Food & Recipe: သေဘၤာသီးမွည့္၏ ေကာင္းက်ိဳးမ်ား

အဓိကေကာင္းက်ိဳးကေတာ့ မ်က္စိအားေကာင္းေစၿပီး ဝမ္းမွန္ေစတာပါပဲ။

သေဘၤာသီးမွည့္ကိုေတာ့ လူတိုင္းနီးပါး ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ၾကမွာပါ။ အရသာခ်ိဳခ်ိဳအီအီေလးနဲ႔ ရင့္မွည့္လာရင္ ႏွစ္လိုစဖြယ္ အေရာင္အဆင္းရွိတဲ့ သေဘာၤသီးမွည့္ကို အားလံုးပဲ စားဖူးၾကပါလိမ့္မယ္။ ဒါေၾကာင့္ သေဘာၤသီးမွည့္ စားသံုးျခင္းျဖင့္ ရရွိေစႏိုင္မယ့္ အက်ိဳးေက်းဇူးေတြကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ အစားအေသာက္ႏွစ္သက္သူ ကိုကိုမမတို႕ေရ..။

play

 

သေဘၤာသီးမွည့္စားရင္ ရႏိုင္မယ့္ အက်ိဳးေက်းဇူးေတြကေတာ့-

၁။ အသားအေရကို လွပါေစပါတယ္

သေဘာၤသီးမွာ ပါ၀င္တဲ့ မ်ားစြာေသာ ဓာတ္သဘာ၀ေတြဟာ အသားအေရကို လွပေစပီး အရြယ္တင္ႏုပ်ိဳမႈကိုလည္း ထိန္းသိမ္းေပးႏိုင္စြမ္းရွိပါတယ္။

၂။ ကိုယ္ေလးခ်ိန္ကို ေလ်ာ့ခ်ေပးနိုင္

သေဘာၤသီးမွာ ပါ၀င္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ေတြ၊ ဗီတာမင္စီ ေတြက ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္စြမ္းရွိပါတယ္။ သေဘာၤသီးမွည့္ စားသံုးျခင္းဟာခႏၶာကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ေနသူမ်ားအဖို႕ ေကာင္းစြာသင့္ေတာ္ျပီး ဗိုက္ဆာေလာင္မႈကိုလည္း အခ်ိန္အတန္ၾကာ ထိန္းထားေပးႏိုင္ပါတယ္။

 

၃။ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ေ၀ဒနာရွင္မ်ားအတြက္ သင့္ေတာ္ပါတယ္

သေဘာၤသီးမွည့္ရဲ႕ အရသာဟာ ခ်ိဳတယ္ဆိုေပမယ့္ သေဘာၤသီးမွည့္ထဲမွာ သၾကားဓာတ္ပါ၀င္မႈႏႈန္းက နည္းပါးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ သေဘာၤသီးမွည့္ကို ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ေ၀ဒနာရွင္မ်ား အထူးတလည္ ေရွာင္ရွားေနစရာမလိုတဲ့ အျပင္ အျခားေသာ ဗီတာမင္ဓာတ္ေတြက ဆီးခ်ိဳေၾကာင့္ ျဖစ္တတ္တဲ့ ဆင့္ကဲေရာဂါမ်ားကိုေတာင္ ဟန္႕တားကာကြယ္ႏိုင္တယ္လို႕ ေဆးပညာရွင္မ်ားက ညႊန္းဆိုၾကပါတယ္။

၄။ ဝမ္းခ်ဳပ္ရင္စား

play
 

သေဘာၤသီးမွည့္ ခပ္ေပ်ာ့ေပ်ာ့က ဓာတ္ခ်ဳပ္၊၀မ္းခ်ဳပ္ေနသူမ်ားအတြက္ေတာ့ ေဆးတစ္လက္ပါပဲ။ ပံုမွန္အားျဖင့္ အစာခ်ဖ်က္မႈအားနည္းတာေၾကာင့္ ၀မ္းခ်ဳပ္ေနသူမ်ား သေဘာၤသီးမွည့္ကို စားေပးျခင္းျဖင့္ အစာေခ်ဖ်က္မႈကို အားေကာင္းေစျပီး ၀မ္းကိုလည္း ေအးျမေစပါတယ္။

၅။ ကိုယ္ခံအားေကာင္းေစ

သေဘာၤသီးမွည့္မွာ ပါ၀င္ေနတဲ့ ဗီတာမင္စီ ဓာတ္က ကိုယ္ခံအားက်ဆင္းမႈမွ တားဆီးကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ကိုယ္ခံအားေကာင္းမြန္ေနျပီဆိုရင္ေတာ့ျပင္ပမွ ေရာဂါဘယမ်ား ကူးစက္၀င္ေရာက္လာမႈကို အေကာင္းဆံုး ခုခံေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ စီ က ကိုယ္ခံအားေကာင္းမြန္ဖို႕အတြက္ အေကာင္းဆံုးျဖည့္တင္းေပးႏိုင္ပါတယ္။

Postby

 

၆။ အဆစ္အျမစ္ေရာင္ရမ္းျခင္းမွကာကြယ္

အဆစ္အျမစ္ေတြ ေရာင္ရမ္းျခင္းဟာ ခႏၶာကိုယ္တြင္း ဗီတာမင္စီ ခ်ိဳ႕တဲ့မႈေၾကာင့္ ျဖစ္ပါတယ္။ သေဘာၤသီးမွာ ဗီတာမင္ စီ အျပည့္အ၀ပါ၀င္တာေၾကာင့္ အဆစ္အျမစ္ ေရာင္ရမ္းေနသူေတြအတြက္ သေဘာၤသီးမွည့္ စားသံုးျခင္းေၾကာင့္ အဆိုပါ ေရာဂါမွ သက္သာေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ေခ်ာင္းဆိုးေရာဂါ၊ အဆုတ္ေရာဂါ၊ တီဘီ ေရာဂါမ်ား အတြက္လည္း ေကာင္းမြန္ပါတယ္။

၇။ စိတ္ဖိစီးမႈေတြကို ေလ်ာ့ေစ

play
 

လုပ္ငန္းခြင္အတြင္း ျဖစ္ေစ၊ စာသင္ခန္းအတြင္း ျဖစ္ေစ၊ ကိုယ္လက္လႈပ္ရွားမႈ မ်ားလြန္းလို႕ မအီမသာျဖစ္လို႕ပဲ ျဖစ္ေစ သေဘာၤသီးမွည့္ ခ်ိဳခ်ိဳေအးေအးေလးကို စားသံုးၾကည့္လိုက္ပါ။ ခ်ိဳေမႊးတဲ့အရသာ၊ ေအးျမတ့ဲ ခံစားမႈေၾကာင့္ စိတ္ဖိစီးညိဳးႏြမ္းမႈေတြ ေျပေပ်ာက္ေစျပီး တက္ၾကြလန္းဆန္းေစပါတယ္။

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား