Food & Recipe: ကိုရီးယားစတိုင္လ္ ထမင္းေၾကာ္ေလး လုပ္စားရေအာင္

, updated

အနံ႔ေလးေမႊး အရသာလည္းရွိတယ္။

ထမင္းေၾကာ္ႀကိဳက္သူေတြ႐ွိလား? ထမင္းကို ေၾကာ္တဲ့အခါ နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး အရသာသာအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ ေၾကာ္စားျဖစ္ၾကတယ္ေလ။ ဒါမွမဟုတ္လည္း ဝယ္စားျဖစ္ၾကတယ္ေပါ့။ ကိုရီးယားစတုိင္လ္ ထမင္းေၾကာ္ကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ကိုပါ ထည့္ေၾကာ္ထားတာမို႔ အရသာေလးက တမူထူးျခားပါတယ္။

play

 

ကိုရီးယားစတုိင္လ္ထမင္းေၾကာ္ကို အိမ္မွာပဲ ကိုယ္တိုင္ေၾကာ္စားမယ္ဆို မခက္ပါဘူးေနာ္။ လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အနည္းငယ္၊ မႈိ - ၁၀ ဂရမ္ ၊ ၾကက္သြန္နီ - ၃ လံုး၊ မုန္လာဥနီ - တစ္ဝက္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၃ ပင္၊ ၾကက္သား - ၂၀ က်ပ္သား၊ ေနၾကာဆီ - ၅ ဇြန္းခန္႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ - ၅ ဇြန္း၊ ငံျပာရည္ - အနည္းငယ္၊ ထမင္းတစ္ပန္းကန္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ေထာပတ္အနည္းငယ္၊ ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔အနည္းငယ္၊ ၾကက္ဥ - ၃လံုးတို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ မႈိ၊ မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို အတံုးေသးေသးေလးေတြ တံုးထားပါ။ ၾကက္ရင္အံုသားကိုရရင္ေတာ့ ပိုေကာင္းပါတယ္။ ၾကက္သားကိုလည္း အတံုးေသးေသးေလးေတြပဲ တံုးထားရပါမယ္။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကိုေတာ့ လက္တစ္ဆစ္ခန္႔နီးပါး ျဖတ္ထားပါ။

play

 

ပထမဆံုးအေနနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲကိုဆီထည့္ၿပီး ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ၿပီးဆီသတ္ပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္သားကိုအရင္ဆံုးထည့္ရပါတယ္။ ၾကက္သားႏူးေလာက္ၿပီဆုိေတာ့မွ မႈိ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္လာဥနီတုိ႔ကိုထည့္ပါ။ အရသာအတြက္ ငံျပာရည္အနည္းငယ္နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ကို ထည့္ေမႊေပးရပါမယ္။ ဒယ္အိုးထဲကို ထမင္းတစ္ပန္းကန္ထည့္ၿပီး ဆားနဲ႔ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္ကာ သမေအာင္ေမႊေပးပါ။ မီးပိတ္ၿပီးေတာ့မွ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို ထည့္ရပါမယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ အိုးကို မီးဖုိေပၚက ခ်ထားလိုက္ပါ။

Postby

 

ၾကက္ဥေၾကာ္ပါ့မယ္။ ဆီမသံုးဘဲ ေထာပတ္ကိုသံုးၿပီး ေၾကာ္တဲ့အခါ ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးက ပိုေမႊးၿပီး အရသာပိုရွိပါတယ္။ ၾကက္ဥကိုခေလာက္ၿပီး ေထာပတ္ဆီနဲ႔ေၾကာ္လိုက္ပါ။

play

 

ေနာက္ဆံုးမွာ ထမင္းေၾကာ္ပန္းကန္ေပၚ ၾကက္ဥေလးအုပ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ဆမ္းၿပီး တရုတ္နံနံပင္ေလးနဲ႔ အလွဆင္လိုက္မယ္ဆို ေမႊးပ်ံ႕ၿပီးလွပတဲ့ ကိုရီးယားထမင္းေၾကာ္ေလးက သြားေရယိုလာေအာင္ အနံ႔နဲ႔ဆြဲေဆာင္ေနေတာ့မွာျဖစ္ပါတယ္။

Source : Duwun TV

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား