Food & Recipe: ေကာ္ဖီေကာင္းေကာင္းတစ္ခြက္ကို ကိုယ္တိုင္ေဖ်ာ္ေသာက္ၾကမယ္

ေကာ္ဖီကို ကိုယ္တိုင္ေဖ်ာ္ေသာက္ရမွ စိတ္တိုင္းက်သူေတြဆိုရင္ေတာ႔ ေကာ္ဖီနဲ႔ ပတ္သက္တဲ႔ ေအာက္ပါအခ်က္ေလးေတြကို သိထားသင္႔ပါတယ္။

တခ်ိဳ႕လူေတြအတြက္ေတာ႔ ေကာ္ဖီဆိုတာ မရွိမျဖစ္ အားေဆးတစ္မ်ိဳးျဖစ္သလို ဇိမ္ခံပစၥည္းတစ္မ်ိဳးလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ တခ်ိဳ႕က ကဖင္းဓာတ္ရရံု ၿပီးၿပီးေရာ ေသာက္တတ္တယ္ဆိုေပမယ္႔ တခ်ိဳ႕ကေတာ႔ အိမ္မွာ Coffee Maker ဝယ္ဆင္ျပီး ကိုယ္တိုင္ စိတ္တိုင္းက် ေဖ်ာ္ေသာက္ရတာမ်ိဳးကိုမွ ႏွစ္သက္ၾကပါတယ္။ ေကာ္ဖီကို ကိုယ္တိုင္ေဖ်ာ္ေသာက္ရမွ စိတ္တိုင္းက်သူေတြဆိုရင္ေတာ႔ ေကာ္ဖီနဲ႔ ပတ္သက္တဲ႔ ေအာက္ပါအခ်က္ေလးေတြကို သိထားသင္႔ပါတယ္။

၁။ ေစ်းၾကီးေပးရေလ၊ အရည္အေသြးေကာင္းေလပါပဲ

play
 

"ခင္ဗ်ားစိုက္ပ်ိဳးထားတဲ႔အရာကို ခင္ဗ်ားျပန္ရိတ္သိမ္းရမွာပါ" ဆိုတဲ႔ ဆိုရိုးစကားအတိုင္းပါပဲ။ ေကာ္ဖီေကာင္းေကာင္းတစ္ခြက္ ေသာက္ခ်င္ရင္ေတာ႔ ေကာ္ဖီေစ႔ေကာင္းေကာင္း၊ ေကာ္ဖီမႈန္႔ေကာင္းေကာင္းကို သံုးရမွာပါပဲ။ ဒါေပမယ္႔ ဒါဟာ ရင္းႏွီးျမွဳပ္ႏွံသင္႔တဲ႔ အရာတစ္ခုပါ။

ေကာ္ဖီေကာင္းေကာင္းတစ္ခြက္ေသာက္လိုက္ရလို႔ ရလာမယ္႔ စိတ္ၾကည္လင္လန္းဆန္းမႈ၊ အာရံုစူးစိုက္မႈေတြက အလုပ္ကို ပိုမိုတြင္က်ယ္ေစမွာပါ။ အေပါစားေကာ္ဖီမႈန္႕ေတြကို ဝယ္သံုးျပီး မေကာင္းတဲ႔အရသာကိုေတာ႔ သည္းခံျပီးေသာက္မေနပါနဲ႔။ ေကာ္ဖီမႈန္႕ေကာင္းေကာင္း တစ္ဘူးေလာက္ဝယ္ျပီး အေကာင္းစားေကာ္ဖီ တစ္ခြက္ကိုပဲ အရသာခံျပီး ေသာက္သံုးလိုက္ပါ။

၂။ ေကာ္ဖီေစ႔ေတြကို ေလလံုေအာင္ထားပါ

play
 

ေကာ္ဖီကို ကိုယ္တိုင္ႀကိတ္မေသာက္ဖူးေသးရင္ စမ္းၾကည္႔လိုက္ပါ။ ေကာ္ဖီႀကိတ္ရာက ထြက္လာတဲ႔ ေကာ္ဖီနံ႕ေလး ရတာနဲ႔တင္ စိတ္ေက်နပ္မႈ ရရွိေစႏိုင္မွာပါ။ ေနာက္ၿပီး ေကာ္ဖီေစ႔ကို ကိုယ္တိုင္ၾကိတ္ေသာက္ျခင္းက ပိုမိုလတ္ဆတ္ေကာင္းမြန္တဲ႔ ေကာ္ဖီအရသာကို ရရွိေစပါတယ္။

အဲဒီမွာ သတိထားရမွာတစ္ခုက ေကာ္ဖီေစ႔ေတြကို ေလလံုတဲ႔ ဖန္ပုလင္းတစ္လံုးထဲမွာ ထည္႔ျပီး ေျခာက္ေသြ႕တဲ႔ေနရာမွာ သိမ္းဆည္းထားဖို႔ပါပဲ။ ေလဝင္သြားရင္ ေအာက္ဆီဂ်င္နဲ႔ဓာတ္ျပဳျပီး ေကာ္ဖီအရသာကို ေျပာင္းလဲသြားေစတတ္ပါတယ္။

၃။ အသန္႕စင္ဆံုး ေရကိုသံုးပါ

အေကာင္းဆံုးေကာ္ဖီတစ္ခြက္ကို ရဖို႔အတြက္ အသန္႕စင္ဆံုးျဖစ္မယ္႔ ေရကိုအသံုးျပဳပါ။ ေကာ္ဖီေဖ်ာ္တယ္္ဆိုတာ ေကာ္ဖီခြက္ထဲမွာထည္႔လိုက္တဲ႔ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးက ေကာ္ဖီရဲ႕အရသာကိုသက္ေရာက္ေစမွာပါ။ ေပါင္းခံေရကေတာ႔ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။ 

 

၄။ မီးဖိုနဲ႔နီးတဲ႔ေနရာမွာ မထားပါနဲ႔

သင္႔ရဲ႕ေကာ္ဖီမႈန္႕ဘူး (သို႕) ေကာ္ဖီေစ႔ဘူးေတြကို မီးဖိုနဲ႔နီးတဲ႔ေနရာမွာ မထားပါနဲ႔။ မီးဖိုကထြက္တဲ႔ အပူက ေကာ္ဖီရဲ႕ ေကာင္းမြန္တဲ႔ အရသာကို ပ်က္စီးေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ ေၾကာင္အိမ္လို ေျခာက္ေသြ႕တဲ႔ ေနရာမ်ိဳးမွာပဲ ေကာ္ဖီမႈန္႕ဘူး (သို႕) ေကာ္ဖီေစ႔ဘူးေတြကို သိမ္းဆည္းသင္႔ပါတယ္။

၅။ ၾကိဳခ်က္ျပီးသား ေကာ္ဖီအက်န္ေတြကို ျပန္မေႏႊးပါနဲ႔

play
 

လိုတာထက္ပိုျပီး ၾကိဳခ်က္မိလို႔ ပိုေနတဲ႔ေကာ္ဖီအက်န္ေတြဆိုရင္ ျပန္ေႏႊးျပီး ေသာက္ဖို႔ မစဥ္းစားပါနဲ႔။ ေကာ္ဖီကိုျပန္ေႏႊးျခင္းက အႏၱရာယ္ျဖစ္ေစႏိုင္တဲ႔ ဓာတုပစၥည္းေတြ ထြက္လာေစႏိုင္တယ္ ဆိုတဲ႔ ယံုတမ္းစကားကေတာ႔ တကယ္မဟုတ္ပါဘူး။ ဒါေပမယ္႔ ေကာ္ဖီထဲမွာပါတဲ႔ ဓာတ္ေပါင္းေတြဟာ ၾကိဳခ်က္ျပီး မၾကာခင္မွာပဲ ျပိဳကြဲသြားႏိုင္လို႔ ေကာ္ဖီကို အခ်ိန္ၾကာၾကာအပူေပးေလ၊ အရသာကပိုခါးေလပါပဲ။ ဒါ႔ေၾကာင္႔ အေကာင္းဆံုးေကာ္ဖီ အရသာကို လိုခ်င္တယ္ဆုိရင္ေတာ႔ ေကာ္ဖီကို ျပန္ေႏႊးၿပီး မေသာက္ပါနဲ႔။

Source: Espressoshots

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား