Food & Recipe: အရက္အမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ တြဲဖက္ဖို႔ အလိုက္ဖက္ဆံုး အစားအစာမ်ား

အထာက်က် ရွပ္ကီထုၾကမယ္။

ဒီေခတ္ႀကီးထဲမွာ အရက္၊ ဘီယာ မေသာက္တတ္တဲ႔သူ ေတာ္ေတာ္ေတာ႔ ရွားပါလိမ္႔မယ္။ မႀကိဳက္လို႕ မေသာက္တဲ႔သူတို႔၊ ဘာသာေရး၊ လူမႈေရးေၾကာင္႔ မေသာက္တဲ႔သူေတြေတာင္မွ social drink ေလာက္ေတာ႔ ေသာက္ဖူးၾကမွာပါ။

play

 

တကယ္ေတာ႔ အရက္ေသာက္တယ္ဆိုတာ ခ်ဥ္ခ်ဥ္တူးတူး မူးရင္းၿပီးေရာ မန္က်ည္းအရက္နဲ႔ နဂါးနီလ်က္ဆား တြဲဖက္သလို မလုပ္သင္႔ဘဲ သူ႔အရက္နဲ႔သူ႔ဇာတ္ လိုက္ဖက္ညီေအာင္ တြဲဖက္ေပးသင္႔ပါတယ္။ စိတ္ဝင္စားတယ္ဆိုရင္ေတာ႔ အရက္အမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ လိုက္ဖက္ညီတဲ႔ အစားအစာေလးေတြအေၾကာင္း ေလ႔လာၾကည္႔လိုက္ၾကရေအာင္။

၁။ ဝိုင္ျဖဴနဲ႕ငါး

play
 

ဝိုင္ျဖဴဟာ အျဖဴေရာင္အသားအမ်ိဳးအစားထဲမွာ ပါဝင္တဲ႔ ငါးအသားနဲ႔ လိုက္ဖက္ညီပါတယ္။ ပင္လယ္စာနဲ႔ ျပဳလုပ္ထားတဲ႔ အီတလီအစားအစာေတြမွာ ဝိုင္ျဖဴထည္႔ခ်က္ရင္ အရသာ ပိုမိုေကာင္းမြန္ေစတဲ႔ သေဘာအတုိင္းပါပဲ။ ငါးအသားလႊာ (တူနာ၊ ဆယ္လ္မြန္၊ ေရခ်ိဳငါး) တို႔နဲ႔ ဝိုင္ျဖဴကို တြဲဖက္စားသံုးျခင္းက အထူးပင္ လိုက္ဖက္ညီပါတယ္။

၂။ ဝုိင္နီနဲ႔ အနီေရာင္အသား

play
 

အနီေရာင္အသား အမ်ိဳးအစားေတြျဖစ္တဲ႔ အမဲသားတို႔၊ ဆိတ္သားတို႔ဟာ ဝိုင္နီနဲ႔ အထူးလိုက္ဖက္ညီပါတယ္။ စားေသာက္ဆိုင္မွာ Beef steak (အမဲကင္တို႔)၊ သိုးကေလးသားကင္တို႔ မွာစားေတာ႔မယ္ဆိုရင္ ေသာက္စရာအတြက္ သိပ္အုန္းစားခံၿပီး ေရြးမေနပါနဲ႔။ ဝိုင္နီတစ္ခြက္ကိုသာ ေရြးခ်ယ္လိုက္ပါ။ အနီေရာင္အသားထဲမွာ မပါဝင္ေပမယ္႔ ဝိုင္နီနဲ႔ လိုက္ဖက္ညီတဲ႔ အစားအစာ ေနာက္တစ္မ်ိဳးကေတာ႔ ဒိန္ခဲ (cheese) ပါပဲ။

၃။ ရွိန္ပိန္အရက္နဲ႔ ကမာေကာင္

ခ်ိဳျမၿပီး ဂတ္စ္ပါဝင္လို႔ အရက္ခ်ိဳတစ္မ်ိဳးအျဖစ္ သတ္မွတ္ထားၾကတဲ႔ ရွန္ပိန္အရက္ ေပါ႔ေပါ႔ပါးပါးေလးနဲ႔ တြဲဖက္ဖို႔ အေကာင္းဆံုး အစားအစာကေတာ႔ ကမာေကာင္ပါပဲ။ အငန္ဓာတ္ ေလးေလးပင္ပင္ေလးနဲ႔ ေပါင္းထား၊ ခ်က္ထားတဲ႔ ကမာေကာင္ဟင္းလ်ာနဲ႔သာ တြဲလိုက္ရင္ ရွန္ပိန္အရသာကို အျပည္႔အဝ ခံစားေစႏိုင္မွာပါပဲ။

၄။ ဆိုဂ်ဴးအရက္နဲ႔ ကိုရီးယား ဘာဘီက်ဴးအကင္

play
 

ကိုရီးယားဆန္အရက္ျဖစ္တဲ႔ ဆိုဂ်ဴးအရက္က ျမန္မာေတြနဲ႔လည္း မစိမ္းေတာ႔ပါဘူး။ ဆိုဂ်ဴးအရက္နဲ႔ တြဲဖက္ဖို႔ အသင္႔ေတာ္ဆံုးကေတာ႔ ကိုရီးယားအသားကင္ (ဘာဘီက်ဴးကင္) ပါ။ အသားမ်ိဳးစံုကို ဘာဘီက်ဴးစတိုင္လ္ ကင္ထားတာက ဆိုဂ်ဴးနဲ႔ တြဲဖက္လိုက္ရင္ အရသာ (၂) ဆ ပိုမိုေကာင္းမြန္ေစမွာပါ။ ကင္းမြန္ေျခာက္တို႔၊ ပုဇြန္တုပ္တို႔ကို မီးကင္ၿပီး ဆိုဂ်ဴးနဲ႔ ျမည္းရင္လည္း ေကာင္းပါတယ္။

 

၅။ ဂ်င္မ္အရက္နဲ႔ ပုဇြန္ကင္

ဂ်င္မ္ (Gin) အရက္တစ္ခြက္ကို ဆုိဒါေလးနည္းနည္းေရာ၊ ၿပီးရင္ သံပုရာသီးစိတ္ေလးတင္ၿပီး ထိုင္ျမံဳ႕ေနရံုနဲ႔ TGIF ညေနခင္းေလးေတြက လွပေနပါၿပီ။ ဒါေပမယ္႔ ပိုမိုလွပလာေအာင္လည္း ဖန္ဆင္းလို႔ ရပါေသးတယ္ေလ။ ပုဇြန္တုပ္ အေကာင္ခပ္လတ္လတ္ေလးေတြကို မီးေပ်ာ႔ေပ်ာ႔ေလးနဲ႔ မက်က္တက်က္ျဖစ္ေအာင္ ကင္ၿပီး သံပုရာသီးေလး တစ္စိတ္ေလာက္ ညွစ္ထည္႔လိုက္ရံုနဲ႔ ဂ်င္မ္ ေတာနစ္ (Gin Tonic) နဲ႔ တြဲဖက္ဖို႔အတြက္ အေကာင္းဆံုးအျမည္း ျဖစ္သြားပါၿပီ။

၆။ ဝီစကီနဲ႔ အကင္

play
 

အေကာင္းစား စေကာ႔ခ်္ဝီစကီေတြဆိုရင္ ေရခဲေလးတစ္တံုး၊ ႏွစ္တံုးေလာက္ပစ္ထည္႔ထားတဲ႔ on the rock စတိုင္လ္နဲ႔ ဒိန္ခဲေလးနဲ႔ ျမည္းတာ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။ ဒါေပမယ္႔ ဝက္နံရိုးကင္လို အဆီမ်ားတဲ႔ အကင္ေတြနဲ႔လည္း လိုက္ဖက္ညီပါေသးတယ္။

၇။ ေဗာ႔ဒ္ကာအရက္နဲ႔ ငါးဥဆားနယ္

ရုရွအရက္တစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ႔ ေဗာ႔ဒ္ကာ (vodka) အရက္ကေတာ႔ ငါးဥဆားနယ္တို႔၊ ငါးအသားဆားနယ္တို႕နဲ႔ ျမည္းရင္ အေကာင္းဆံုးပါပဲတဲ႔။ သစ္သီးစံုနဲ႔ ျမည္းရင္လည္း လိုက္ဖက္ညီတာပါပဲ။

၈။ ဘီယာနဲ႔ ဘဲကင္

play
 

ဘီယာကေတာ႔ ဘာနဲ႔ျမည္းျမည္း ရတာပါပဲ။ ကန္စြန္းပလိန္းေလးနဲ႔ပဲ ျမည္းျမည္း၊ အာလူးေၾကာ္၊ ငါးမုန္႔ေလးနဲ႔ပဲ ျမည္းျမည္း ရတာပါပဲ။ ဒါေပမယ္႔ ဘီယာအရသာ ခပ္ဆိမ္႔ဆိမ္႔ေလးနဲ႔ အလိုက္ဖက္ဆံုးကေတာ႔ ပီကင္းဘဲကင္ပါပဲ။ ပီကင္းဘဲကင္ အိအိေလးကို ပဲငပိရည္ေလးထဲမွာ ႏွစ္ၿပီး ပါးစပ္ထဲ ပစ္ထည္႔လိုက္၊ ဘီယာေလး တႀကိဳက္ေလာက္ ႀကိဳက္လိုက္နဲ႔ လုပ္ရမွာကို မ်က္စိထဲ ျမင္ၾကည္႔လိုက္စမ္းပါ။ ခုခ်က္ခ်င္းေတာင္ ထဝယ္ေသာက္ခ်င္စိတ္ ေပၚလာမိမွာပါ။

Source: NormanGoodFellows

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား