ထို္င္းႏိုင္ငံံဟာ ကြ်န္ေတာ္တို႔ျမန္မာႏိုင္ငံနဲ႔ အိမ္နီးခ်င္းႏိုင္ငံတစ္ခု ျဖစ္တာနဲ႔အားေလ်ာ္စြာပဲ ထိုင္းအစားအစာေလးေတြဟာ ကြ်န္ေတာ္တို႔နဲ႔ မစိမ္းလွပါဘူး။ ဖက္ထိုင္းသုပ္တို႔၊ တံုရမ္းဟင္းခ်ိဳတို႔လိုမ်ိဳး အစားအစာေတြဆို ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားလည္း ႏွစ္သက္ၾကၿပီးသား ျဖစ္မွာပါ။

play

 

ဒီေန႕မွာေတာ႔ မိုးေလးေအးေနတံုး အိမ္မွာလုပ္စားလို႔ရတဲ႔ ထိုင္း အစိမ္းေရာင္ ၾကက္သားေခါက္ဆြဲ လုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။ ပူပူစပ္စပ္ အရသာေလးနဲ႔ ဒီေခါက္ဆြဲေလးဟာ မိုးေအးလို႔ ခ်မ္းစိမ္႔စိမ္႔ျဖစ္ေနမႈေတြကို ေပ်ာက္ကြယ္သြားေစႏုိင္ၿပီး ေႏြးေထြးမႈကိုလည္း ေပးစြမ္းႏိုင္မွာပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ပါဝင္တဲ႔ပစၥည္းေတြကေတ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ (၁) ဇြန္း၊ ငရုပ္ပြသီး (၁)လံံုး ( တစ္လက္မအရြယ္အစိတ္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးၿပီးသား)၊ မုန္လာဥနီ (စိတ္ပိုင္းၿပီး) (၁) ခြက္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၄) ပင္၊ ထိုင္း အစိမ္းေရာင္ဟင္းႏွစ္ (Thai green curry paste) (၁) ထုပ္၊ ေရ (၄) ခြက္၊ အုန္းႏို႔ (၁၄) ေအာင္စ၊ ငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ Nissin RAOH Umami Tonkotsu Flavor တံဆိပ္ (သို႕) မိမိႏွစ္သက္ရာ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုပ္ (၂) ထုပ္၊ ျပဳတ္ၿပီးသား ၾကက္ရင္အုံသား (၁၀) ေအာင္စ၊ သံပုရာရည္ (၁) ဇြန္း၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ႔ နံနံပင္ (၁) ပန္းကန္၊ ေျမပဲေထာင္းနဲ႔ ႏွမ္းေစ႔အနည္းငယ္ တို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play

ျပဳလုပ္ပံုအဆင္႔ဆင္႔ကေတာ႔ အရင္ဆံုး အပူခ်ိန္ (medium-high) ေလာက္နဲ႔ မီးဖိုတစ္လံုးေပၚမွာ ဒယ္အိုးတစ္လံုးတင္ၿပီး ဆီအပူ ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ငရုပ္ပြသီး၊ မုန္လာဥနီနဲ႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၃) ပင္တို႔ကို လွီးျဖတ္ၿပီး ဒယ္အိုးထဲထည္႔လိုက္ပါ။ တစ္မိနစ္ေလာက္ ဆီပူထုိးၿပီးရင္ ထိုင္းအစိမ္းေရာင္ ဟင္းအႏွစ္ (Thai Green Curry paste) ကို ထည္႔ၿပီး ေနာက္ထပ္တစ္မိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရ၊ အုန္းႏို႔၊ ငံျပာရည္တို႔ကိုပါ ထပ္မံေရာထည္႔ၿပီး ဆူပြက္လာသည္အထိ ခ်က္ျပဳတ္လုိက္ပါ။

 

ၿပီးရင္ေတာ႔ ေခါက္ဆြဲကို ထည္႔လို႔ရပါၿပီ။ ေခါက္ဆြဲကို ဒယ္အိုးထဲထည္႔ၿပီးရင္ အိုးကိုအဖံုးပိတ္ၿပီး (၄) မိနစ္ေလာက္ၾကာေအာင္ ခ်က္ျပဳတ္လိုက္ပါ။ အဲဒီလိုခ်က္ျပဳတ္ေနခ်ိန္မွာ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုပ္ထဲက အရသာမႈန္႔ေတြကို ပန္းကန္တစ္လံုးထဲထည္႔ထားလိုက္ပါ။ စြပ္ျပဳတ္အိုးထဲက စြပ္ျပဳတ္ရည္ကို တစ္ဇြန္းေလာက္ခပ္ၿပီး အရသာမႈန္႔ပန္းကန္ထဲ ထည္႔ေမႊထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ အရသာမႈန္႔အရည္ကို အိုးထဲျပန္ထည္႔ေပးလိုက္ပါ။ (၄) မိနစ္ျပည္႔ၿပီဆိုရင္ ၾကက္သားျပဳတ္ကို အမွ်င္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လုပ္ထားတာရယ္၊ သံပုရာရည္ရယ္၊ နံနံပင္ရယ္ကို အိုးအေပၚကေနအုပ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ ပန္းကန္ (၄) လံုးယူၿပီး ပန္းကန္ေတြထဲမွာ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ေျမပဲေထာင္း၊ ႏွမ္းေစ႔တို႔ထည္႔ထားလိုက္ပါ။

ၿပီးမွ ေခါက္ဆြဲအိုးထဲကေခါက္ဆြဲေတြကို ပန္းကန္လံုးေတြထဲကို အညီအမွ်ခြဲထည္႔ၿပီး ျပင္ဆင္လိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ႔ မိသားစုဝင္ (၄) ေယာက္စာ ဝဝလင္လင္စားသံုးႏိုင္တဲ႔ ထိုင္းၾကက္သားေခါက္ဆြဲေလးကို ရရွိပါၿပီ။

Source: cookingclassy

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video