AD
AD
AD

ၾကက္ဥဟာ ကမၻာေပၚမွာ လူစားအမ်ားဆံုး အစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္တာနဲ႔ အားေလ်ာ္စြာ ႏိုင္ငံအသီးသီးမွာ သူ႔ရိုးရာအလိုက္ ၾကက္ဥကို ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ၾကပါတယ္။ ၾကက္ဥကို အေျခခံၿပီး ႏိုင္ငံရဲ႕ယဥ္ေက်းမႈနဲ႔ ကိုက္ညီမယ္႔ ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ေတြ၊ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကို ထည္႔သြင္းျခင္းအားျဖင္႔ တမူထူးကဲတဲ႔ ၾကက္ဥေၾကာ္နည္းေတြ ျဖစ္ေပၚလာရပါတယ္။ ေအာက္မွာေဖာ္ျပထားတာကေတာ႔ ကမၻာေပၚက မတူကြဲျပားတဲ႔ ၾကက္ဥေၾကာ္နည္းေလးေတြပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

၁။ Khai Chiao (ထိုင္းစတိုင္လ္)

play
 

ဒီထိုင္းစတိုင္လ္ အုန္းမလက္ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးကေတာ႔ ၾကက္ဥကို ငံျပာရည္နည္းနည္းနဲ႔ သမေအာင္ေခါက္ၿပီး က်က္ေအာင္ ေၾကာ္ထားတာပါ။ ၿပီးရင္ ထမင္းျဖဴနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။ Khai Chaio ၾကက္ဥေၾကာ္ကိုပဲ ငံျပာရည္မထည္႔ဘဲ အသားေမႊေၾကာ္နဲ႔ ေရာစားရတဲ႔ ဗားရွင္းကိုေတာ႔ ထိုင္းစကားနဲ႔ Khai Chiao Songkhrueang လို႔ ေခၚပါတယ္။ ဒီထိုင္းစတိုင္လ္ ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးကို Sriracha ေဆာ႔စ္ဆိုတဲ႔ အခ်ဥ္ရည္နဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးလို႔ ရပါတယ္။

၂။ Tamagoyaki (ဂ်ပန္စတိုင္လ္)

play
 

ဒီဂ်ပန္စတိုင္လ္ ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးထဲမွာေတာ႔ Bonito flakes (တူနာငါးေျခာက္)၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဂ်ပန္ဆန္အရက္နဲ႔ သၾကားတို႔ ပါဝင္ပါတယ္။ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကို က်က္ေအာင္ေၾကာ္ၿပီး အလိပ္ေလးျဖစ္ေအာင္ ျပန္လိပ္လိုက္တဲ႔အခ်ိန္မွာ အရသာရွိတဲ႔ ဂ်ပန္စတိုင္လ္ အုန္းမလက္ ၾကက္ဥလိပ္ေလးကို ရရွိမွာျဖစ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ႔ တစ္ကိုက္စာ အတံုးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးၿပီး စားသံုးႏုိင္ပါၿပီ။ ဒီၾကက္ဥေၾကာ္ေလးကိုေတာ႔ ခရမ္ခ်ဥ္သီးေဆာ႔စ္၊ ထမင္းျဖဴတို႔နဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏုိင္ပါတယ္။

၃။ Frittata (အီတလီစတိုင္လ္)

play
 

အီတလီစတိုင္လ္ ဒီၾကက္ဥေၾကာ္ေလးထဲမွာေတာ႔ ခ်ိစ္၊ အသီးအရြက္တို႔အျပင္ pasta ေခါက္ဆြဲေတာင္ ပါဝင္ႏိုင္ပါတယ္။ ၾကက္ဥေတြကို ခြက္တစ္လံုးထဲမွာထည္႔ၿပီး သမေအာင္ခေလာက္ၿပီးရင္ မိမိႏွစ္သက္ရာ ပါဝင္ပစၥည္းေတြ ေရာထည္႔လိုက္ရံုပါပဲ။ ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးျပားတစ္ခ်ပ္ထဲကို ေထာပတ္နည္းနည္းထည္႔၊ အပူေပးၿပီး ေထာပတ္ဆီ ပူလာၿပီဆိုေတာ႔မွ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကိုထည္႔ၿပီး ေၾကာ္ေပးႏိုင္ပါၿပီ။

 

၄။ Hangtown Fry (အေမရိကန္စတိုင္လ္)

play
 

ဒီၾကက္ဥေၾကာ္ေလးကေတာ႔ အေမရိကန္စတိုင္လ္ျဖစ္ၿပီး အုန္းမလက္ၾကက္ဥေၾကာ္ကို ကမာေကာင္၊ ဝက္ေပါင္ေျခာက္ စတာေတြနဲ႔ ေရာေမႊထားတာပါ။ ကမာေကာင္ကို ဂ်ံဳမႈန္႔၊ ၾကက္ဥ၊ ေပါင္မုန္႔ အစရွိတာေတြနဲ႔ ေရာေမႊၿပီးမွ ေၾကာ္ထားတာပါ။ ေရႊညိဳေရာင္ သမ္းလာတဲ႔အထိ ေၾကာ္ရၿပီး က်က္ၿပီဆိုရင္ေတာ႔ ဝက္ေပါင္ေျခာက္၊ ဆလပ္ရြက္တို႔နဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

၅။ Iranian Omelets (အီရန္စတိုင္လ္)

play
 

အီရန္မွာေတာ႔ အုန္းမလက္ၾကက္ဥေၾကာ္ အမ်ိဳးအစားအမ်ားႀကီးရွိပါတယ္။ Nargesi ဆိုတာ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္နဲ႔ ေရာေၾကာ္ထားတဲ႔ ၾကက္ဥေၾကာ္ကို ေခၚတာျဖစ္ၿပီး Khagineh ဆိုတာကေတာ႔ ႏြားႏို႔၊ သၾကား စတာေတြနဲ႔ ေရာေၾကာ္ထားတဲ႔အတြက္ ပန္ကိတ္နဲ႔ေတာင္ သြားဆင္ပါေသးတယ္။ Baghala Ghatogh ကေတာ႔ ၾကက္ဥထဲမွာ ပဲေတာင္႔ရွည္၊ စၿမိတ္ပင္၊ ဟင္းခပ္အေမႊးအႀကိဳင္ အစရွိတာေတြနဲ႔ ေရာေမႊၿပီး ေၾကာ္ထားတာပါ။

၆။ Masala Omelet (အိႏၵိယစတိုင္လ္)

play
 

အိႏၵိယစတိုုင္လ္ ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးကိုေတာ႔ ႏိုင္ငံတဝွမ္းက ၾကက္ဥခ်စ္သူတိုင္း ႏွစ္သက္ၾကပါတယ္။ Masala Omelet ဟာ အိႏၵိယႏိုင္ငံရဲ႕ နာမည္ေၾကာ္ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြကို ၾကက္ဥနဲ႔ ေရာေၾကာ္ထားတာျဖစ္ၿပီး ေပါင္းစပ္လို႔ရလာတဲဲ႔ အရသာက တမူထူးကဲပါတယ္။ ခ်က္ရတာလည္း လြယ္ကူၿပီး စားလို႔လည္းေကာင္းတဲ႔ အိႏၵိယရိုးရာ ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးကိုလည္း ထမင္းျဖဴနဲ႔ တြဲဖက္ စားသံုးႏုိင္ပါတယ္။

Source: Food.ndtv

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD