိုရင္ မီးအပူခ်ိန္ medium ေလာက္ဆို အေတာ္ပါပဲ။

၂။ မွားယြင္းတဲ႔ဒယ္အိုးသံုးမိျခင္း

play
 

ၾကက္ဥေၾကာ္ရာမွာ ဒယ္အိုးေရြးခ်ယ္မႈကလည္း အေရးႀကီးပါေသးတယ္။ အေကာင္းဆံုးကေတာ႔ ေအာက္ေျခမွာ အစားအစာေတြ အလြယ္တကူ ကပ္ညိျခင္း မရွိတဲ႔ ဒယ္အိုးျပားမ်ိဳးပါပဲ။ အဲဒီလို ဒယ္အိုးျပားမ်ိဳးကို nonstick pan လို႔ေခၚၿပီး စူပါမက္ကက္ေတြမွာ ေမးျမန္းဝယ္ယူလို႔ရပါတယ္။ ဒါေပမယ္႔ မွားယြင္းတဲ႔ ဒယ္အိုးျပားအမ်ိဳးအစားမ်ိဳးကို ေရြးခ်ယ္မိရင္ေတာ႔ ၾကက္ဥေတြဟာ ဒယ္အိုးေအာက္ေျခမွာ ကပ္တာတို႔၊ ၾကက္ဥအႏွစ္ေပါက္တာတို႔ျဖစ္ၿပီး အရသာကိုေကာ၊ ပံုစံကိုပါ ပ်က္ေစႏိုင္ပါတယ္။

၃။ ဆားမ်ားျခင္း

play
 

ၾကက္ဥေၾကာ္ေနခ်ိန္မွာ အျဖစ္မ်ားတဲ႔ အမွားတစ္ခုကေတာ႔ ဆားအထည္႔လြန္တာပါပဲ။ ဒါကလည္း အလြယ္တကူမွားတတ္တဲ႔ အမွားတစ္ခုပါ။ စိတ္မွန္းနဲ႔ တေကာ္ေလာက္ဆိုၿပီး ဆားပြင္႔ေလးေတြကို ေကာ္လိုက္ေပမယ္႔ မ်ားသြားတတ္တာမ်ိဳးေပါ႔။ ၾကက္ဥေၾကာ္ေတြဟာ ကြ်န္ေတာ္တို႔ ထင္ထားတာထက္ပိုၿပီး ဆားနည္းနည္းပဲ လိုပါတယ္။ ဆားမ်ားသြားရင္လည္း အရသာပ်က္သြားမွာပါ။ ဒါေၾကာင္႔ ဆားထည္႔ရာမွာလည္း သတိထားသင္႔ပါတယ္။

 

၄။ ဒယ္အိုးႏႈတ္ခမ္းနဲ႔ရိုက္ၿပီး ၾကက္ဥခြဲျခင္း

play
 

ဒါကလည္း အျဖစ္မ်ားတဲ႔ အမွားတစ္ခုပါ။ ၾကက္ဥေၾကာ္ေတာ႔မယ္ဆိုရင္ အလြယ္တကူပဲ ဒယ္အိုးေဘာင္နဲ႔ပဲ ၾကက္ဥအခြံကို ရိုက္ခြာမိတတ္ၾကပါတယ္။ ဒီလိုလုပ္ျခင္းျဖင္႔ ၾကက္ဥအခြံေတြ ဒယ္အိုးထဲဝင္ၿပီး ၾကက္ဥေၾကာ္ထဲမွာ အခြံေတြပါသြားျခင္းျဖင္႔ ၾကက္ဥေၾကာ္ရဲ႕ အရသာကို ပ်က္ေစႏိုင္သလို ဒယ္အိုးႏႈတ္ခမ္းေပၚမွာ ၾကက္ဥအႏွစ္ေတြ စီးက်ၿပီး အျဖဴသားနဲ႔ အႏွစ္ လွလွပပ ကြဲထြက္ေနတဲ႔ ဟက္ဖရိုက္ေၾကာ္တစ္လံုးရဲ႕ အရသာအစစ္ကို မရရွိႏိုင္ေတာ႔ပါဘူး။ ဒါဟာလည္း သတိထားရမယ္႔ အခ်က္ပါ။

၅။ ေၾကာ္ၿပီး ခ်က္ခ်င္းမစားျခင္း

play
 

ၾကက္ဥေၾကာ္တစ္လံုးရဲ႕ ရသက ေၾကာ္ၿပီးၿပီးခ်င္း စားရတာပါ။ အဲဒီလို ေၾကာ္ၿပီးၿပီးခ်င္း ခ်က္ခ်င္းစားမွသာ ၾကက္ဥေၾကာ္တစ္လံုးရဲ႕ အရသာကို အျပည္႔အဝ ရရွိခံစားႏိုင္မွာပါ။ ဒီလိုမဟုတ္ဘဲ ခဏသိမ္းထားမယ္ဆိုရင္ ေအးစက္ၿပီး အရသာကို အျပည္႔မရရွိရံုသာမက အာဟာရတန္ဖိုးေတြကိုလည္း ေလ်ာ႔နည္းေစႏိုင္ပါတယ္။

Soure: MSN

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD