AD
AD
AD

မိုးအကုန္၊ ေဆာင္းအကူး ကာလေလးဟာလည္း တုပ္ေကြးျဖစ္ႏိုင္ေျခ ရွိတဲ႔ အခ်ိန္ေလးပါ။ အခုလို ရာသီစပ္ကူးမတ္ကူးကာလမွာ တုပ္ေကြးေရာဂါျဖစ္ၿပီဆိုရင္ စိတ္ရႈပ္ဖို႔ေကာင္းသလို ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္လည္း ေပ်ာက္ကင္းလိုၾကမွာပါ။

play

 

ဒါဆိုရင္ေတာ႔ တုပ္ေကြး (သို႔) အေအးမိေရာဂါျဖစ္ေနခ်ိန္မွာ ေရွာင္ၾကဥ္သင္႔တဲ႔ အစားအစာေလးေတြကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။ တုပ္ေကြးျဖစ္ေနခ်ိန္မွာ အဲဒီအစားအစာေတြကို သြားစားမိရင္ ရွိရင္းစြဲေရာဂါကိုေတာင္ ပိုမိုဆိုးဝါးသြားေစႏိုင္လို႔ပါပဲ။

၁။ အခ်ိဳမ်ားတဲ႔ အစားအစာေတြ

play
 

သၾကားက အဆစ္အျမစ္ေရာင္ရမ္းျခင္းကို ျဖစ္ေစႏိုင္သလို ခႏၶာကိုယ္ထဲက ေသြးျဖဴဥဆဲလ္ေတြကိုလည္း အားနည္းေစႏိုင္ပါတယ္။ အဲဒီ ေသြးျဖဴဥဆဲလ္ေလးေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲကို ျပင္ပက ပိုးမႊားကူးစက္ဝင္ေရာက္ျခင္းေတြကို တိုက္ထုတ္ရာမွာ အေရးပါတဲ႔အတြက္ တုပ္ေကြးမိေနခ်ိန္လို အားနည္းေနခ်ိန္မ်ိဳးမွာ အခ်ိဳမ်ားတဲ႔ အစားအစာေတြကို မစားသံုးသင္႔ပါဘူး။

ဒါေၾကာင္႔ တုပ္ေကြးမိလို႔ ခံတြင္းပ်က္ေနတယ္ဆိုၿပီး မိမိအႏွစ္သက္ဆံုး ကိတ္မုန္႔ေတြ၊ ေရခဲမုန္႔ေတြကို တဝႀကီး သြားမစားလိုက္ပါနဲ႔ဦးေနာ္။ ေရာဂါပိုဆိုးလာႏိုင္လို႔ပါ။

၂။ ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္မ်ားတဲ႔ အစားအစာေတြ

play
 

သၾကားပါတဲ႔ ဘီစကစ္မုန္႔ေလးေတြ၊ ေထာပတ္ထူထူသုတ္ထားတဲ႔ ေပါင္မုန္႔ခ်ပ္ေလးေတြ၊ ဒါမွမဟုတ္ အီတလီေခါက္ဆြဲပန္းကန္ေတြကို လက္လွမ္းဖို႔ ႀကိဳးစားေနတယ္ဆိုရင္ လက္ကို အျမန္ျပန္ရုပ္လိုက္ပါ။ ျပန္လည္ျပင္ဆင္ထားတဲ႔ ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္ေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ သၾကားအျဖစ္ ျပန္လည္ကြဲထြက္သြားၿပီး တျခားအခ်ိဳမ်ားတဲ႔ အစားအစာေတြလိုပဲ ကိုယ္တြင္းမွာ ေသြးတြင္း အခ်ိဳဓာတ္ေတြ ေဆာင္႔တက္လာေစႏိုင္မွာပါ။ ရလဒ္အေနနဲ႔ အဆစ္အျမစ္ေရာင္ရမ္းေစႏိုင္သလို ဆီးခ်ိဳသမားေတြဆိုရင္လည္း အင္ဆူလင္ေတြ ထိုးတက္လာႏိုင္ပါတယ္။

၃။ အရက္

play
 

တုပ္ေကြးမိေနရင္ ဓာတ္ၾကမ္းကုေပးရတယ္ဆိုတဲ႔ အရပ္စကားေတြကို ေမ႔လိုက္ပါ။ သၾကားလိုပါပဲ... အယ္လ္ကိုေဟာပါဝင္တဲ႔ အေဖ်ာ္ယမကာေတြဟာ အဆစ္အျမစ္ေရာင္ရမ္းျခင္းကို ျဖစ္ေစႏိုင္သလို ေသြးျဖဴဥဆဲလ္ေတြကိုလည္း အားနည္းေစႏိုင္ပါတယ္။

ေနာက္တစ္ခုက အယ္လ္ကိုေဟာဟာ ေရဓာတ္ခမ္းေျခာက္ေစႏိုင္ပါေသးတယ္။ တုပ္ေကြးမိေနခ်ိန္လို အပူမ်ားၿပီး ခႏၶာကိုယ္က ေရဓာတ္ေတြ နည္းလမ္းေပါင္းစံုနဲ႔ ဆံုးရႈံးေနခ်ိန္မ်ိဳးမွာ ေသာက္သံုးဖို႔ လံုးဝမသင္႔ေတာ္ပါဘူး။ ေနာက္ၿပီး ဖ်ားနာေနခ်ိန္မွာ ေရဓာတ္ျပည္႔ဝေနဖို႔က အလြန္အေရးႀကီးပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ အရက္ကို လံုးဝေရွာင္ၾကဥ္သင္႔ပါတယ္။

၄။ အစပ္မ်ားတဲ႔ အစားအစာေတြ

play
 

တခ်ိဳ႕ကေတြးမိတတ္ၾကတယ္။ တုပ္ေကြးမိလို႔ ႏွာေစး၊ ႏွာပိတ္ေနလို႔ ရခိုင္မုန္႔တီစပ္စပ္ေလး၊ ေဟာ႔ေပါ႔ပူပူေလး ေသာက္လိုက္ရင္ ပြင္႔ထြက္သြားမယ္လို႔။ တကယ္တမ္းမွာလည္း အေအးမိ၊ ႏွာပိတ္ေနမယ္ဆိုရင္ အစပ္မ်ားတဲ႔ အစားအစာေတြက အသက္ရွဴလမ္းေၾကာင္း ပိတ္ဆို႔ျခင္းကို ပြင္႔သြားေစမွာ အမွန္ပါပဲ။ ဒါေပမယ္႔ တုပ္ေကြးနဲ႔အတူ အစာအိမ္ မအီမသာျဖစ္ျခင္းပါ ေရာယွက္ေနမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ အစပ္မ်ားတဲ႔ အစားအစာေတြကို ေဝါင္ေဝါင္ကေရွးသင္႔ပါတယ္။ ဘာလို႔လဲဆိုေတာ႔ အစပ္မ်ားတဲ႔ အစားအစာေတြက အစာအိမ္ကို ပိုမိုဆိုးဝါးေစႏိုင္လို႔ပါပဲ။

 

၅။ သံပုရာႏြယ္ဝင္ အသီးေတြ

play
 

ဘယ္သူမဆို ေနမေကာင္းျဖစ္ရင္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ အရသာေလးေတြကို ေတာင္႔တမိၾကမွာပါပဲ။ ဆန္ျပဳတ္ေရက်ဲခ်ည္းပဲ ေန႕စဥ္ေသာက္ေနရတာကို စိတ္ကုန္လာၿပီး သံပုရာသီး၊ ေရွာက္သီးေလးကို ေလးစိတ္ျခမ္း၊ ငရုပ္သီးမႈန္႔ေလးနဲ႔ နယ္ဖတ္စားခ်င္ၾကမွာပါပဲ။

ဒါေပမယ္႔ လိေမၼာ္သီး၊ စပ်စ္သီးနဲ႔ သံပုရာသီးတို႔လို အခ်ဥ္ဓာတ္မ်ားတဲ႔ သီးႏွံေတြက အစာအိမ္ကို မအီမသာျဖစ္ေစၿပီး ဗိုက္ေအာင္႔ေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေပမယ္႔ အစာအိမ္ေဝဒနာနဲ႔ ဆက္ႏြယ္ျခင္းမရွိရင္ေတာ႔ လိေမၼာ္သီးစစ္စစ္ကို အရည္ညွစ္ၿပီး ေသာက္သံုးေပးႏိုင္ပါတယ္။

၆။ အဆီမ်ားတဲ႔ အစားအစာေတြ

play
 

ခံတြင္းပ်က္ေနခ်ိန္မွာ KFC သို႔ Lotteria က ဘာဂါေလးနဲ႔ အာလူးေၾကာ္ကို မေတာင္႔တမိတဲ႔သူ ရွိမယ္မထင္ပါဘူး။ ဒါေပမယ္႔ အဲဒီလို အဆီပါဝင္မႈမ်ားျပားတဲ႔ အစားအေသာက္ေတြက အဆစ္အျမစ္ ေရာင္ရမ္းျခင္းကို ျဖစ္ေစၿပီး ကိုယ္ခံအားစနစ္ကိုလည္း ထိခိုက္ေစႏိုင္ပါတယ္။

ဒါ႔အျပင္ ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္နဲ႔ ပရိုတိန္း ပါဝင္မႈမ်ားျပားျခင္းတို႔ေၾကာင္႔ အစာေျခရလည္း ခက္ခဲပါလိမ္႔မယ္။ ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ ကိုယ္ခံအားနည္းေနတဲ႔အခ်ိန္မွာ ကိုယ္ခံအားကိုလည္း ပိုမုိေလ်ာ႔နည္းေစမယ္႕ အစားအစာေတြကိုေတာ႔ ေရွာင္ၾကဥ္သင္႔ပါတယ္။

Source: Reader's Digest

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD