AD
AD
AD

ထမင္းပန္းကန္လံုးတစ္လံုးမွာ ကယ္လိုရီ ၂၀၀ ပါဝင္တယ္ဆုိတာကို သိပါသလား။ ထမင္းျဖဴျဖဴေတြက လူကိုအားျဖစ္ေစသလို ဝလည္း အရမ္းဝေစပါတယ္။ ကာဘိုဟိုက္ၿဒိတ္လို႔ေခၚတဲ့ ကစီဓာတ္တစ္မ်ိဳး ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ေနတာေၾကာင့္ ဝိတ္တက္ေစတယ္ေလ။ ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေရာဂါ႐ွိသူေတြဟာ ဆန္ျဖဴကို မစားသင့္ပါဘူး။

play

 

ဆန္ျဖဴရဲ႕အဓိကအားနည္းခ်က္ ကေတာ႔ အမွ်င္ဓာတ္ပါဝင္မႈ မရွိတာပါပဲ။ ဆန္ျဖဴမွာ ကာဘိုဟိုက္ၿဒိတ္ ၾကြယ္ဝေပမယ္႔ အဲဒီ ကာဘိုဟိုက္ၿဒိတ္ေတြကပဲ ေသြးထဲမွာအခ်ိဳဓာတ္ ရုတ္တရက္တက္လာေစႏိုင္တဲ႔အတြက္ ဝိတ္ခ်ေရးအတြက္ မေကာင္းတာကေတာ႔ ထင္ရွားပါတယ္။ ဆန္ထဲက ကယ္လိုရီေတြ တစ္ဝက္ေလာက္ေလ်ာ့သြားေအာင္ ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္မယ့္နည္းေတာ့ ရွိပါတယ္။

 

American Chemical Society ရဲ႕ ႏိုင္ငံေတာ္အဆင့္အစည္းအေဝးမွာ တင္ျပခ်က္အရ ထမင္းခ်က္တဲ့အခါ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး အေအးခံနည္းကို သံုးရင္ ထမင္းထဲက ကယ္လိုရီေတြေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္တယ္လို႔ဆိုပါတယ္။ ဆီက ဆန္မွာပါတဲ့ ကစီဓာတ္ေတြနဲ႔ ဓာတ္ျပဳကာ ကယ္လိုရီေတြကို ေလ်ာ့က်သြားေစတာျဖစ္ပါတယ္။

play

 

ခ်က္နည္းကေတာ့ ေရေႏြးဆူဆူထဲကို အုန္းဆီ လက္ဖက္စားဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္ၿပီးမွ ဆန္ကိုထည့္ကာ မိနစ္ ၄၀ ၾကာ ခ်က္ရပါတယ္။ ေနာက္ေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ၁၂ နာရီၾကာ သိမ္းဆည္းထားၿပီးမွ စားမယ္ဆို ထမင္းျဖဴထဲက ကယ္လိုရီ ၅၀% မွ ၆၀% ေလာက္ ေလ်ာ့က်သြားႏိုင္တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။

Postby

 

Source : Time

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD