ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ဆုိရင္ ေထြေထြထူးထူးေတာင္ ေျပာဖုိ႔ လိုမွာမဟုတ္ေတာ့ဘူးေနာ္။ လြယ္လြယ္ကူကူ ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္နဲ႔ ျပင္ဆင္လို႔ရသလို မနက္စာ၊ ေန႔လယ္စာ၊ ညစာ အကုန္စားလို႔ရတယ္။ အာဟာရလည္းျပည့္ဝတယ္။

play

 

ၾကက္ဥထဲကို ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ နံနံပင္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းေလးေတြထည့္ၿပီး ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္၊ သမေအာင္ ခေလာက္၊ ၿပီးရင္ ဆီအိုးထဲထည့္ေၾကာ္စားၾကတာပဲ။ အႏွစ္မက်က္တဲ့ half fried ကို မႀကိဳက္တာမို႔ ၾကက္ဥဆုိေမႊေၾကာ္ေလးပဲ စားျဖစ္တာ။ ခုေတာ့ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ကို ဒယ္အိုးမလိုဘဲ လုပ္စားလို႔ရတာ သိလိုက္ရတယ္။

 

play

 

ဒီနည္းမွာ ဒယ္အိုးအစား မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဗ္မီးဖုိကို သံုးမွာပါ။ ပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲမွာ ၾကက္ဥကိုထည့္ၿပီးခေလာက္ရပါမယ္။ အရင္အတိုင္း ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ဖုိ႔ ျပင္ဆင္သလို ျပင္ဆင္ၿပီးရင္ ႏြားႏို႔ေလးနည္းနည္းေလာက္ထည့္ၾကည့္ပါဦး။ ၿပီးရင္ မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဗ္ထဲမွာ တစ္မိနစ္ခြဲ ထည့္ထားလိုက္႐ံုပါပဲ။

play

 

တစ္မိနစ္ခြဲ ျပည့္ၿပီဆုိရင္ မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဗ္ထဲကေန ၾကက္ဥပန္းကန္ကို ထုတ္ၾကည့္လိုက္။ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္အရသာနဲ႔ ၾကက္ဥေပါင္းေလးက ပိုၿပီးစားေကာင္း့မယ့္ပံုပါ။ ဆီလည္းမလို၊ ဒယ္အိုးလည္းမလိုဘဲနဲ႔ ပိုၿပီးစားေကာင္းမွာမို႔ လုပ္စားၾကည့္ပါေနာ္။

Source : Foodlifehacks

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video