AD
AD
AD

တန္ေဆာင္မုန္းလျပည့္ညဟာ ေဆးေပါင္းခတဲ့ညလို႔ လူႀကီးေတြက ဆုိၾကပါတယ္။ တန္ေဆာင္မုန္းလျပည့္ညမွာ ၾကယ္တာရာ နကၡတ္ေတြ စံုလင္ေနၿပီး လမင္းႀကီးကလည္း ျပည့္ဝန္းဝိုင္းစက္စြာနဲ႔ ထြန္းလင္းတဲ့ညမွာ ေဆးဘက္ဝင္ေအာင္ မယ္ဇလီဖူးသုပ္ လုပ္စားၾကတယ္ေလ။ တန္ေဆာင္မုန္းလျပည့္ညမွာ နတ္ေဒဝါေတြဟာ မယ္ဇလီပင္ေစာင့္နတ္ဆီကို လာေရာက္ၾကတယ္လို႔ ယံုၾကည္ၾကလို႔ မယ္ဇလီဖူးကို သုပ္စားရင္ ေဆးဘက္ဝင္ကာ က်န္းမာေရးေကာင္းတယ္လို႔လည္း ယူဆၾကပါတယ္။

play

 

ေနာက္တစ္ခုကေတာ့ မယ္ဇလီဖူးဟာ ခါးသက္ဆိမ့္တဲ့ အရသာ႐ွိတာေၾကာင့္ ေဆာင္းရာသီမွာ ျဖစ္တတ္တဲ့ ေရာဂါဘယေတြကို ေဝးေစတယ္လို႔လည္း ယူဆၾကပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မုိ႔လို႔ တန္ေဆာင္မုန္းလျပည့္ညေရာက္တုိင္းမွာ ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြဟာ မယ္ဇလီဖူးသုပ္ကို လုပ္စားၾကသလို မိတ္ေဆြအေပါင္းအသင္းေတြကိုပါ မွ်ေဝ ေကၽြးေမြးၾကတာ ျဖစ္ပါတယ္။ မယ္ဇလီဖူးသုပ္ လုပ္စားခ်င္ရင္ေတာ့ ျပဳလုပ္နည္းကို ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။

play

 

မယ္ဇလီဖူးေတြကို သန္႔စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာၿပီး ျပဳတ္ရပါမယ္။ တစ္ေရျပဳတ္ၿပီးရင္ ဆယ္ထားလိုက္ပါ။ ျပဳတ္ထားတဲ့ မယ္ဇလီဖူးေတြကို ျငဳပ္ဆံုထဲထည့္ၿပီး မညက္တညက္ျဖစ္ေအာင္ ေထာင္းရပါမယ္။ အရမ္းညက္သြားရင္ စားမေကာင္းေတာ့ပါဘူး။

 

play

 

ေထာင္းထားတဲ့ မယ္ဇလီဖူးေတြကို ႏွမ္း၊ ေျမပဲေထာင္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔တုိ႔ကိုထည့္ၿပီး နယ္လိုက္ရင္ ခါးဆိမ့္တဲ့ မယ္ဇလီဖူးသုပ္ေလး ရပါၿပီ။ ခါးဆိမ့္ဆိမ့္မႀကိဳက္ဘူးဆုိရင္ေတာ့ သံပရာသီးေလးညႇစ္ထည့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းေလးေတြ ညႇပ္ထည့္ၿပီးေတာ့ စားလို႔လည္း ရပါတယ္။ ေဆာင္းရာသီရဲ႕ ေအးျမတဲ့ညမွာ မယ္ဇလီဖူးသုပ္ကို ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ကာ ေဆးဘက္ဝင္ အာနိသင္ေတြကို ရႏိုင္ၾကမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

Photos : mmlazp.blogspot.com

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD