Food & Recipe: လြယ္ကူလ်င္ျမန္စြာ ခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္တဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဟင္းလ်ာမ်ား

တစ္ခါတေလမွာ သားစိမ္းငါးစိမ္းေတြ စားရတာ ညည္းေငြ႕လာၿပီး အသီးအရြက္ေလးေတြ ေျပာင္းစားခ်င္ၾကမွာပါ။

တစ္ခါတေလမွာ သားစိမ္းငါးစိမ္းေတြ စားရတာ ညည္းေငြ႕လာၿပီး အသီးအရြက္ေလးေတြ ေျပာင္းစားခ်င္တယ္ဆိုရင္ အသီးအရြက္ေလးေတြကို အရသာရွိရွိ ခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္မယ္႔ နည္းလမ္းေလးေတြကို သိခ်င္ၾကမွာပါေနာ္။ ဒါဆိုရင္ေတာ႔ ဒီေန႔မွာ ပန္းေဂၚဖီနဲ႔ ဂ်ပန္သခြားသီးကို အရသာရွိရွိ ခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္တဲ႔၊ အခ်ိန္လည္း သိပ္မေပးရတဲ႔ ဟင္းလ်ာေလးေတြကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

၁။ ပန္းေဂၚဖီနဲ႔ ဂ်င္းေၾကာ္ခ်က္

play
 

ပန္းေဂၚဖီ (အရပ္အေခၚ ပန္းပြင္႔) ဟာ ေဂၚဖီမ်ိဳးႏြယ္ဝင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္တစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး ကြ်န္ေတာ္တို႔ျမန္မာႏိုင္ငံမွာ လူႀကိဳက္မ်ားတဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္တစ္မ်ိဳးလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္ဥေလးနဲ႔ပဲ ေရာၿပီးေၾကာ္ေၾကာ္၊ ပဲငံျပာရည္ေလးနဲ႔ပဲ ေၾကာ္ခ်က္ေလးခ်က္ခ်က္၊ တျခားဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြနဲ႔ေရာၿပီး သီးစံုသနပ္ေလးပဲလုပ္လုပ္ စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေလးပါ။

ပန္းေဂၚဖီကို ဂ်င္းနဲ႔ေရာၿပီး အရသာတမူထူးျခားတဲ႔ဟင္းလ်ာေလးတမယ္ ျပဳလုပ္ဖန္တီးလို႔ရပါတယ္။ ဒီဟင္းလ်ာေလးကိုေတာ႔ ေခါက္ဆြဲနဲ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ထမင္းေၾကာ္နဲ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

 

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ႔ ပဲဆီ (သို႔) ႏွမ္းဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴဥ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္းစာ၊ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ႔ ဂ်င္းတက္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၄) ဇြန္းစာ၊ ပန္းေဂၚဖီ (၁) ထုပ္၊ ေရသန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၃) ဇြန္းစာ၊ ငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ဆန္ရွာလကာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္းတို႔ပဲ ျဖစ္ၾကပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္းကေတာ႔ အရင္ဆံုး ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာ ဆီကိုအရင္အပူေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္းကိုထည္႔ၿပီး စကၠန္႕ (၃၀) ကေန (၁) မိနစ္ခန္႔ၾကာေအာင္ ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ ပန္းေဂၚဖီကိုထည္႔ၿပီး ခ်က္ျပဳတ္ေပးႏိုင္ပါၿပီ။ (၂) မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ေတာာ႔ ပန္းေဂၚဖီေတြ အေရာင္နည္းနည္းေျပာင္းလာပါလိမ္႔မယ္။ ၿပီးရင္ အေပၚက ေရနဲ႔ ငံျပာရည္ နည္းနည္းအုပ္ေပးလိုက္ပါ။ အပူခ်ိန္ကိုလည္း medium သို႔ေလွ်ာ႔ခ်ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ အဖံုးအုပ္ၿပီး (၃) မိနစ္ခန္႕ၾကာေအာင္ ထားေပးလိုက္ပါ။ (၃) မိနစ္ျပည္႔ရင္ေတာ႔ ရွာလကာရည္ေလး အေပၚက အုပ္ေပးဖို႔မေမ႔ပါနဲ႔ဦး။

၂။ ဂ်ပန္သခြားသီးသုပ္

play
 

ဂ်ပန္သခြားသီးသုပ္ေလးကေတာ႔ ရိုးရွင္းၿပီး စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ဟင္းလ်ာေလးတစ္နပ္ ျဖစ္ပါတယ္။ ထမင္းနဲ႕တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္သလို ဒီတိုင္းစားလို႔လည္း အဆင္ေျပပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ႔ အရြယ္ေတာ္ သခြားသီး (၂) လံုး၊ ဆန္ ရွာလကာရည္ အနည္းငယ္၊ သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ဆား အနည္းငယ္၊ ႏွမ္းေစ႔ေလွာ္ၿပီးသား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ျပဳလုပ္နည္းကေတာ႔ အရင္ဆံုး သခြားသီးေတြကို အခြံခြာလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္သခြားသီးေတြကို အလည္ကေန ထက္ျခမ္းျခမ္းလိုက္ပါ။ သခြားသီးအေစ႔ေတြကိုေတာ႔ ဇြန္းေလးတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ကေလာ္ထုတ္ေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္အာလူးအခြံခြာတဲ႔ဓား (သို႕) ဓားထက္ထက္တစ္ေခ်ာင္းကိုသံုးၿပီး သခြားသီးေတြကို ပါးပါးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးလိုက္ပါ။ ရလာတဲ႔သခြားသီးဖတ္ေတြကို စကၠဴတစ္ရွဴးတစ္ရြက္ထဲ ထည္႔ၿပီး အစိုဓာတ္ကုန္ခမ္းသြားေအာင္ အသာအယာေလးညွစ္ေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ေတာ႔ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ရွာလကာရည္ရယ္၊ သၾကားရယ္၊ ဆားရယ္ကိုထည္႔ၿပီး သမသြားသည္အထိ ေရာသမေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးေတာ႔မွရလာတဲ႔အႏွစ္ထဲကို သခြားသီးဖတ္ေတြနဲ႔ ႏွမ္းေစ႔ေလွာ္ေတြကို ထည္႔ၿပီး သုတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ အသင္႔စားသံုးႏိုင္တဲ႔ ဂ်ပန္စတိုင္ သခြားသီးသုပ္ေလးကို ရရွိပါၿပီ။

Source: Lifeasmama

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား